Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Ναού από τον Θήρας Επιφάνιο

thiras
Με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθησαν σήμερα υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφανίου, τα Εγκαίνια του άρτι ανακαινισθέντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη μαρτυρησάντων εις το χωρίον Θολάρια Αμοργού.
Ο Πάνσεπτος Ναός εθεμελιώθη το 1936 και ολοκληρώθηκε το 1939 υπό του Εφημερίου π. Νικήτα Δεσποτίδη και ανακαινίσθη το πρώτον υπό του τότε Εφημερίου και νυν Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Ευαγγέλου Σίμου και εσχάτως υπό του νυν Εφημερίου π. Ειρηναίου Πάσσαρη.
Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων αφού προηγουμένως εγένετο παλλαϊκή υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής και των Μαρτυρικών Ιερών Λειψάνων που ετέθησαν επί της Αγίας Τραπέζης.
Την κυριώνυμον ημέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος εν πληθούση εκκλησία και τη συμμετοχή όλων των Κληρικών του νησιού αλλά και των εν Αθήναις διακονούντων Αμοργίνων τη καταγωγή π. Θωμά Συνοδινού και Ιεροδιακόνου Επιφανίου Αρβανίτη ετέλεσε τον Εγκαινισμό του Ιερού Ναού και της Καθιερώσεως της Αγίας Τραπέζης εκπληρώνοντας έτσι Ιερό Χρέος προς ζώντας και κεκοιμημένους οιοποίοι για 73 χρόνια ανέμεναν την ημέρα αυτή.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου εις τον πολλά κοπιάσαντα Εφημέριο του Ναού π. Ειρηναίο και απένειμε τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως εις το ζεύγος Νικολάου και Ελένης Βεκρή, Μεγάλων Ευεργετών του  Ιερού Ναού.
Το Χορό των Ιεροψαλτών ελάμπρυνε ο εξ Αμοργού καταγόμενος Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Στυλ. Κοντακιώτης.
Μετά το πέρας των Εγκαινίων παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα.
thiras1
thiras2
thiras3
thiras4
thiras5
thiras6
thiras7
thiras8
thiras9
15
πηγή:Ρομφαία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε