Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πώς να αντισταθούμε στον νεο-οθωμανισμό



Γράφει ο  Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Στις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία. Κύριο σύνθημα ήταν «Μεγάλο έθνος, μεγάλη δύναμη, στόχος το 2023». Η αναφορά σ’ αυτή τη χρονολογία προφανώς σχετίζεται με τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης και από την εκδίωξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά ωραιοποιήθηκε και με οικονομικούς στόχους, που πρέπει να επιτευχθούν έως εκείνο το έτος. Μιλώντας στο συνέδριο ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναφέρθηκε και σε άλλες συμβολικές ημερομηνίες.
 Μίλησε για το 1453 και τον Μωάμεθ τον Πορθητή καθώς και για τη μάχη του Ματζικέρτ του 1071, όταν για πρώτη φορά οι Βυζαντινοί ηττήθηκαν από τους Τούρκους του Αρπασλάν. Αναφέρθηκε επίσης στον σουλτάνο Σελίμ Α' (1465-1520) και σε άλλα ονόματα Οθωμανών σουλτάνων. Γενικότερα επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του οραματίζεται στις εξωτερικές σχέσεις τον νεο-οθωμανισμό και στο εσωτερικό τον τουρκοϊσλαμισμό.

 Η δική μας αντίδραση στα νεοοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου πρέπει να βασίζεται σε τέσσερις κυρίως άξονες: α) Στην αμυντική μας θωράκιση. Με λελογισμένη χρήση κονδυλίων και κυρίως αποφεύγοντας ενέργειες που τραυματίζουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. β) Με ενίσχυση των πάσης φύσεως συμμαχιών και με σαφή δήλωση ότι δεν πρόκειται πλέον να στηρίζουμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. γ) Με σωστή διδασκαλία της Ιστορίας μας χωρίς ακραίους φανατισμούς, αλλά και χωρίς ψαλίδισμα των ηρώων, των μαρτύρων και των γενοκτονιών που έχουμε υποστεί. δ) Με αντίδραση κατά του εισαγόμενου νεοοθωμανισμού των τηλεοπτικών σειρών. Επιτέλους, γιατί τέτοια τουρκολαγνεία των καναλιών μας;
Επιτρέπεται να θαυμάζουμε τον Σουλεϊμάν που κατέκτησε ελληνικά εδάφη, έσφαξε και αιχμαλώτισε χιλιάδες προγόνους μας;
 Η εφημερίδα «δημοκρατία», όπου έχω την τιμή να αρθρογραφώ, ορθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα διαφημίζεται στον τηλεοπτικό σταθμό που προβάλλει τον Σουλεϊμάν. Ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς και το περιοδικό «ΑΡΔΗΝ» άρχισαν συλλογή υπογραφών μέσω Διαδικτύου για να αποσυρθεί αυτή η τουρκοϊσλαμική προπαγάνδα. Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Γεώργιος Μπαμπινιώτης διαμαρτυρήθηκε με άρθρο του για τον υπερβολικό αριθμό τουρκικών σειρών. Ας ξεσηκωθούμε όλοι όσοι έχουμε εθνική αξιοπρέπεια!
 Στον Λίβανο το κόμμα των Ελληνορθοδόξων (Ρουμ Ορτοντόξ), που αποτελούν το 7% του πληθυσμού, αντέδρασε και επέτυχε να σταματήσει η προβολή της τουρκικής ταινίας «1453»! Μακάρι να τους μιμηθούμε.
πηγή:Κυριακάτικη Δημοκρατία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε