Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Εύφορο» το έδαφος για την ανάπτυξη της ελληνορωσικής συνεργασίας

«Εύφορο» το έδαφος για την ανάπτυξη της ελληνορωσικής συνεργασίαςΣτους τομείς που παρουσιάζουν εξαιρετικές ευκαιρίες συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε ομιλία του στη Μόσχα, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Εurofresh fruits, ενός προγράμματος της ΕΕ που διαχειρίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Οι εν λόγω τομείς, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο είναι η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η γεωργία. Ο ίδιος ανέφερε ότι ιδιαίτερα ο κλάδος της γεωργικής παραγωγής παρέχει ένα εξαιρετικά γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών. Συγκεκριμένα, ο κλάδος της γεωργικής παραγωγής φρούτων και λαχανικών, με εξαγωγές ύψους 115 εκατ. ευρώ το 2012 έναντι 98 εκατ. ευρώ το 2010, κατέχει το ένα τέταρτο των συνολικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, που έφτασαν το 2011 τα 394 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα στον τομέα φρούτων και λαχανικών οι εξαγωγές μας έφτασαν τα 80,8 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι 48 εκατ. ευρώ το 2010.
Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στις εξαγωγές φράουλας με 129%, στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια με αύξηση κατά 24% και τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές σε άλλες κατηγορίες φρέσκων προϊόντων. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου της Μόσχας, Σεργκέι Κουσμίν, επισήμανε από την πλευρά του ότι υπάρχει πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής στη Ρωσία το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της επιτόπιας παραγωγής προϊόντων, ώστε να ελαχιστοποιήσουν το κόστος και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες εξαγωγής στις χώρες της κοινοπολιτείας.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε