Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Έκτακτη εισφορά σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ;;;!!!


Κάποια πράγματα είναι εντελώς παράλογα, ακόμη και αν διαρρέονται προκειμένου να προκαλέσουν σοκ και να περάσουν άλλα μέτρα με ευκολότερο τρόπο.
Ωστόσο, όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, το σκληρό πακέτο που προσπαθεί να κλειδώσει η κυβέρνηση θα έχει πολύ πόνο.
Άλλο όμως αυτό κι άλλο να συζητούνται μέτρα όπως αυτό που φαίνεται να διαρρέει το υπουργείο Εργασίας και αφορά το εφάπαξ. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, όσοι συνταξιούχοι πήραν την προηγούμενη 2ετία ή 3ετία εφάπαξ τα οποία δεν ήταν κουτσουρεμένα, ήταν δηλαδή, αυξημένα, θα κληθούν αναδρομικά να επιστρέψουν μέρος από το ποσό που πήραν!
Το σενάριο κάνει λόγο για έκτακτη εισφορά για τους συγκεκριμένους συνταξιούχους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το… μάρμαρο γιατί είχαν την τύχη να φύγουν από τη δουλειά τους και να πάρουν εφάπαξ.
Είναι ένα από τα μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι κι ελπίζουμε να είναι… φάρσα. Ακόμη κι έτσι, όμως, τέτοιες ανακοινώσεις κάνουν κακό στην κυβέρνηση και στην προσπάθεια να κλείσει το πακέτο χωρίς να υπάρξουν κοινωνικές αδικίες.


Τι κι αν αυτοί οι συνταξιούχοι έδωσαν τα χρήματα για να παντρέψουν την κόρη τους ή για να σπουδάσουν τα παιδιά τους; Να ξεπουληθούν και να επιστρέψουν το εφ’ άπαξ, γιατί έτσι προστάζουν οι ευρωναζί και ευπειθώς εκτελούν οι βρούτσηδες. Άλλωστε, μαζί τα φάγαμε!

Για να παίρνουν όμως αυτοί τα παχυλά εφάπαξ τους όλα αυτά τα χρόνια, μερικών τα παιδιά δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν και ίσως να μην καταφέρουν ποτέ να παντρευτούν. Αν οι εισφορές που έχουνε πληρώσει (άλλο ανέκδοτο κι αυτό, λες και βάλανε ποτέ το χέρι στην τσέπη) δε δικαιολογούν το εφάπαξ, να δώσουν πίσω ότι δεν αναλογεί. Πίσω τα κλεμμένα δε λέμε?
Και για να μην μπερδευόμαστε, δε μιλάμε π.χ. για τα 20-30 χιλιάρικα, και αν, που παίρνει ένας εκπαιδευτικός (πολύ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο θα πάρει ψίχουλα). Μιλάμε για κάτι υπερκατοστάρικα που χτυπάνε οι ΔΕΚΟτζήδες του Δημοτικού. Για τους δε γάμους και σπουδές, μη στεναχωριέσαι, από 20-30 χιλιαρικάκια χτυπάει κάθε παιδί τους στα 18, άμα λάχει παντρεύει στο 4 Seasons την κόρη και σπουδάζει στο ΜΙΤ τον γιο, και το εφάπαξ ρέστα.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε