Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

H Vodafone βάζει τον ελληνικό τουρισμό στον κυβερνοχώρο



Γράφει η  Έφη Καραγεώργου
Δωρεάν Vodafone Explore Greece, για 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες smartphones σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή «Εξερευνήστε την Ελλάδα» είναι όχι μόνο πρωτοποριακή αλλά και μοναδική στον κόσμο και, καθώς διατίθεται δωρεάν, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση –και μάλιστα με μηδενικό κόστος- για τη χώρα μας.


Πρόκειται για έναν πλήρη τουριστικό οδηγό της Ελλάδας, με πλήθος πληροφοριών, από ξενοδοχεία και ταβέρνες, παραλίες και διασκέδαση, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μέχρι συνταγές μαγειρικής και τον καιρό. Η εφαρμογή είναι απλή στη χρήση, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει οπτικοαουστικό περιεχόμενο, όπως βίντεο από ελληνικούς προορισμούς, αλλά και ένα μίνι ηχητικό λεξικό, με συνηθισμένες λέξεις και φράσεις. Ακόμα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης GPS, για να μπορεί ο χρήστης να ενημερώνεται όπου και αν βρίσκεται για το τί υπάρχει γύρω του. Επίσης η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με το facebook ώστε να μπορεί ο χρήστης να ανεβάζει ευκολότερα φωτογραφίες.


«Με την ενέργεια μας αυτή θέλουμε να στηρίξουμε την οικονομία της Ελλάδας και να ενισχύσουμε τον τουρισμό της», σημείωσε ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, παρουσιάζοντας την εφαρμογή, η οποία ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή του ΕΟΤ και του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Ο μεν ΕΟΤ προσέφερε υλικό από τις βάσεις δεδομένων του, όπως φωτογραφίες, βίντεο κλπ. και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα ξενοδοχεία όλης της χώρας (κατηγορία, τιμές, site για να κάνει ο τουρίστας κράτηση κλπ.).


Το explore Creece θα προωθηθεί στη διεθνή συνδρομητική βάση της Vodafone -390 εκατομμύρια χρήστες- και θα επικοινωνηθεί έτσι ώστε να μπορούν να την αξιοποιήσουν οι χρήστες smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα στις χώρες Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία, ξεκινά διαφημιστική προβολή της εφαρμογής, μέσω του internet, mobile portals, social media, sms.


Επιπλέον για τους συνδρομητές της σε όλο τον κόσμο, η Vodafone έχει εξασφαλίσει μία σειρά προσφορών, όπως είναι εκπτώσεις σε τουριστικά πακέτα και αεροπορικά εισιτήρια (της Ολυμπιακής), δωρεάν είσοδο σε πολλά μουσεία κλπ.


Ο κ. Γιώργος Κολέτσος, γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανέφερε πως το Vodafone Explore Greece, σηματοδοτεί μια καινοτόμα προσέγγιση του δημόσιου επιχερείν με τον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την στήριξη της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλεται από όλους, για την ενίσχυση του τουρισμού και τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής και οικονομικής ωφέλειας.


Και συμπλήρωσε πως στρατηγικός στόχος του ΕΟΤ είναι η δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών με στόχο την προβολή του ελληνικού τουρισμού με μηδενικό κόστος για το δημόσιο φορέα.


Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν, είναι ήδη διαθέσιμη για smartphone κινητά με λειτουργικό android, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα είναι διαθέσιμη και για τα iPhone.


Πηγή:www.capital.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε