Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τα πρόστιμα τουριστικών ταξί φέρνουν ελπίδα στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Τα γαϊδούρια της Σαντορίνης

Ο διεθνές οργανισμός ευημερίας των ζώων, το Καταφύγιο Γαϊδουριών, σήμερα γιορτάζει καθώς ένα νέο σύστημα προστίμων φέρνει ελπίδα για βελτιωμένες συνθήκες τόσο για τα γαϊδουράκια όσο και τα μουλάρια τα οποία εργάζονται ως τουριστικά ταξί στο Ελληνικό νησί Σαντορίνη.
Ο Άντρου Τζάτζ, επικεφαλής των Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Καταφυγίου Γαϊδουριών, εξηγεί:
“Το νέο σύστημα προστίμων συμβολίζει μία πραγματική επανάσταση στην αναγνώριση της ευημερίας των ζώων στο νησί. Μετά από χρόνιες εκστρατείες και δουλεύοντας στενά με τον Όμιλο ευημερίας των ζώων Σαντορίνης και τις τοπικές αρχές, πρόσφατα έχουμε ιδρύσει ένα κώδικα πρακτικής στον Δήμο Φυρών, καθορίζοντας αποδεκτά κριτήρια για την ευημερία των ζώων και διασφαλίζοντας ότι μόνο τα ζώα τα οποία είναι κατάλληλα αρκετά για εργασία μπορούν να δουλέψουν. Επίσης, καθορίζει τον αριθμό των γαϊδουριών ή μουλαριών όπου ένας ημιονηγός μπορεί να ενοικιάσει τα ζώα αυτά ως τουριστικά ταξί μέσα σε μία μέρα. Τον Σεπτέμβριο είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε αυτό τον κώδικα πρακτικής να επιβάλλεται με πρόστιμα σε αυτούς οι οποίοι βρέθηκαν να μην συμμορφώνονται με αυτή την νομοθεσία η οποία προστατεύει την ευημερία αυτών των σκληρά εργαζόμενων ζώων.
“Υπάρχουν περίπου γύρω στα 2,000 γαϊδούρια και μουλάρια στο νησί της Σαντορίνης και υπολογίζεται ότι γύρω στα 360 από αυτά εργάζονται ως τουριστικά ταξί, μεταφέροντας επισκέπτες ανεβαίνοντας τα 590 απότομα σκαλιά από το λιμάνι και την παλιά πόλη. Κάθε γαϊδούρι και μουλάρι είναι πιθανό να κάνει αυτό το εξουθενωτικό ταξίδι εφτά με οχτώ φορές την ημέρα, παρέχοντας έτσι βόλτες διακοπών για τις χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι φθάνουν στο νησί με το κρουαζιερόπλοιο καθημερινά. Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα προστίμων θα μειώσει την κακομεταχείριση ή υπερεργασία για αυτά τα γαϊδουράκια και μουλάρια.”
Η Χριστίνα Καλούδη του Ομίλου Ευημερίας των Ζώων Σαντορίνης, είπε:
Για πρώτη φορά στα χρονικά μας, τον Σεπτέμβριο του 2011 εκδόθηκαν πρόστιμα ύψους €200 σε δέκα ημιονηγούς ταξί οι οποίοι παραβίασαν τον νόμο με το να φέρουν περισσότερα από εφτά ζώα να εργαστούν. Ο Αντιδήμαρχος της Σαντορίνης ανακοίνωσε σε πρόσφατη του συνάντηση με τους ημιονηγούς ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον και ότι δεν θα είναι τα ίδια όπως πριν και πως τα πρόστιμα δεν πρόκειται να καταργηθούν. Εάν οι ημιονηγοί δεν πληρώνουν τα πρόστιμα, τότε θα τα λαμβάνουν μέσω του γραφείου του φόρου.”
Μετά από αυτή την συνάντηση, ο Όμιλος ευημερίας Ζώων Σαντορίνης, παρατήρησε μία βελτίωση τόσο στον αριθμό γαϊδουριών ή μουλαριών ταξί που παρουσιάζουν οι ιδιοκτήτες για εργασία όσο και στο σύστημα φόρτωσης το οποίο χρησιμοποιείται. Αυτό φαίνεται να υποδεικνύει ότι τα νέα πρόστιμα ήδη δρουν ως κίνητρο για τους ιδιοκτήτες αυτών των ζώων να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα τους.
Το Καταφύγιο Γαϊδουριών, παροτρύνει τους επισκέπτες του νησιού να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για τις συνθήκες διαβίωσης των γαϊδουριών και μουλαριών και να πηγαίνουν βόλτα με ένα τουριστικό ταξί μόνο εάν λάβουν υπόψη τους τα πιο κάτω:
Νερό, Τροφή, Ξεκούραση – είναι φανερό ότι τα ζώα τα έχουν όλα αυτά;
Βάρος – είστε αρκετά βαρετοί (Προτεινόμενο βάρος για γαϊδουράκια είναι τα 50 κιλά και για τα μουλάρια είναι 80 κιλά);
Ιππικός εξοπλισμός – είναι σε καλή κατάσταση;
Οι επισκέπτες ζητούνται να στείλουν πληροφορίες – μαζί με φωτογραφικό υλικό και βίντεο, όπου είναι δυνατόν – εάν έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των γαϊδουριών και μουλαριών στο νησί.
Το Καταφύγιο Γαϊδουριών εργάζεται στο νησί από το 2006, όταν η μακαρισμένη ιδρύτρια του ιδρύματος, Δρ. Ελισάβετ Σβέντσεν, άρχισε τις εκστρατείες για την διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα γαϊδούρια και μουλάρια τα οποία εργάζονται ως τουριστικά ταξί και για την ίδρυση ενός τελεφερίκ ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.
Για να μάθετε περισσότερα για το έργο του Καταφυγίου Γαϊδουριών στην Ευρώπη και για να επικοινωνήσετε σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων αυτών στην Σαντορίνη, παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: www.thedonkeysanctuary.org.uk/europe
 
Kαι αν αυτά συμβαίνουν με τα δυστυχή τετράποδα  , τι  ακριβώς  συμβαίνει με την συμπεριφορά  ορισμένων  "μουλαράδων ;"
 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τα όσα απίστευτα ακούγονται για τραμπουκισμούς και νταιλίκια!! Πιστεύουμε πως η πλοιοψηφια αυτής της συμπαθής ομάδας  αποτελείτε από σοφούς ανθρώπους που μπορούν κάθε ζιζάνιο να το αποκόβουν..
Αλήθεια ο Δήμος Θήρας έχει  λογο για αυτά που συμβαίνουν;;Και άν ΝΑΙ, τι ενέργειες έχει κάνει;
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε