Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Γιατί δεν σώζεται η Ελλάδα...

Γράφει ο Κώστας Στούπας
1) Γιατί δεν σώζεται η Ελλάδα...
Μετά  το μεγάλο σεισμό της Λισαβόνας, ο οποίος έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 1755, ο επικεφαλής του τάγματος των Ιησουιτών Γκαμπριέλ Μαλαγκρίδα, ο οποίος είχε και την φήμη αγίου και προφήτη, δημοσίευσε ένα πόνημα με το οποίο αμφισβητούσε τα φυσικά αίτια του σεισμού. Προέτρεπε μάλιστα  τους αστέγους αντί να μετέχουν στα τάγματα ταφής των χιλιάδων νεκρών, οικοδόμησης της πόλης και  διανομής συσσιτίων,  προκειμένου να σωθούν να αποσυρθούν επί έξι μέρες σε κάποιο ιησουϊτικό ναό και να προσεύχονται νηστικοί...

Για τα δεδομένα της εποχής πολλοί ήταν αυτοί που διχάστηκαν ανάμεσα στα σχέδια ανοικοδόμησης που συντόνιζε ο μαρκήσιος Πομπάλ που είχε αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης σαν εκπρόσωπος της πολιτικής εξουσίας και  τα σχέδια σωτηρίας του θρησκευτικού ηγέτη.

Σήμερα μας φαίνεται αυτονόητο τι έπρεπε να γίνει.

Αυτό που δεν μας φαίνεται αυτονόητο σήμερα στην Ελλάδα είναι πως την ώρα που κάθε μέρα προστίθενται περί τους 1.000 ανέργους στη μακριά ουρά της ανεργίας που ξεπερνά κατά πολύ πλέον τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου, είναι να περισώσουμε θέσεις εργασίας και να κάνουμε το παν για να δημιουργηθούν νέες...

Πιστεύουμε αφελώς, πως αν πιέσουμε κάποιο κουμπί ενός φανταστικού "πυρηνικού όπλου",  η απεχθής Μαντάμ-Μέρκελ θα υποχωρήσει από τον τρόμο της πυρηνικής έκρηξης και θα μας δώσει τις πιστωτικές της  κάρτες άνευ ορίου...

Με τον τρόπο αυτό ανοήττως νομίζουμε πως θα συνεχίσουμε το καθεστώς της ευημερίας με δανεικά στο οποίο παγιδευτήκαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια από μια διεθνή συγκυρία και μια εγχώρια έκδοση παρασιτικού σοσιαλισμού...

Αλλιώς δεν εξηγείται πως οι συνδικαλιστές της Χαλυβουργίας συνεχίζουν την απεργία εδώ και 250 περίπου μέρες, διεκδικώντας τα αδιεκδίκητα από μια επιχείρηση που παράγει σίδερα για οικοδομές σε μια χώρα που δεν χτίζονται πλέον ούτε «κοτέτσια» λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι σύγχρονοι «θρησκόληπτοι» της πολιτικής οικονομίας της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης θα πιστέψουν στη  δικαίωση του αγώνα αν  κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας τους αφήσει τα κλειδιά της επιχείρησης, μην κατανοώντας πως επιχείρηση χωρίς επιχειρηματία μοιάζει με σώμα χωρίς κεφάλι, όπως φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.

Στην Κέρκυρα ξενοδόχος αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στη γ.γ. του ΚΚ με την οποία ζητάει να παρέμβει, προκειμένου να σταματήσει μια μειοψηφία να απειλεί και να εμποδίζει εργαζόμενους, στελέχη και ιδιοκτήτες να εργαστούν.
Οι εικόνες κοινωνικής έντασης στη χώρα αποτρέπουν τους ανθρώπους που θα επιθυμούσαν να την επισκεφτούν να το πράξουν. Θέμα χρόνου είναι μόλις αυξηθεί η κίνηση των διακοπών στα λιμάνια οι έτεροι συνδικαλιστές να καταλάβουν τους καταπέλτες και να εμποδίσουν τον απόπλου.

Τα διαφυγόντα έσοδα από τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας είναι πληγή. Φέτος ειδικά είναι απόπειρα «δολοφονίας»: Ανέργων που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν κάποιο εισόδημα, συνταξιούχων που δεν θα λάβουν σύνταξη γιατί τα έσοδα του δημοσίου θα καταρρεύσουν...

Αυτά όμως δεν συγκινούν τους πολιτικούς της αριστεράς, γιατί σαν τον Ιησουίτη της Λισαβόνας πιστεύουν στην μετά θάνατο ζωή. Επειδή μάλιστα οι Ιησουίτες, σαν ανθρώπινα όντα που φορτώθηκαν ένα μεγαλύτερο φορτίο από αυτό που επιτρέπει το προτσές (να θυμηθούμε και τον θείο Κάρολο) της εξέλιξης του είδους να σηκώσουν στους ώμους, πέρα από το φανατισμό και την πίστη είχαν σαν χαρακτηριστικό και την υποκρισία. Η διένεξη ΚΚΕ με τη ΔΗΜΑΡ για το ποιος θα καθίσει στην πρώτη σειρά των εδράνων της Βουλής είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες έγινε ένα επισόδειο στη Βουλή που αφορούσε στο ποιο κόμμα θα καθίσει στην πρώτη σειρά στην αριστερά πλευρά της Βουλής. Σύμφωνα με τον  κανονισμό και τα ποσοστά των πρόσφατων εκλογών έπρεπε τη θέση αυτή να τη λάβει η ΔΗΜΑΡ, αλλά το ΚΚ έκανε σαφές πως δεν εγκαταλείπει τη θέση που κατέχει παρά την μείωση των ποσοστών του.

Σαν την ιστορία του καυγά για μια θέση κοντά στην ορχήστρα του Τιτανικού που βούλιαζε...

2) Άλλο Γιάννης και άλλο Γιάνης…
Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν το άρθρο με το οποίο ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης που  παριστάνει τον μέντορα της θεωρίας του «πυρηνικού» όπλου που κραδαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβούλευε τον κ. Γιάννης Στουρνάρα, πώς να χειριστεί την κρίση.

Ο κ. Στουρνάρας αποδέχθηκε την θέση του Υπουργού των Οικονομικών σε μια περίοδο που όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως η κατάρρευση της χώρας μετά την επί διετία ελεγχόμενη χρεοκοπία,  είναι θέμα χρόνου.

Δέχθηκε δηλαδή να πάρει στα χέρια  το τιμόνι ενός πλοίου που είχε χτυπήσει ήδη στα βράχια και ελάχιστοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει μεταναστεύσει μακριά από τη Ελλάδα και την Ευρώπη, απ’ όπου συνεχίζει να μας δίνει συμβουλές...

Πηγή:capital
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε