Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Φηρά, μια όμορφη πόλη, για τους κατοίκους της και για τους επισκέπτες....

Γράφει η Δέσποινα
Ομορφότερα παρά ποτέ μοιάζουν αλλά και είναι "τα Φηρά", η πρωτεύουσα της Σαντορίνης με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού. Μιας και απ ότι φαίνεται οι συζητήσεις, οι αποφάσεις, οι επιλογές καθώς και η δουλειά που προηγήθηκε κατα την διάρκεια του χειμώνα απο πλευράς της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη, κατάφεραν να δημιουργήσουν ενα πολύ καλό και όμορφο αποτέλεσμα, ενω αρκετά απο τα προβλήματα (κυκλοφορία των αυτοκινήτων, παρκαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμια, θέσεις των κάδων απορριμάτων κλπ) που υπήρχαν στο παρελθόν φαίνεται οτι ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν κάνοντας τα Φηρά μια όμορφη πόλη για να την ζούν οι κάτοικοί της και να την επισκέπτονται οι επισκέπτες της. Περιποιημένη, καθαρή, όμορφη και ανθρώπινη.
Πόσο μάλλον εαν έχει καιρό να τα επισκεφθεί κανείς ή να τα περπατήσει για τις δουλειές του, τα Φηρά φαίνεται οτι φέτος κάνουν την διαφορά.

Σε οτι αφορά τα βασικά μορφολογικά χαρακτηριστικά της πόλης, αυτά δεν έχουν .. αλλάξει και πολύ μιας και τα Φηρά, σε μεγάλο μέρος τους, βρίσκονται σε ενα απο απο τα ομορφότερα σημεία του νησιού, χτισμένα επάνω στην καλντέρα με θέα αυτην την ίδια απ άκρη σ' άκρη, και βέβαια το πέλαγο απο ύψος 350 περίπου μέτρων. Τα Φηρά, όπως άλλωστε εκατομύρια κόσμου που τα έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν, βρίσκονται σε ενα "μαγικό" φυσικό περιβάλλον, ενω έχουν ενδιαφέροντα Μουσεία και αξιοθέατα καθώς και μια μεγάλη αγορά που αποτελείται απο δεκάδες εμπορικά καταστήματα για όλα τα γούστα και τις .. τσέπες. Στα Φηρά, υπάρχουν επίσης πολλά αξιόλογα να παρατηρήσει ή και να επισκεφθεί κανείς παλιά κτήρια, είτε πρόκειται για αρχοντικά είτε για υπόσκαφα σπίτια, τα οποία, έχοντας στις περισότερες περιπτώσεις όμορφα συντηρηθεί, έχουν "επικαιροποιήσει" ,κατα κάποιον τρόπο, την αρχική φυσιογνωμία τους, "δένοντας" όμορφα με τα σύγχρονα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια για να προσφέρουν ενα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες αλλά και να δημιουργήσουν χώρους κατάλληλους για το σύγχρονο εμπόριο.
Τελευταία δε, αυτό που παρατηρούμε είναι όλο και περισσότερα κτήρια τα οποία έχουν εμπορική χρήση και βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν ανακαινιστεί (χρώματα, κουφώματα, πόρτες, παράθυρα κλπ) με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν μια ενιαία εικόνα μιας σύγχρονης πόλης κι ενός σύγχρονου και υψηλών προδιαγραφών νησιώτικου τουριστικού προορισμού όπως η Σαντορίνη.
Τα τελευταία χρόνια ο επισκέπτης και ο μόνιμος κάτοικος της πόλης μπορούν να βρούν καταστήματα με φαγητό για όλα τα γούστα, απο αυστηρά παραδοσιακά πιάτα μέχρι τα πιο .. προχωρημένα της σύγχρονης ευρωπαικής κουζίνας.
Απο ενα "καλό τραπέζι" δηλαδή σε ενα εστιατόριο στην καλντέρα με προσεγμένο σέρβις αλλά και σε οτι αφορά το "γρήγορο" φαγητό ή γλυκό που όλοι γευόμαστε σε ενα υπαίθριο τραπεζάκι ή ακόμη και περπατόντας.
Το ίδιο "μοτίβο", ποιότητες και τιμές για κάθε κέφι, γούστο και περίσταση, ισχύει και σε οτι αφορά το εμπορικό κομμάτι της πόλης καθώς και αυτό των υπηρεσιών, με τον μόνιμο κάτοικο και τον επισκέπτη να βρίσκουν αυτό που θέλουν στην τιμή που το θέλουν.
Κι εδω που τα λέμε, αυτό δεν είναι και λίγο, πόσο μάλλον εαν σκεφτεί κανείς την εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία ειδών και υπηρεσιών της πόλης σε συνδιασμό με τα ανα τον κόσμο γνωστά χαρακτηριστικά της. Δηλαδή; Τοποθεσία, θέα, ηλιοβασίλεμα, ρομαντική διάθεση, συμφέρουσες αγορές, ποιοτικό και προσιτό φαγητό και ποτό...

Και για να ολοκληρώσουμε την σύντομη αυτή αναφορά, στα σίγουρα αξίζει να πούμε οτι τα Φηρά δεν θα ήταν η όμορφη πόλη που .. έχουν γίνει
χωρίς την καθημερινή προσπάθεια απο πλευράς όσων ζούν και δουλεύουν σ αυτήν. Σε μια μεσαίου μεγέθους νησιώτικη πόλη με που συνδιάζει ενα κάποιο ευρωπαικό στύλ, χαρακτηριστική παλιά και σύγχρονη αρχιτεκτονική, υπέροχη θέα, κοσμοπολίτικη γαστρονομία καθώς και μια πολύ καλή φήμη ως η πρωτευουσα ενός απο τα διαχρονικά διαλεγμένα ως απο τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά του κόσμου...
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε