Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Die Welt: «Οι Γερμανοί αποφεύγουν την Ελλάδα»




Η σημαντική μείωση των κρατήσεων γερμανών τουριστών στην Ελλάδα επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας το Φεβρουάριο, οι γερμανοί τουρίστες δαπάνησαν στην Ελλάδα 10,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά το ίδιο διάστημα το περασμένο έτος η αντίστοιχη δαπάνη ήταν 26,7 εκατομμύρια ευρώ.
Τονίζεται ακόμα ότι κατά τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 45%, ενώ μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των τουριστών, καθώς και τα χρήματα που δαπανούν στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα προϊόντος, αλλά εικόνας», επισημαίνει ο Ματίας Μπράντες της εταιρείας TUI και το δημοσίευμα υπενθυμίζει τις εικόνες με τους τουρίστες να σέρνουν ασθμαίνοντας τις βαλίτσες τους λόγω της απεργίας των ταξί στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνεται επίσης ότι και προσεχώς την 1η Μαΐου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω απεργίας των ναυτεργατών.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε δηλώσεις του Παναγιώτη Σκορδά, διευθυντή του ΕΟΤ στη Φραγκφούρτη, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του λέγοντας ότι «η αγορά έχει σταθεροποιηθεί και κάθε μέρα η κατάσταση βελτιώνεται».
 Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφερόμενο στις πολύ συμφέρουσες ταξιδιωτικές προσφορές που έχουν αυτή την εποχή όλα σχεδόν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Γερμανίας για την Ελλάδα, αλλά και στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κυρίως οι ξενοδόχοι στην Αθήνα, όπου πολλά ξενοδοχεία είδαν τον αριθμό των διανυκτερεύσεων  τους να μειώνεται ακόμα και κατά 50%, ενώ δεν ήταν και λίγα τα ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν κατά την περίοδο του Πάσχα, η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και αναμένεται να ανοίξουν την 1η  Μαΐου.

πηγή:Βήμα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε