Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ανοίγει πριν από το Πάσχα το Ακρωτήρι της Θήρας!Η απόφαση λήφθηκε σε επείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού

Ανοίγει πριν από το Πάσχα το Ακρωτήρι της ΘήραςΑνοίγει εντός των ημερών, πριν από το Πάσχα μάλιστα, το Ακρωτήρι της Θήρας, όπως είχε γράψει άλλωστε το «Βήμα». Η απόφαση λήφθηκε κατά την επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης και παραλαβής του στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου. Κατά τη συνάντηση ξεπεράστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών και διαμορφώθηκε πλαίσιο συμφωνίας για την άμεση υπογραφή πρωτοκόλλου παραλαβής προς χρήση του έργου. Παράλληλα, συζητήθηκε και αντιμετωπίστηκε σε προσωρινή βάση το θέμα της ηλεκτρομηχανολογικής συντήρησης του χώρου, έως και την οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο θα αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις.


Λύση βρέθηκε και για το ακανθώδες ζήτημα της επάνδρωσης του χώρου ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος δεσμεύτηκε για τη διάθεση προσωπικού του δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες - συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. - και για όσο διάστημα θα απαιτηθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. κυρία Λίνα Μενδώνη, η προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων κυρία Ευγενία Γατοπούλου, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κυρία Νικολέτα Βαλάκου, ο κ. Τ. Χαρμαντάς ως εκπρόσωπος της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρείας J&P - ΑΒΑΞ, καθώς και οι κκ. Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, πρόεδρος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, ο καθηγητής Χρήστος Ντούμας, διευθυντής των ανασκαφών Ακρωτηρίου και ο αρχιτέκτονας Νίκος Φιντικάκης τεχνικός σύμβουλος του έργου, ως εκπρόσωποι του αναδόχου του έργου.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε