Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα που βρίσκονται στη δύση τους

Γράφει ο Γιάννης Αργυρός
Στις μέρες μας σήμερα η κρίση των επαγγελμάτων βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, αλλά πέρα από αυτό ήδη το επάγγελμα των παραδοσιακών και κλασικών ξυλουργών, δε ν έχει μέλλον, εάν δεν αναβαθμισθούν ανάλογα και με τα σημερινά δεδομένα της κοινωνία μας.
Είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε ένα από αυτά και μάλιστα του συμπατριώτη μας Μηνά Αργυρού.
Παράλληλα είχαμε την τύχη να δούμε ένα παλιό ξύλινο πάγκο του Μαραγκού, με ξύλινη μέγγενη, καθώς επίσης και ένα παλιό εργαλείο: ο καταρράκτης, παλιό μεγάλο και χοντρό πριόνι, το οποίο χειρίζεται από δύο άτομα αντίστοιχα.




πηγή:giannisargyros
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε