Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου του Δήμου Θήρας για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου



Ο Δήμος Θήρας από τον Δεκέμβριο του 2011 προβαίνει, συστηματικά και συντονισμένα, σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να εξασφαλίσει την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου το συντομότερο δυνατό.
Παρότι το έργο της ανακατασκευής του στεγάστρου και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, ο χώρος δεν έχει αποδοθεί στο κοινό.
Ο Δήμος Θήρας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να φέρει τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους. Το Δελτίο Τύπου του Δήμου μας και η φωτογραφία που το συνόδευε είχαν σαν αποτέλεσμα τα υπάρξει μεγάλη δημοσιότητα για το πρόβλημα και έφεραν το θέμα στο προσκήνιο.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Θήρας έστειλε 24 έγγραφα απευθυνόμενος προσωπικά στα αρμόδια όργανα, σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς επίσης και στους Βουλευτές των Κυκλάδων, με τις οποίες ζητά επιτακτικά τη συνδρομή τους στην επίλυση του ζητήματος.
Σε συνέχεια της παραπάνω επιστολής και της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει το όλο ζήτημα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος επιλήφθηκε του θέματος και ήδη απηύθυνε έγγραφο προς τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με το οποίο ζητά μια σειρά στοιχεία και διευκρινήσεις και καταλήγει αναφέροντας ότι “αναγκαιεί η κατά το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και δη προ των εορτών του Πάσχα 2012 και προ της έναρξης της τουριστικής περιόδου.”
Ο Δήμος Θήρας καλεί σε εγρήγορση, τους φορείς και τους κατοίκους της Σαντορίνης, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου και θα τους κρατά ενήμερους για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου.


Από τον Δήμο Θήρας
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε