Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο ΣΕΒ. ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΞΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ




Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος

Είναι σκέτο σκάνδαλο η συμπεριφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ερζεγοβίνης κ. Γρηγόριου σε θέματα Οικουμενισμού και σε θέματα νεωτερισμών.

Καταρχήν η εμφάνισή του είναι σκανδαλωδώς νεωτεριστική. Συχνάζει σε καφετέριες, κυκλοφορεί με μπλου τζιν και ανοιχτά πουκάμισα, είναι κανονικότατα φρεσκοξυρισμένος, παίζει ποδόσφαιρο σε δημόσιους χώρους με αθλητική εμφάνιση και γενικά δεν έχει καμία απολύτως ιεροπρέπεια.

Ακόμη χειρότερα δεν χάνει ευκαιρία να συμπροσευχηθεί με τους κάθε λογής αιρετικούς και κυρίως με τους Παπικούς.

Αυτή τη φορά έβγαλε κυριολεκτικά το ξινό.

Οχι μόνον παρεβρέθηκε σε χειροτονία Παπικού “επισκόπου” , αλλά συμπροσευχήθηκε γονατιστός την ώρα της χειροτονίας του.!!!

Η συμπεριφορά και η εν γένει παρουσία του Σεβ. κ. Γρηγόριου κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες.

Ακου ρεζιλίκι!

Γονάτισε για να συμπροσευχηθεί με κατάνυξη για τη χειροτοτονία Παπικού “επισκόπου” και έκανε και δηλώσεις που λέγει ότι "επειδή οι Παπικοί γίνονται καλύτεροι" (χωρίς να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο γίνονται καλύτεροι αφού εξακολουθούν να είναι αιρετικοί), βοηθά και τους Ορθόδοξους να γίνουν καλύτεροι!!!

Εμείς πάλιν νομίζουμε ότι είναι επιβεβλημένο ο Αγιος Ερζεγοβίνης να μαζευτεί από τις καφετέριες, τα γήπεδα και τους άλλους χώρους εκκοσμίκευσης και να περιφέρεται - ως μοναχός που είναι - με την ανάλογη ιεροπρέπεια και να σταματήσει τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και αν θα γίνουμε καλύτεροι αυτό θα γίνει μόνον αν μιμηθούμε τους Αγίους και όχι τους αιρετικούς Παπικούς.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει την είδηση για τη συμπροσευχή του Ερτζεγοβίνης Γρηγορίου στο Dubrovnik, Croatia, με τον Ρωμαιοκαθολικό "επίσκοπο" Mate Uzinic.


Ο Mate Uzinic χειροτονήθηκε "επίσκοπος" πρίν από ένα χρόνο, στις 19-3-2011 στο Dubrovnik, παρουσία πολλών Ρωμαιοκαθολικών “επισκόπων” αλλά και Ουνιτών.


Ήταν βέβαια παρών και ο Ερτζεγοβίνης Γρηγόριος ο οποίος στη "χειροτονία" φαίνεται γονατισμένος την ώρα της "Θ. Λειτουργίας" κάτω από τον προβολέα, με σκυμμένο το κεφάλι. (βλ. φωτογραφία)


Μετά την χειροτονία ο Mate Uzinic έδωσε συνέντευξη στην Eφημερίδα Slobodna Dalmacija 24-3-2011, όπου αναφέρει πως ο Ερτζεγοβίνης την ημέρα της χειροτονίας στην ομιλία του "ξεκάθαρα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του λόγω των δεινών που υπέφερε το Dubrovnik τον καιρό του πολέμου (δηλ. την δεκαετία του '90) και κάλεσε όλους στην συμφιλίωση".


Και πρόσθεσε ο M. Uzinic: "Ιδιαίτερα ένιωθα το Άγιο Πνεύμα στα λεγόμενα του επισκόπου Γρηγορίου, μέσα στα λόγια μετάνοιας για όλα που έγιναν στο Dubrovnik και Κροατία (δηλ. από Σέρβους). Είπε πως αυτοί (δηλ. οι Ορθόδοξοι) χαίρονται που εμείς γινόμαστε όλο και καλύτεροι ρωμαιοκαθολικοί, διότι αυτό τους βοηθάει να γίνουν και αυτοί καλύτεροι, και να μετανιώσουν για αμαρτήματα που έκαναν ενώπιον και σ' αυτή την πόλη".
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε