Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ποιος μας λέει την αλήθεια;


Γράφει ο Π.Μυτιληναίος
Με αφορμή τα όσα αναγράφονται σήμερα στο διαδίκτυο σχετικά με δημοσιευση Αμερικανού καθηγητή σε μεγάλο ξένο επιστημονικό περιοδικό η οποία αφορά πιθανή έκρηξη του Ηφαιστείου θα θέλαμε πραγματικά να ρωτήσουμε τα παρακάτω:

1. Πότε Αμερικανοί έβαλαν στην βόρεια πλευρά της Σαντορίνης 20 σταθμούς και παρακολουθούν το ηφαίστειο; Ποιος τους έδωσε την άδεια; Με ποιους συνεργάζονται και ποιοι εξετάζουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων;

2. Τι λένε οι δικοί μας επιστήμονες για τις προβλέψεις του καθηγητή κ. Αντριου Νιούμαν της Σχολής Γεωεπιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια.

3. Τι λέει για όλα αυτά το ΙΜΠΗΣ ; συμμερίζεται τις θέσεις του παραπάνω καθηγητή που ξέρει και πόσο μάγμα έχει σωρευθεί στην καλντέρα και έχει προβλέψει και πόσο δυνατή θα είναι η έκρηξη;
Και μην βιαστεί κάποιος να μας πει ότι δημιουργούμε θέμα γιατί ένα επίσημο και κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το Αθηναϊκό Πρακτορείο έδωσε πρώτο την είδηση και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα κάποιοι ( ΕΘΝΟΣ) μιλούν ακόμα και για " Προβλέψεις τρόμου".


fitikas.jpg Αμεση ήταν η απάντηση στο δημοσίευμά μας του καθηγητή και Προέδρου του Ινστιτούτου Μελέτης & Παρακολούθησης του Ηφαιστείου της Σαντορίνης κ. Φυτίκα. Ο κ. Φυτίκας επικοινώνησε πριν από λίγο μαζί μας και μας δήλωσε τα παρακάτω: Για το ηφαίστειο της Σαντορίνης ισχύουν αυτά που παρουσιάστηκαν από το ΙΜΠΗΣ κατά την διάρκεια της πρόσφατης ημερίδας στο Μπελλώνειο στην Σαντορίνη, μάλιστα σημείωσε ότι τον τελευταίο 1 ½ μήνα έχουν σταματήσει και οι σεισμοί στην καλντέρα.
- Ο Αμερικανός καθηγητής δεν έχει τοποθετήσει όπως εσφαλμένα αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, 20 σταθμούς GPS στην βόρεια Σαντορίνη αλλά επικαλείται στο άρθρο του τα αποτελέσματα των μετρήσεων μέχρι τον Ιανουάριο από τους σταθμούς που έχει εγκαταστήσει στο νησί το ΙΜΠΗΣ. Ο συγκεκριμένος καθηγητής συνεργάζεται με το ΙΜΠΗΣ και μάλιστα μέσα στον Μάρτιο θα έρθει στο νησί να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΜΠΗΣ που θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη. Ο κ. Φυτίκας τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η ομάδα του Ινστιτούτου Μελέτης & Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Της Σαντορινης (ΙΜΠΗΣ) παρακολουθεί το ηφαίστειο μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο σεισμογράφων, GPS κ.λ.π και κατέληξε τονίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν δημόσια στους Θηραίους κατά την διάρκεια της πρόσφατης ημερίδας. Ο κ. Φυτίκας θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο 13:00 στο τοπικό ραδιόφωνο.


πηγή:Νεα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε