Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Στηρίζει την νησιωτική παράδοση


Ο Όμιλος "Attica Group", στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παρουσιάζει για πρώτη χρονιά ένα νέο πρόγραμμα επιχειρησιακής υπευθυνότητας με τίτλο "Παραδοσιακά Επαγγέλματα".


Η "Blue Star Ferries", μέλος της "Attica Group" η οποία πραγματοποιεί δρομολόγια στα νησιά του Αιγαίου και έρχεται σε επαφή με τον παράκτιο πλούτο τους, σας γνωρίζει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της μία σειρά από επαγγέλματα και τέχνες που αντιμετωπίζουν ολοένα και εντονότερα τον κίνδυνο αφανισμού. Μία προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στην αναβίωση και συντήρηση αυτών των επαγγελμάτων, στην ανάδειξη του ρόλου της τοπικής κοινωνίας και στην διατήρηση και προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος η Εταιρεία ήρθε σε επαφή με χαρισματικούς ανθρώπους οι οποίοι, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μοιράστηκαν την τεχνογνωσία και τα μυστικά του επαγγέλματος τους, όπως για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα καλούπια για τις χειροποίητες καμπάνες στην Σύμη, την χρηστικότητα των τυροβολιών στην Αστυπάλαια, την σωστή επιλογή της γεωγραφικής θέσης για την κατασκευή ενός περιστερώνα στην Τήνο και άλλα πολλά.

Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και αφηγήσεις αναδεικνύονται επαγγελματίες από τα νησιά του Αιγαίου, παλαιότερης αλλά και νεότερης γενιάς, οι οποίοι με το ίδιο μεράκι, χρησιμοποιώντας υλικά και τεχνικές των τόπων τους διατηρούν επί χρόνια ζωντανά αυτά τα επαγγέλματα και καλύπτουν την ανάγκη της ποιότητας.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα ανανεώνεται και θα εξελίσσεται τακτικά ενισχύοντας την πολιτιστική παράδοση της νησιωτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα "Παραδοσιακά Επαγγέλματα" εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της "Attica Group" που τιτλοφορείται "Με Προορισμό εσάς" και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία "Blue Star Ferries" και "Superfast Ferries".
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε