Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Φορτώνουν τα 325 εκατ. σε συνταξιούχους, ενστόλους και πολυτέκνουςΜε πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις, πολυτεκνικά επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και λειτουργικά έξοδα δημοσίων επιχειρήσεων αποφασίστηκε να εξοικονομηθούν τα 325 εκατ. ευρώ που έλειπαν προκειμένου να συμπληρωθεί το συνολικό πακέτο περικοπών ύψους 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικας να ενταχθεί στο φετινό Προϋπολογισμό.Το… μπάλωμα

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι περικοπές των 325 εκατ. ευρώ συμφωνήθηκε να κατανεμηθούν ως εξής:


* 90 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή των ρυθμίσεων που θα προβλέπουν περικοπές αποδοχών κατά 10%-50% για 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, διπλωματικούς υπαλλήλους, ερευνητές και αρχιερείς) όχι από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, αλλά νωρίτερα, πιθανότατα από την 1η Ιουλίου ή την 1η Μαρτίου 2012.

* 45 εκατ. ευρώ από την επιβολή περικοπών 10%-12% στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα.

* 20 έως 30 εκατ. ευρώ από πρόσθετες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

* 40 εκατ. ευρώ από περικοπές σε πολυτεκνικά επιδόματα που καταβάλλονται σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και σε ισόβιες συντάξεις που χορηγούνται σε πολύτεκνες μητέρες. Προβλέπεται μείωση του εισοδηματικού ορίου το οποίο ισχύει αυτή τη στιγμή και αφορά στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου, από τις 55.000 στις 40.000-45.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όσες οικογένειες πολυτέκνων και τριτέκνων έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από το νέο χαμηλότερο όριο των 40.000 έως 45.000 ευρώ δεν θα δικαιούνται πλέον να λαμβάνουν τα πολυτεκνικά επιδόματα. Το ίδιο θα ισχύει και για την καταβολή των ισόβιων συντάξεων σε πολύτεκνες μητέρες των οποίων τα τέκνα έχουν υπερβεί το 23ο έτος ηλικίας.

* 100 εκατ. ευρώ από την πρόσθετη περικοπή λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Αμυνας.

* 5-6 εκατ. ευρώ από την περικοπή λειτουργικών δαπανών ΔΕΚΟ.Έρχονται στη Βουλή
Το σύνολο των μέτρων μέσω των οποίων θα διασφαλίζονται περικοπές συνολικού ποσού 3,2 δισ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες του φετινού Προϋπολογισμού θα περιληφθεί σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδος, με στόχο να έχει ψηφιστεί έως τις 27 Φεβρουαρίου. Εντός της επόμενης εβδομάδος θα κατατεθεί στη Βουλή και ο συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός που θα συμπεριλαμβάνει τα πρόσθετα αυτά μέτρα και τους νέους αναθεωρημένους στόχους για τα έσοδα, τις δαπάνες και το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Ο συνολικός λογαριασμός
Αναλυτικά, το νέο πολυνομοσχέδιο και ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός θα περιλαμβάνουν τις εξής περικοπές:


* 1,076 δισ. ευρώ από τις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη.

* 50 εκατ. ευρώ από υπερωρίες γιατρών.

* 400 εκατ. ευρώ από αμυντικές δαπάνες.

* 30 εκατ. ευρώ από κατάργηση θέσεων 550 αντιδημάρχων.

* 270 εκατ. ευρώ από καταναλωτικές και εκλογικές δαπάνες.

* 190 εκατ. ευρώ από περικοπές επιδομάτων απομακρυσμένων περιοχών και επιχορηγήσεων από διάφορα υπουργεία.

* 45 εκατ. ευρώ από περικοπές σε επιδόματα για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

* 400 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

* 200 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 20% των συντάξεων σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και πρώην Ολυμπιακή, που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα.

* 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ.

* 45 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 10%-12% των κύριων συντάξεων του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα.

* 204 εκατ. ευρώ από περικοπές αποδοχών σε 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

* 200-230 εκατ. ευρώ από περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

* 5-6 εκατ. ευρώ από περικοπές λειτουργικών δαπανών ΔΕΚΟ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε πάντως απαισιόδοξες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο το 2012. αλλά και το 2013 η ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης!


πηγή:antinews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε