Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Mε φάβα και ντοματάκια


Ενα καλάθι με ελληνικά προϊόντα μεταξυ αυτων και σαντορινιά φάβα και ντοματάκια ήταν το εταιρικό δώρο για τις γιορτές της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας στους υπαλλήλους της σε μια συμβολική κίνηση συμπάθειας και βοήθειας στην οικονομία της χώρας μας. Αν και είναι γνωστό ότι, τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο, οι Ολλανδοί δεν διακατέχονται από τα πλέον θετικά συναισθήματα για την Ελλάδα, η χειρονομία της κεντρικής τράπεζας της χώρας δείχνει ότι ίσως δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Financieele Dagblad», το πακέτο που δόθηκε σε καθέναν από τους 1.600 υπαλλήλους της τράπεζας περιλαμβάνει αμπελόφυλλα, μηλόξιδο, ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, ψωμί, μήλα, καθώς και ένα βιβλίο το οποίο έχει θέμα την ελληνική μυθολογία και τους θρύλους της χώρας μας. Το κόστος κάθε καλαθιού, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τράπεζας, ανέρχεται στα 65 ευρώ.

Το συγκεκριμένο δώρο δεν δόθηκε ως αμοιβή για τις παραπάνω ώρες που δούλεψαν οι υπάλληλοι της τράπεζας τους τελευταίους μήνες προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης. Αντίθετα, η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας κάνει συχνά δώρο ένα πακέτο με προϊόντα κάποιας συγκεκριμένης χώρας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εργαζομένους της να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες. «Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του χριστουγεννιάτικου πακέτου και της κρίσης του ευρώ.
Η Τράπεζα της Ολλανδίας αναφέρει σε σχετική επιστολή ότι η χώρα το 2011 βρισκόταν στην επικαιρότητα και ότι δράττεται της ευκαιρίας για να προβάλει την Ελλάδα και όχι την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται», εξήγησε εκπρόσωπος της τράπεζας στην ολλανδική εφημερίδα.

Στην επιστολή που συνέταξαν τα στελέχη της τράπεζας για να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη κίνηση αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στη φυσική ομορφιά, στις παραδόσεις και τις διατροφικές συνήθειες της χώρας μας. «Το πακέτο δεν προσφέρει μόνο λιχουδιές, αλλά και βιβλία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Εκτός από ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία, το πακέτο περιέχει και έναν ταξιδιωτικό οδηγό», τονίζει ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

πηγή:kykladesnews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε