Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αυστηρότερη νομοθεσία για τα επιβατηγά πλοία προωθεί η ΕΕ μετά την τραγωδία με το C.Concordia


Την υιοθέτηση νέας κοινοτικής νομοθεσίας για την ασφάλεια των επιβατών στα επιβατηγά πλοία με βάση και τα διδάγματα που βγαίνουν από την τραγωδία του Costa Concordia, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και αρμόδιο επίτροπο μεταφορών Siim kallas να δώσει προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα: το σχεδιασμό και την ευστάθεια των επιβατηγών πλοίων, τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα, την εκπαίδευση του πληρώματος και την ασφαλή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών εκκένωσης εκτάκτου ανάγκης.

Ο αντιπρόεδρος θα παρουσιάσει τη θέση της Επιτροπής στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012.

Ο Αντιπρόεδρος, Siim Kallas, στη δήλωση του αφού εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα από την τραγωδία του κρουαζιερόπλοιου θα ληφθούν πλήρως υπόψη στην διαδικασία αναθεώρησης της κοινοτικής νομοθεσίας για την ασφάλεια των επιβατών στα πλοία που έχει ήδη ξεκινήσει.

"Η πρόκληση για την ΕΕ, είναι να εξασφαλιστεί ότι οι κανόνες ασφαλείας για τα επιβατηγά πλοία κινούνται πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τα σχέδια και τις τεχνολογικές εξελίξεις σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κλάδο. Το ιστορικό ασφαλείας των επιβατηγών πλοίων στα ύδατα της Ε.Ε. είναι πολύ καλό τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, όταν πρόκειται για την ασφάλεια", τόνισε ο επίτροπος και σημείωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους είναι δυνατή μία νέα νομοθεσία για την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε