Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Εορτασμός Αγίου Αντωνίου "του ατραγούδιστου" στο Ημεροβίγλι

Γράφει ο Αρμενιστής

Ο Άγιος Αντώνιος «ο Ατραγούδιστος» (1050) είναι ένα μικρό και λαξευτό εξωκλήσι μέσα στα σπλάχνα της Θηραϊκής γης και βρίσκεται στην πανέμορφη περιοχή των πρανών της καλντέρας Ημεροβιγλίου της Σαντορίνης.Στα ηφαιστειακά τοιχώματα του ναού υπάρχουν τοιχογραφίες του 1750, οι οποίες εν μέρει έχουν βεβηλωθεί στο πρόσωπο κατά την εποχής της τουρκοκρατίας.
Σύμφωνα με την περιγραφή των κατοίκων της περιοχής, η εικόνα του αναφερόμενου Αγίου ενώ την βρήκαν στο σημερινό σημείο του ναού, την έφερναν στην πιο πάνω εκκλησία του Αγίου Μάρκου, όμως την επομένη ημέρα την έβρισκαν στο αρχικό της σημείο.
Αυτό γινόταν αρκετές φορές, έως ότου έφτιαξαν τον υφιστάμενο ναό.




πηγή:armenisths
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε