Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Στην πρώτη εξάδα η Σαντορίνη


Αύξηση της τάξης του 8,65% εμφάνισαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το 2011, φθάνοντας σε 11.528.782 από 10.611.219 το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Την υψηλότερη αύξηση κατά 22,4% σημείωσαν οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Κω. Επίσης, διψήφια ποσοστά αύξησης πέτυχαν το αεροδρόμιο της Ρόδου κατά 22,4%, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κατά 12,6%, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά 11,25%, το αεροδρόμιο των Χανίων κατά 10,75% και το αεροδρόμιο της Σαντορίνης κατά 10,4%.


Πτώση σημείωσαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις σε δύο αεροδρόμια, στο «Ελ. Βενιζέλος» σε ποσοστό 3,7% και της Κεφαλονιάς κατά 0,1%. Να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, τους υπόλοιπους μήνες ο αριθμός των αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος» κινήθηκε πτωτικά. Το 2011, εννέα μήνες κινήθηκε ανοδικά ο συνολικός αριθμός των αφίξεων και τρεις μήνες καθοδικά. Τις περισσότερες αφίξεις δέχθηκε ο ελληνικός προορισμός τον Ιούλιο (2.275.034) και τον Αύγουστο (2.190.642).
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων αυξήθηκε κατά 1,45% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2010.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τη φετινή σεζόν στη χώρα μας αποδίδεται, κυρίως, στις ταραχές των προορισμών της βόρειας Αφρικής, στις ανταγωνιστικές τιμές που διατήρησαν οι ξενοδόχοι στις ξένες αγορές και στην προσέλκυση περισσότερων πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Επίσης, θετικά λειτούργησε η βελτίωση του ρυθμού έκδοσης βίζας από την αγορά της Ρωσίας.
Τα επεισόδια κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, επηρέασαν αρνητικά την τουριστική κίνηση της πρωτεύουσας το 2011 και «ψαλίδισαν» τον ρυθμό αύξησης του συνόλου των αφίξεων.
Πάντως, η φετινή αύξηση δεν κατέστη ικανή να σπάσει το ρεκόρ διεθνών τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας που επετεύχθη το 2007 (11.572.648) ούτε να φθάσει τις αφίξεις του 2008 (11.544.445). Τα στοιχεία των αφίξεων με όλα τα μεταφορικά μέσα θα δείξουν αν επετεύχθη ρεκόρ του συνολικού αριθμού αφίξεων ξένων τουριστών κατά τη σεζόν του 2011.
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η πορεία του εγχώριου τουρισμού κατά την περυσινή περίοδο, καθώς οι Ελληνες, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, περιόρισαν περαιτέρω τα ταξίδια τους. Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων κάνουν λόγο για πτώση κατά 20% της εγχώριας ταξιδιωτικής κίνησης σε σχέση με τη σεζόν του 2010. Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν, οι προβλέψεις για την εξέλιξη της εγχώριας κίνησης είναι, επίσης, δυσοίωνες.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Γερμανίας, της TUI, Φόλκερ Μπέτχερ, αναφερόμενος στη σεζόν του 2012 διαπιστώνει τη σταδιακή εξασθένηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Γερμανούς. Ο κ. Μπέτχερ ανέφερε ότι οι Γερμανοί προτιμούν την Ισπανία και την ίδια τους τη χώρα, η Τουρκία διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν η Κροατία και η Βουλγαρία.

πηγή:kykladesnews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε