Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του δήμου Θήρας για τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήριο


Θήρα, 16 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προσωρινή έστω παραλαβή του έργου της αντικατάστασης του στεγάστρου του Αρχαιολογικού Χώρου του Ακρωτηρίου αναμένεται προκειμένου να παραδοθεί για χρήση από το ευρύτερο κοινό ο χώρος. Εκκρεμούν ακόμα εγκρίσεις και πιστοποιητικά των αρμοδίων κατά περίπτωση υπηρεσιών για θέματα που άπτονται της ασφάλειας των μνημείων και των επισκεπτών. Αυτή είναι η ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Θήρας από τον Δ/ντή των Ανασκαφών, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρίστο Ντούμα.
Επιπλέον ο Δήμαρχος επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου της επισκευής του στεγάστρου.
Στο έγγραφό του ο κ. Ντούμας αναφέρει ότι οι εργασίες από πλευράς Αρχαιολόγων έχουν ολοκληρωθεί εν μέρει και ότι οι ίδιοι θα μπορούσαν να εισηγηθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού το άνοιγμα του χώρου, που επί έτη αναμένεται εναγωνίως. Οι δικές τους εξάλλου επεμβάσεις δεν πρόκειται να παρεμποδίζουν την κίνηση των επισκεπτών στις προκαθορισμένες, όπως υπογραμμίζεται διαδρομές.
Ο Δήμος συνεχίζει και θα συνεχίσει τις πιέσεις του προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ακρωτηρίου.


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε