Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

BBC: "Απελπισμένοι οι Έλληνες γονείς"



«Οι Έλληνες γονείς είναι πολύ φτωχοί για να φροντίσουν τα παιδιά τους». Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος του BBC σε ένα συγκλονιστικό κοινωνικό φαινόμενο των τελευταίων μηνών, αυτό της εγκατάλειψης παιδιών σε ιδρύματα, λόγω οικονομικής ανέχειας.

Το δημοσίευμα παραθέτει αρκετές περιπτώσεις γονέων που άφησαν τα παιδιά τους σε ιδρύματα της εκκλησίας, στο «Χαμόγελο Του Παιδιού» και τα «Παιδικά Χωριά SOS», καθώς δεν είχαν ούτε σπίτι, ούτε δουλειά προκειμένου να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη.

Η ανταποκρίτρια του BBC κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του πατέρα Αντωνίου, ιδρυτή της «Κιβωτού» που έχει βρει το τελευταίο διάστημα, έξω από την πόρτα του κέντρου, τέσσερα παιδάκια εκ των οποίων το ένα βρέφος, μόλις λίγων ημερών. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε στο BBC για εκατοντάδες περιπτώσεις γονιών που αφήνουν τα παιδιά τους στο Κέντρο, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.


Πηγή: www.athina984.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε