Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιατικη εκδήλωση στην Σαντορίνη


Ο Δήμος Θήρας υποδέχεται το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα«Το πνεύμα των Χριστουγέννων»μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens, το οποίο παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου HIPPO.Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο: * για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας την Τρίτη 27η Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:30 και για τα παιδιά του Δημοτικού την Τετάρτη 28η Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17.30.

Πρόκειται για ένα συμμετοχικό εργαστήρι. Τα παιδιά σε πρώτη φάση, μέσα από ασκήσεις επαφής και εμπιστοσύνης, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας και ρυθμού, συνθέτουν μία ομάδα. Ακολουθεί η αφήγηση του παραμυθιού. Σταδιακά διαμορφώνονται μικρότερες ομάδες, όπου τα παιδιά δραματοποιούν σκηνές με τη βοήθεια των εμψυχωτών, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια ρόλων. Τέλος στήνεται εκπαιδευτικό δράμα με θέμα την ιεράρχηση των ανθρώπινων αξιών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και επεξεργάζονται έννοιες όπως φιλαργυρία, αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία, απομόνωση, μοναξιά συντροφικότητα.

Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η απόλαυση της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας, το ευεργετικό παιχνίδισμα της φαντασίας με την σωματική εμπλοκή, η χαρά της δράσης μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο αποδοχής, αλληλεγγύης και συναισθηματικής πληρότητας



ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε