Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

πέτυχε το πρώτο "Λαϊκό Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι" στην Σαντορίνη

Γράφει η Δέσποινα
Η καρδιά της Σαντορίνης, καθώς επίσης του εθελοντισμού και της προσφοράς, χτύπησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στον Καρτεράδο, έξω από κλειστό Γυμναστήριο.


Εκεί δηλαδή όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο στην Σαντορίνη "Λαϊκό Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι" ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης.



Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του «παζαριού» ανήκει στην νεοσύστατη ομάδα πολιτών «Θηραίων Δράσεις» που αποτελείται απο νέους κυρίως ανθρώπους με γνώσεις και ενδιαφέροντα στο κομμάτι του εθελοντισμού και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές την ημέρα του «παζαριού» συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 τσάντες και κούτες με ρούχα για ενήλικες και παιδιά, και περισσότερες από 50 κούτες με τρόφιμα και φάρμακα, ενώ στο ταμείο για την ενίσχυση της οργάνωσης «γιατροί του κόσμου»
Χαρακτηριστική ήταν η ανταπόκριση πολλών ανθρώπων που προσέφεραν κυρίως ρούχα, ολοκαίνουργια και καθαρότατα, με τις σακούλες που συγκεντρώθηκαν να είναι εντυπωσιακά πολλές.

Ενδιαφέρον όμως είχε και ο «ανταλλακτικός» χαρακτήρας της εκδήλωσης μιας και δεν ήταν λίγα τα είδη που ανταλλάχθηκαν ή σχεδόν .. ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους, με αρκετό κόσμο να μην διστάζει να πάρει κάποιο ρούχο από αυτά που βρίσκονταν στους πάγκους προσφέροντας, κυριολεκτικά, ότι είχε ο καθένας .. ευχαρίστηση! Κάποια δικά του ρούχα αντίστοιχα ή χρήματα στα ταμεία για τους γιατρούς του κόσμου και της Ένωσης Ζοωφίλων Θήρας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μέλη της Ένωσης Ζοωφίλων Θήρας και του Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Σαντορίνης καθώς και οι δραστήριες προεδρίνες τους, μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την ανέλκυση του Sea Diamond που ενημέρωναν τον κόσμο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, καθώς και πολλοί εθελοντές που βοηθούσαν στην ταξινόμηση και τοποθέτηση στους πάγκους των ειδών που προσφέρονταν.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι και τις επόμενες ημέρες και μέχρι σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οπότε και τα πράγματα θα μεταφερθούν αφιλοκερδώς με την βοήθεια μεταφορικής εταιρίας στην Αθήνα, οι προσφορές ειδών συνεχίζονταν. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα προσφερθούν στην οργάνωση "γιατροί του κόσμου".

Σύμφωνα με ομάδα «Θηραίων Δράσεις» το "Λαϊκό Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι" θα επαναληφθεί την Άνοιξη, οπότε και με αυτήν την ανακοίνωση μας δίνεται η δυνατότητα να .. οργανωθούμε καλύτερα και να ψάξουμε τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας!

Όσο για την συντάκτρια, (και για να μην γράφω σε 3ο πρόσωπο για ... τον εαυτό μου!) "χτύπησα" κι εγώ με την σειρά μου ωραιότατα κομμάτια, μεταξύ των οποίο ενα πανέμορφο δερμάτινο μπουφάν -χαρακτηριστικό είναι δε το οτι μου δόθηκε στο χέρι πριν καν ..πλησιάσει στον πάγκο!- που πάντοτε θα μου θυμίζει οτι η προσφορά είναι μια πολύ σημαντική αξία στη ζωή μας που στα σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Στο παζάρι όμως με περίμενε και μια ακόμη έκπληξη μιας και στον πάγκο της Ένωσης Ζοωφίλων της Σαντορίνης όπου πωλούνταν κάρτες με φωτογραφίες απο το νησί, σε μια απο αυτές, με μεγάλη μου χαρά, αναγνώρισα το .. σπίτι μου! Γεγονός που με έκανε να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου, γιατί μπορεί στο δημοφιλές και πολυφωτογραφημένο μας νησί πολλά σπίτια καθώς και οι ιδιοκτήτες τους να έχουν συνηθίσει στα φλάς, εμένα πάντως μου έτυχε για πρώτη φορά, να δω το -πολύχρωμο- σπιτάκι μου σε .. δημοπρασία φωτογραφιών!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε