Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο βοσκός της ΚέρουΕίναι ο τελευταίος μιας γενιάς Κυκλαδιτών οι οποίοι ζούσαν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στα μικρονήσια κοντά στα κοπάδια τους ο Δημήτρης Ρουσέτου Αρτέμης, που γεννήθηκε στον Ποταμό της Αμοργού.
Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Και ζούσε όχι βέβαια σε οποιοδήποτε νησάκι του Αρχιπελάγους, αλλά στη μαγική Κέρο, το νησί στο έδαφος του οποίου βρέθηκαν τα σπουδαιότερα ειδώλια του κυκλαδικού πολιτισμού, ο αρπιστής και ο αυλητής.
Το νησί, που είναι κηρυγμένο ως σημαντικός αρχαιολογικός τόπος, είναι ένας χώρος που απαιτούνται προϋποθέσεις για την επίσκεψη και την παραμονή των επισκεπτών πάνω του και γι' αυτό είχε πάντα τον νου του ο Δημήτρης, στην κατοικία του οποίου κατέληγε και η τηλεφωνική γραμμή. Μια γραμμή που τον κρατούσε και σε επαφή με το Κουφονήσι και του ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί δεν ήταν και λίγες οι φορές που τον απέκλειε ο καιρός, που δεν αστειεύεται ακόμα και το καλοκαίρι, καθώς οι αέρηδες από το Ικάριο φτάνουν δυνατοί σε αυτό το σημείο των Κυκλάδων και αλωνίζουν μέσα στις Μικρές Κυκλάδες.
Ο Δημήτρης, που φέτος δυσκολεύτηκε από ζητήματα της υγείας του και παρέμεινε αρκετό καιρό μακριά από την Κέρο και τα ζωντανά του αφέθηκαν στη φροντίδα του Θεού, δεν επέστρεψε ακόμη στην αρχαία κατοικία για να είναι κοντά στο κοπάδι τώρα που τον έχει περισσότερη ανάγκη για νερό κυρίως και λιγότερο για τροφή. Τούτη τη δουλειά την ανέλαβε κάποιος από το Κουφονήσι και κάπως έτσι βολεύεται η κατάσταση με τα ζωντανά, αλλά η απουσία του Δημήτρη είναι εμφανής, γιατί κανείς πλέον δεν βρίσκεται στην Κέρο να προϋπαντήσει τον επισκέπτη, να του μιλήσει για το νησί και τι κρύβει στη γη του και να του προσφέρει ένα ποτήρι νερό στον ίσκιο της μικρής αυλής του.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε