Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Ο Αμβρόσιος θυμήθηκε τον Ντερτιλή

Πολιτικό κρατούμενο αποκαλεί ο Αμβρόσιος τον Νίκο Ντερτιλή, ο τελευταίος στον Κορυδαλλό από τους πραξικοπηματίες της χούντας. Τον ονομάζει και "πρότυπο ζωής"

Μία άκρως δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος υπέβαλε αίτηση για να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο από τους πρωτοαίτιους της χούντας.

Η έκπληξη όμως δε σταματά εδώ, καθώς ο κ. Αμβρόσιος χαρακτηρίζει ως "πολιτικό κρατούμενο" και "πρότυπο ζωής" τον Ντερτιλή και του πλέκει το εγκώμιο.

Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ως τώρα ώστε να επισκεφθεί "τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ' εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.

Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού".

Όλα αυτά, δημοσιεύονται στο ανάλογο ρεπορτάζ της Καθημερινής, η οποία μάλιστα απευθύνθηκε στον υπουργό, Γ. Πεταλωτή, ο οποίος και επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιου αιτήματος, δηλώνοντας ότι "η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατουμένους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα. Ως κρατουμένους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Υπό την έννοια αυτή ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη σε οποιονδήποτε κρατούμενο.

Αφού αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού

Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω", σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μιλώντας στη Romfea.gr για το εν λόγω θέμα, τόνισε ότι "βεβαίως και θα τον επισκεφθώ, ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας".

Σχόλιο: Δηλαδή άγιε Καλαβρύτων αν ήταν εγκληματίας δεν θα πηγαίνατε να τον δείτε! Η τέλεια απογοήτευση αν και στο παρελθόν τον είχαμε επαινέσει για το θάρρος του ,φαίνεται όμως πως κάποια πράγματα τα κάνουμε απλά για να ξεχωρίζουμε από τους υπολοίπους.. Και βέβαια έχει δικαίωμα και υποχρέωση να επισκέπτεται φυλακισμένους αλλά ο τρόπος που γίνετε δεν τον τιμά !Κρίμα ..
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε