Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Xταποδοκεφτέδες για Ούζο!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι κατεψυγμένο (αν είναι φρέσκο τότε καθαρίζετε το χταπόδι, αφαιρώντας το στόμα, τα μάτια, την άμμο και το μελάνι που είναι συγκεντρωμένα μέσα στην κουκούλα του και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 – 4 μέρες, για να «μαλακώσει)
2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα από μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί (όχι μαύρο ψωμί)!!!!
1 κουταλιά της σούπας ούζο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 μεγάλα...
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μαιντανό
λίγο δυόσμο
ελάχιστο αλάτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε το χταπόδι από την κατάψυξη και πριν ξεπαγώσει καλά, το περνάτε από τον τρίφτη σας η μπλεντερ, να γίνει σαν κιμάς!!!!
Τοποθετείτε το ψιλοκομμένο χταπόδι σ’ ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνετε να στραγγίσει όλα τα υγρά του.Μουσκεύετε το ψωμί με το ούζο και το ξίδι. Το στύβετε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνό και το προσθέτετε στο μείγμα του χταποδιού μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι,τον μαϊντανό, τον δυόσμο
Αν το μείγμα σας είναι αραιό προσθέτεται λίγο αλεύρι.
Πλάθεται τους κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στο τέλος,
τοποθετείτε τους χταποδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν το λάδι τους.
Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με ούζο ή παγωμένη μπύρα!!!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε