Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ενισχυτικά έργα στην Καλντέρα


Στο μικροσκόπιο τίθεται ολόκληρη η Καλντέρα από την πλευρά των Φηρών και της Οίας, αλλά και της Θηρασιάς, μετά την κατολίσθηση που προκάλεσε το θάνατο Αμερικανού τουρίστα. Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του Νίκου Σηφουνάκη, αποφασίστηκε να ανατεθεί στην κρατική εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η ευθύνη των έργων, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο και να απαιτήσουν περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τα πρώτα 3 εκατ. για να ενισχυθούν άμεσα τα πρανή πάνω από τον Αθηνιό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δίνεται έμφαση στον έλεγχο τής εκτός σχεδίου δόμησης στους οικισμούς Αρμένι και Αμμούδι, καθώς και στο λιμάνι της Οίας, όπου προωθείται άμεσα η οριοθέτησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί αυθαίρετα στα πρανή της Καλντέρας και θα διερευνηθεί η επίδρασή τους στην ευστάθειά τους.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν, θα πιστοποιηθεί για προληπτικούς λόγους η στατική ικανότητα του τελεφερίκ, ενώ θα αναζητηθεί νέα θέση για τη δημιουργία δεύτερης γραμμής, που θα ενώνει το λιμάνι στον Αθηνιό με τα Φηρά και θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες σε περιπτώσεις προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων. Οι νέοι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επίσης τη χωροθέτηση νέων εγκαταστάσεων για την παραγωγή ενέργειας, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές, χώρο για εργοστάσιο αφαλάτωσης και ζώνη εναπόθεσης απορριμμάτων.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε