Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Απάντηση στο: "Κατά Χριστιανών" του Αριστέα (β')


Τα παρακάτω, αποτελούν απαντήσεις σε ένα κακόπιστο, κακογραμμένο και απαράδεκτα άσχετο κείμενο, το οποίο επικολλούν οι αμαθείς και ημιμαθείς Νεοειδωλολάτρες σε διάφορα φόρουμ εναντίον των Χριστιανών. Θα γίνει φανερή η πλάνη, ο δόλος τους και η άγνοιά τους, τόσο σε όσα σχετίζονται με το Χριστιανικό δόγμα, όσο και σε όσα ομολογούν ότι πιστεύουν, χωρίς ποτέ να αντιλαμβάνονται το βαθύ σκοτάδι στο οποίο βρίσκονται। Θα γίνει επίσης φανερό το πόσο ευκολόπιστοι είναι, πέφτοντας θύματα της Σατανιστικής αντιχριστιανικής και ξενόφερτης προπαγάνδας του νεοπαγανισμού. To γεγονός ότι οι απαντήσεις που δίνονται αναγκάζουν κάποιους να ξερνάμε εμετικό δηλητήριο και να βρίζουν ασύστολα (τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν) δείχνει απλά ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό και θανατηφόρο για την κακία τους,ας ξυπνήσουν επιτέλους..

Συνεχίζουμε λοιπόν το δεύτερο μέρος για να δείτε το πρώτο μέρος πατήστε εδώ

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨διότι ΘΥΜΟΣ Κυρίου επί πάντα τα έθνη και ΟΡΓΗ επί τον αριθμόν αυτών του απολέσαι αυτούς και παραδούναι αυτούς εις ΣΦΑΓΗΝ.οι δε ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΙ αυτών ριφήσονται και οι νεκροί,και αναβήσεται αυτών η οσμή,και βραχήσεται τα όρη από του αίματος αυτών¨ (Ησαίας ΛΔ΄2)

Ούτε στους τραυματίες δε δείχνει έλεος ο Θεός τους.....η ατμόσφαιρα θα μυρίζη από τα πτώματα,τα βουνά θα γεμίσουν με αίματα....(!!)

¨κόψει Κύριος πάντας τους λαούς,όσοι επεστράτευσαν επί Ιερουσαλήμ τακήσονται αι σάρκες αυτών εστηκότων αυτών επί τους πόδας αυτών,και οι οφθαλμοί αυτών ρυήσονται εκ των οπών αυτών,και η γλώσσα αυτών τακήσεται εν τω στόματι αυτών¨ (Ζαχαρίας ΙΔ΄12)

Ο Γιαχβέ θα ¨κόψη¨ όλους τους λαούς....σάρκες και γλώσσες θα λιώσουν(!!) τα μάτια τους θα πεταχτούν έξω από τις κόγχες τους(!!!)

Απάντηση:

Τα δύο αυτά χωρία απαντώνται μαζί, επειδή μιλούν για το ίδιο θέμα. Πρόκειται για την ίδια ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, που μιλάει για τον πόλεμο του Γωγ, ή Αρμαγεδδώνα. Φυσικά οι αμαθείς Παγανιστές, σπεύδουν να επωφεληθούν για να κατηγορήσουν με το τυφλό τους μίσος κατά του αληθινού Θεού. Όμως δεν προσέχουν (και δεν θέλουν να προσέξουν) το εξής σημείο:

Τα έθνη αυτά για τα οποία μιλάει εδώ, είναι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Πρόκειται δηλαδή για αμυντική ενέργεια, κατά της μισόθεης πολυεθνικής δύναμης που θα επιτεθεί στην Ιερουσαλήμ μετά τον καιρό του Αντιχρίστου, όταν ο Ισραήλ θα έχει πια γίνει Χριστιανικό έθνος. Ο Ησαϊας είναι σαφής, ότι τα έθνη αυτά, «θα παραδοθούν από τον Θεό σε σφαγή». Και γιατί όχι; Πόλεμο δεν ήθελαν; Ο Θεός λοιπόν ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ. Θα τα παραδώσει σε σφαγή, ως συνέπεια των επιλογών τους εναντίον Του. Και τα όσα περιγράφει, είναι τυπικά αποτελέσματα πολέμου. Δηλαδή σε ποιον πόλεμο ο αέρας δεν μυρίζει πτώματα, και τα βουνά δεν γεμίζουν αίμα; Τι ήθελαν δηλαδή οι Παγανιστές; Στον πόλεμο αυτό να μυρίζει λεβάντα και τα βουνά να γεμίσουν… μπύρα;

Στον δε Ζαχαρία, έχουμε μια πολύ σημαντική προφητεία. Αν μάλιστα δει κάποιος και το εδάφιο 14, θα αντιληφθούν ότι τα όσα περιγράφονται για σάρκες που λιώνουν, για μάτια και γλώσσες που επίσης λιώνουν, προφανώς είναι τα αποτελέσματα πυρηνικής έκρηξης, από τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ κατά των εθνών αυτών που θα του επιτεθούν. Είναι οι τυπικές επιπτώσεις πυρηνικού όπλου σε κάποια ακτίνα, όπου λιώνουν τα μαλακά μέρη του σώματος από τη θερμότητα της ακτινοβολίας. Μια φοβερή προφητεία, που δείχνει τη δυνατότητα του Θεού να περιγράφει το μέλλον, χιλιάδες χρόνια μετά τον προφήτη που την είπε. Πού να ξυπνήσουν όμως οι Παγανιστές, και να καταλάβουν με ποιον τα βάζουν! Έτσι και τα έθνη εκείνα τότε. Θα νομίζουν ότι τα βάζουν με ψευτοθεό σαν τους δικούς τους, και θα κάνουν την εκστρατεία αυτή, ώστε να ηττηθούν.

Η ίδια προφητεία, έχει και πνευματική εκπλήρωση, (καθώς ο Θεός ενέπνευσε την Αγία Γραφή να μιλάει σε πολλά επίπεδα, ώστε να γίνεται αντιληπτό το επίπεδο του αναγνώστη). Πέρα λοιπόν από την κατανόηση των κακόψυχων και ασχέτων που τη διαστρέφουν βλέποντας τον Θεό «κακό», και πέρα από την ιστορική εκπλήρωση που θα γίνει όπως είπαμε μελλοντικά, και τη βλέπει ο απλός αναγνώστης που ξέρει την Αγία Γραφή, υπάρχει και η πνευματική εκπλήρωση, που τη βλέπει μόνο ο Χριστιανός. Είναι η ήττα που υφίστανται όλοι όσοι τα βάζουν με την Εκκλησία (την πνευματική Ιερουσαλήμ), και της επιτίθενται. Τότε ο Θεός τους παραδίδει σε πανωλεθρία, και σε γενικό ρεζίλεμα για την κενότητά τους.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το παρατηρήσετε στην επίθεση αυτή των παγανιστών κατά του Χριστού, μέσα από αυτό το κείμενο.

Την ακόμα υψηλότερη εκπλήρωση των χωρίων αυτών, δεν την αναλύω, γιατί ανήκει στους αγίους…

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨και πατάξω πάντας τους κατοικούντας εν τη πόλει ταύτη,τους ανθρώπους και τα κτήνη,εν θανάτω μεγάλω και αποθανούνται¨ (Ιερεμίας ΚΑ΄6)

Μανία με τα κτήνη....Και καλά οι άνθρωποι...τα ζώα τι του έφταιγαν;...ο δε θάνατος θα είναι...μεγάλος(!!!)

Απάντηση:

Δεν μας λένε εδώ οι Παγανιστές, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ! Γιατί άραγε; Αφού τα γύρω εδάφια το γράφουν σαφέστατα! Ας το πούμε εμείς: Μιλάει για την Ιερουσαλήμ!!!

Κατά τους ρατσιστές Παγανιστές, η Αγία Γραφή είναι Εβραϊκό βιβλίο που υποστηρίζει τον Ισραήλ, και περιέχει ανθελληνικά κείμενα. Γι αυτό το κείμενο τι έχουν να πουν; Γιατί αποκρύπτουν ότι εδώ ο Θεός θα πατάξει τον Ισραήλ;;; Άρα ο Θεός δεν είναι ρατσιστής όπως αυτοί. Πατάσσει όποιους ασεβούν, χωρίς διακρίσεις.

Σχετικά με τα ζώα, να καταλάβουμε με ποιον τρόπο θα τους πατάξει, για να μην κουτσουρεύουν τα εδάφια, και τα διαστρέφουν.

Όποιος διαβάσει τα γύρω χωρία, από αυτό το απομονωμένο που έβαλαν εδώ, θα δουν ότι ο τρόπος που ο Θεός θα πατάξει την Ιερουσαλήμ (κάτι που έγινε το 587 π.Χ. ως εκπλήρωση της προφητείας αυτής, αποδεικνύοντας τον Θεό αληθινό), είναι μέσω της πολιορκίας τους από τα Βαβυλωνιακά στρατεύματα. Πράγματι, μετά από 2 χρόνια πολιορκία, η Ιερουσαλήμ έπεσε.

Στο διάστημα αυτό, τα ζώα πέθαναν λόγω πείνας από την πολιορκία.

Βλέπετε λοιπόν πώς πέθαναν τα ζώα; Βλέπετε πώς ο Θεός πάταξε την Ιερουσαλήμ; Όχι ο ίδιος, αλλά ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ τον Βαβυλώνιο βασιλιά να την πολιορκήσει και να την εκπορθήσει. Αυτό εννοεί η Αγία Γραφή όταν ο Θεός λέει: «θα κάνω αυτό» «θα κάνω εκείνο». Σημαίνει: «Θα το επιτρέψω για την ανομία σας».

Θαυμάστε λοιπόν τους Παγανιστές για την ερμηνευτική τους οξυδέρκεια! Θαυμάστε τους για το Ελληνικό τους ήθος! Γιατί είτε είναι εντελώς χαζοί και δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, είτε είναι πονηροί, (μάλλον κουτοπόνηροι), και διαστρέφουν το κείμενο για να κατηγορήσουν. Και στις δύο περιπτώσεις, δείχνουν το ποιόν τους, και το ήθος το οποίο τους εμφυσούν οι «θεοί» τους, κατά το δικό τους παράδειγμα...

Όμως δεν τελειώσαμε! Τους πείραξαν τους ειδωλολάτρες τα ζώα που θα πέθαιναν από την πείνα στην Ιερουσαλήμ, (λες και έπρεπε ο Θεός να τους βρέξει φαγητό εν μέσω πολιορκίας). Δεν τους πείραξε η «οικολογική συνείδηση» των ομοπίστων τους; Για να δούμε δύο μόνο (από τα πολλά) παραδείγματα:

Κατά την διάρκεια των Λαφρίων, εορτή προς τιμή της Άρτεμης, την οποία περιέγραψε ο Παυσανίας το Β’ μισό του 2ου αιώνα μ.Χ. (VII, 18, 8-13) εκτελισσόταν ένα πολύ βάρβαρο έθιμο. Πρόκειται για ολοκαύτωμα διάφορων ζώων, εκ των οποίων πολλά άγρια, όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριόχοιροι ακόμη και λύκοι ή αρκούδες. Αυτά καίγονταν ζωντανά σε ένα τεράστιο βωμό κατασκευασμένο από τεράστιους κορμούς δένδρων. Η εορτή, σκοπός της οποίας ήταν να εξευμενιστεί η θεά και να προστατεύει τα ζώα, είχε μεταφερθεί στην Πάτρα από την Αιτωλική καλυδώνα, όπου, όπως σε όλη την ορεινή Δ. Ελλάδα, ο θηρευτικός βίος είχε μεγαλύτερη διάρκεια από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιέρεια της Άρτεμης έκλεινε την πομπή, η οποία προηγούνταν του ολοκαυτώματος, καθισμένη σε άρμα που σύρονταν από ελάφια, σκηνή που παρίσταται και σε νομίσματα της πόλης των ρωμαϊκών χρόνων (Παπαχατζής 1980:92, εικ. 40, δ)

Ο Αύγουστος στο μνημείο της Άγκυρας απαριθμεί μεταξύ των ανδραγαθιών αυτού και τις 27 θηριομαχίες του όπου φονεύθηκαν 3.500 αφρικανικά θηρία. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που παρουσίασε στον λαό κροκόδειλους και τίγρεις και υποχρέωσε τον Ταύρον Στατίλιο να κατασκευάση «θέατρο τι εν τω Αρείω πεδίω κυνηγητικόν λίθινον» δια τις θηριομαχίες (Δίων βιβλ. LI, κεφ. 23). Οι Λατίνοι ποιητές, οι οποίοι ύμνησαν τους αυτοκρατορικούς οργανωτές των αγριοτήτων τούτων, ο Μαρτιάλιος και ο Σουητώνιος μαρτυρούν ότι κατά τις 2 περιφημότερες θηριομαχίες που οργανώθηκαν από τον Πομπήιο και τον Ιούλιο Καίσαρα συγκεντρώθηκαν στην παλαίστρα κατά μεν την πρώτη 500 – 600 λιοντάρια και 410 άλλα αφρικανικά θηρία για 5 ημέρες κατά δε την δεύτερη 400 λιοντάρια και 40 ελέφαντες. Ο Σκαύρος έφερε στην αρχή στην Ρώμη 150 πάνθηρες (Πλιν. Φυσ. Ιστ. Κ. 17 & 24). Ο Πομπήιος (βλέπε άνωθι) παρείχε επί 5 συνεχείς ημέρες θηριομαχίες στον λαό κατά τις οποίες παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 1 ρινόκερος ενώ 20 ελέφαντες αγωνίστηκαν εναντίων Γαιτούλων αιχμαλώτων «λέοντες τε πενακόσιοι ανηλώθησαν» (Δίων. Βιβλ. XXXIX, κ. 38) ή 500 κατά τον Πλούταρχο (Βίος Πομπ. 52) ο οποίος προσθέτει ότι η ελεφαντομαχία ήταν το εκπληκτικότερο των θεαμάτων Κατά τις 100ήμερες εορτές της δημιουργίας του Κολοσσαίου , το 80 π.Χ. επιδείχτηκαν μόνο σε μια ημέρα 5000 διάφορα άγρια ζώα από τον Τίτο και σε σύνολο φονεύθηκαν 9000 ήμερα και άγρια. Διαρκούντος του υπό του Τραϊανού τετραήμερου πανηγυρισμού της κατά της Δακίας νίκης φονεύθηκαν 11.000 ζώα.

Θαυμάστε οικολογική συνείδηση των αρχαίων ειδωλολατρών! Και έρχονται οι σημερινοί Παγανιστές, και κατηγορούν τον Γιαχβέ, επειδή δεν έβρεξε φαγητό στα ζώα της πολιορκημένης Ιερουσαλήμ! Τι να πει κανείς; Τους παραδίδουμε στην καταφρόνηση του αναγνώστη…

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨Ούτως είπε Κύριος ο Θεός Ισραήλ.λάβε το ποτήριον του οίνου του ακράτου τούτου εκ χειρός μου και ποτιείς πάντα τα έθνη,προς α εγώ αποστέλλω σε προς αυτούς,και πίονται και εξεμούνται και εκμανήσονται από προσώπου της μαχαίρας,ης εγώ αποστέλλω ανά μέσον αυτών¨ (Ιερ.ΛΒ΄1-2)

Ο Γιαχβε θα ποτίση τα έθνη με ¨άκρατον οίνον¨ για να μεθύσουν και να μη μπορέσουν να αντιδράσουν όταν θα τους στείλη την ΜΑΧΑΙΡΑ.

Απάντηση:

Εδώ φυσικά και πάλι οι Παγανιστές παραλείπουν να αναφέρουν ότι πρόκειται για συμβολικό ΟΡΑΜΑ που δόθηκε στον Ιερεμία ως παράδειγμα, και όχι για πραγματικότητα. Νομίζουν ότι μιλούν σε αφελείς (και αυτό φυσικά είναι αλήθεια, όσον αφορά τους οπαδούς τους).

Σημαίνει ότι ο Θεός θα επιτρέψει στα έθνη να ζαλιστούν από την πλάνη τους, και να εμπλακούν στον πόλεμο αυτό. Και πώς ο Θεός θα τα ποτίσει με κρασί να ζαλιστούν; Μα φυσικά ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ στον Σατανά να τα πλανήσει, και να τα στρέψει εναντίον Του Θεού, σαν να είναι μεθυσμένα και να μην καταλαβαίνουν τι κάνουν, όπως φαίνεται στο Αποκάλυψις 20/κ΄ 7,8. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι Παγανιστές έχουν ποτισθεί από το πνεύμα της πλάνης των δαιμονικών θεών τους, ώστε να μην κατανοούν τίποτα από το πνεύμα της Αγίας Γραφής, αλλά να διαστρέφουν τα πάντα, σαν μεθυσμένοι, που δεν λειτουργεί η λογική τους, παρά μόνο για κακό!

Οι Παγανιστές επίσης αποφεύγουν να πουν ότι και εδώ στα έθνη που θα μπλεχθούν στον πόλεμο «ποτισμένα» από το ποτήρι αυτό, συμπεριλαμβάνεται και ο Ισραήλ, που υποτίθεται ότι η Αγία Γραφή τους υποστηρίζει κατά άλλων εθνών! Άλλωστε στο 31 εδάφιο λέει σαφώς ότι «οι ασεβείς δόθησαν εις μάχαιραν». Άραγε τους ασεβείς κλαίνε οι Παγανιστές; Μάλλον! Δικοί τους είναι!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο

¨ότι οργή Κυρίου εξήλθε θυμώδης,εξήλθεν οργή στρεφομένη,επ΄ασεβείς ήξει.ου μη αποστραφή οργή θυμού Κυρίου,έως ποιήσει και έως καταστήση εγχείρημα καρδίας αυτού¨ (Ιερ.ΛΖ΄23-24)

οργή....θυμός.....συνήθεις εκδηλώσεις ενός θεού της ΑΓΑΠΗΣ(!)

Απάντηση:

Προφανώς οι Παγανιστές, αμόρφωτοι και ατάλαντοι όπως είναι, δεν έχουν ακούσει ποτέ για ανθρωποπαθείς εκφράσεις! Γιατί ο Θεός της αγάπης δεν θα αφήσει τους ασεβείς να κακοποιούν τους δικαίους για πάντα. Θα έρθει η στιγμή που η κακία τους θα πέσει στα κεφάλια τους. Και αυτό θα το επιτρέψει ο Θεός. Αυτή είναι η εκπλήρωση της «οργής» του. Ο Θεός δεν οργίζεται, ούτε θυμώνει, γιατί είναι έξω από το χρόνο, και είναι αναλλοίωτος. «Ανατέλλει τον ήλιο του επί δικαίους και αδίκους» όπως λέει ο Χριστός. Όμως οι ασεβείς θερίζουν όσα έσπειραν, γιατί έτσι έφτιαξε ο Θεός δίκαια τον κόσμο. Και τα δίκαια αποτελέσματα των έργων τους, γίνονται σε εμάς τους ανθρώπους, ανθρωποπαθώς, ως έκφραση της οργής του Θεού.

Παγανιστικό κείμενο:

¨Θεός ζηλωτής και ΕΚΔΙΚΩΝ Κύριος,εκδικών Κύριος μετά θυμού,εκδικών Κύριος τους υπεναντίους αυτού και εξαιρών τους εχθρούς αυτού¨ (Ναούμ Α΄2)

ζηλιάρης,εκδικητικός,θυμωμένος και δολοφόνος.....πολύ υψηλού επιπέδου θεολογία...

Απάντηση:

Φυσικά περί του: «ζηλιάρης», γράψαμε και πιο πάνω, ότι είναι έκφραση της συζυγικής ΕΡΩΤΙΚΗΣ ζηλοτυπίας Του προς την Εκκλησία Του, που από αγάπη, θέλει να του μένει πιστή, και να ευλογείται απ Αυτόν.

Αντιθέτως, δεν έχει απαιτήσεις από τους ΥΠΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥ, δηλαδή αυτούς που θέλουν να είναι ΞΕΝΟΙ προς αυτόν. Αυτούς δεν τους ζηλεύει, αλλά τους αφήνει να λατρεύουν τους δαιμονικούς σκοτεινούς θεούς τους. Εξαιρεί τους εχθρούς του από τις ευλογίες Του, κι αυτή είναι η εκδίκησή του, όσο κι αν τους αγαπάει. Γιατί δεν θα τους αφήσει να κακοποιούν για πάντα εις βάρος των δικαίων.

Πράγματι, πολύ υψηλού επιπέδου θεολογία, τόσο που δεν τη φτάνουν οι αμαθείς και απαίδευτοι του Παγανισμού ώστε να την κατανοήσουν.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΚΑΤΑΡΕΣ

Τί θα συμβή σε περίπτωσι που οι Ισραηλίτες δεν εφαρμόσουν τον νόμο του Μωυσέως;

¨επικατάρατα τα έκγονα της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γής σου...τα βουκόλια των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου...προσκολλήσαι Κύριος εις σε τον ΘΑΝΑΤΟΝ...ΠΑΤΑΞΑΙ σε Κύριος εν απορία και ΠΥΡΕΤΩ και ΡΙΓΕΙ και ΕΡΕΘΙΣΜΩ και ΑΝΕΜΟΦΘΟΡΙΑ και τη ΩΧΡΑ(!!!)...πατάξαι σε Κύριος παραπληξία και αορασία και εκστάσει διανοίας...γυναίκα λήψη και ανήρ έτερος έξει αυτήν(!)...πατάξαι σε Κύριος εν ΕΛΚΕΙ πονηρώ επί τα γόνατα και επί τας κνήμας (!) και φάγη τα έκγονα της κοιλίας σου,κρέα υιών σου και θυγατέρων σου(!!!)¨ (Δευτ.ΚΗ΄15-69)

Τί να πή κανείς γι΄αυτές τις αδιανόητες κατάρες που εξεστόμισε ο Θεός της αγάπης(;)

Απάντηση:

Με το να θερίζει κάποιος αυτά που έσπειρε λόγω της κακίας του, δεν εκτίθεται ο Θεός που δεν τον προστάτεψε. Όλα αυτά τα φέρνουν οι δαίμονες στον ασεβή, και ο Θεός δεν τον προστατεύει. Με τον τρόπο αυτό ο Θεός «πατάσσει». Με το να αφήνει τους ασεβείς στα χέρια των δαιμονικών θεών τους, τους οποίους εμπιστεύτηκαν αντί γι αυτόν.

Προηγουμένως, είδαμε τι αίσχη έκαναν τα ειδωλολατρικά έθνη, και ο Θεός προειδοποίησε τον Ισραήλ να μην τα επαναλάβει. Παρ όλα αυτά, κατά καιρούς, οι Ισραηλίτες τα έκαναν, και τότε το έθνος τους υφίστατο όλα αυτά τα κακά από τους δαιμονικούς θεούς τους.

Για παράδειγμα, ας δούμε πώς ο Θεός «πάταξε» τους αρχαίους Έλληνες, εξ αιτίας της ειδωλολατρίας τους, επειδή πίστευαν στον δαίμονα που εμφανιζόταν ως «Άρτεμις»:

(Παυσανίας Λακωνικά, 3, 16, 10-11):

«Εις το μέρος που ονομάζεται Λιμναίον υπάρχει το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος. Το άγαλμα της Ορθίας Αρτέμιδος που έχουν οι Λακεδαιμόνιοι προήλθε από τους βαρβάρους. Αυτοί που βρήκαν αυτό, ο Αστράβακος και ο Αλώπεκος γυιοί του Ίρβου, όταν βρήκαν το άγαλμα αμέσως ****τρελάθηκαν****. Επίσης οι κάτοικοι των συνοικιών της Σπάρτης θυσιάζοντες εις την θεά για να λύσουν διαφορά την οποία είχαν, όχι μόνο δεν την έλυσαν, αλλά και ***κατέληξαν να σκοτωθούν*** μεταξύ τους και πολλοί φονεύτηκαν κατά την συμπλοκή γύρω από τον βωμό της θεάς, ενώ όσοι έζησαν πέθαναν όλοι από ***φοβερή ασθένεια.*** Και υπάρχει παράδοση ότι έπειτα από το γεγονός αυτό, έκαναν ***ανθρωποθυσίες ***στον βωμό και θυσιαζόταν εκείνος στον οποίο έπεφτε ο κλήρος. Ο Λυκούργος κατήργησε το έθιμο αυτό και το αντικατέστησε με ***μαστιγώσεις εφήβων*** γύρω από τον βωμό και έτσι γεμίζει με αίμα όταν γίνονται οι μαστιγώσεις. Έτσι εκπληρώνεται η θέληση της θεάς, αφού ο βωμός γεμίζει με ανθρώπινο αίμα.

Η ιέρεια που κρατάει το ξόανο βρίσκεται εκεί την ώρα της μαστίγωσης. Το ξόανο είναι πολύ μικρό και ελαφρύ, αλλά όταν οι μαστιγωτές χτυπούν ελαφρά κάποιον έφηβο, λόγω της ωραιότητάς του ή του αξιώματός του, τότε το ξόανο γίνεται πολύ βαρύ στα χέρια της ιέρειας. Τότε αυτή κατηγορεί τους μαστιγωτές και φωνάζει ότι πιέζεται από το βάρος εξαιτίας τους. Έτσι το άγαλμα αυτό συνήθισε από τις ανθρωποθυσίες στην Ταυρίδα να ****ευχαριστιέται**** από τα αίματα των ανθρώπων».

Τελικά ποιος πλήγωσε τους εφήβους των αρχαίων Ελλήνων; Ο Γιαχβέ, ή οι δαιμονικοί θεοί στους οποίους πίστευαν;

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

¨και δανιείς έθνεσι πολλοίς,σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών,σου δε ουκ άρξουσιν¨ (Δευτ.ΙΕ΄6)

ο Γιαχβέ συμβουλεύει τους Εβραίους να δανείζουν τους άλλους λαούς αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα....για να καταφέρουν να κυβερνήσουν ΠΟΛΛΑ έθνη...και πράγματι το κατάφεραν.

¨τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,ινά ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨ (Δευτ.ΚΓ΄21)

Τους αλλοεθνείς να δανείζης με τόκο,τους δε ομοφύλους σου χωρίς τόκο...έξυπνη συμβουλή αλλά ηχεί λίγο παράξενα όταν την ξεστομίζει ο ίδιος ο Θεός...πάντως οι Εβραίοι την εφήρμοσαν και την εφαρμόζουν αποτελεσματικά εδώ και χιλιετίες.

Απάντηση:

Επιτέλους, βρήκαν και ένα καλό οι Παγανιστές στον Γιαχβέ. Μόνο που και πάλι το διαστρέφουν! Ο Γιαχβέ δεν μιλάει για ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, αλλά για νόμιμο έντοκο δανεισμό! Τοκογλυφία, είναι ο υπερβολικός τόκος. Υπάρχει όμως και ο λογικός και νόμιμος τόκος, τον οποίο εννοεί ο Θεός. Όμως οι κακοπροαίρετοι Παγανιστές, και αυτό το διέστρεψαν, και μιλούν για τοκογλυφία, κάτι που είναι ψευδές.

Δηλαδή, κακό είναι που ο Θεός, τους είπε ότι εκτός από τον νόμιμο τόκο προς τα έθνη, μεταξύ τους θα έπρεπε να δανείζουν άτοκα; Μάλλον πολύ καλό είναι! Όμως και σε αυτό οι ειδωλολάτρες, έσπευσαν να διαστρέψουν την αλήθεια, μιλώντας για τοκογλυφία! Παρατηρήστε κακοήθεια!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨εμόν το αργύριον και εμόν το χρυσίον,λέγει Κύριος παντοκράτωρ¨ (Αγγαίος Β΄8)

το χρυσάφι και το ασήμι ΔΙΚΟ μου λέει ο Γιαχβέ....τί να σχολιάση κανείς εδώ;

Απάντηση:

Ακριβώς! Τι να σχολιάσει; Αν το χρυσάφι και το ασήμι δεν ανήκει στον Θεό που το δημιούργησε, σε ποιον ανήκει; Στον γείτονα; Αναρωτιέται δηλαδή κανείς, τι έχουν αντί για μυαλό μέσα στο κεφάλι τους οι Παγανιστές!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

¨Αιτήσαι παρ΄εμού και δώσω σοι έθνη την κληρονομίαν σου και την κατάσχεσίν σου τα πέρατα της γής.ποιμανείς αυτούς εν ράβδω σιδηρά ως σκεύη κεραμέως συντρίψεις αυτούς.και νυν βασιλείς,σύνετε,παιδεύθητε,πάντες οι κρίνοντες την γήν δουλεύσατε τω Κυρίω εν ΦΟΒΩ και αγαλλιάσθε αυτώ εν ΤΡΟΜΩ¨ (Ψαλμός Β΄)

Ο Γιαχβέ τάζει στον Δαυίδ όλα τα έθνη της γης για να τα...ποιμάνη με σιδηρά ράβδο....και να τα σπάση σαν σκέυη κεραμέως...

Απάντηση:

Καμία σχέση με Σιωνισμό! Εδώ μιλάει σαφέστατα για την προφητεία του τελικού πολέμου που είδαμε και παραπάνω. Τα έθνη που θα στραφούν εναντίον του Θεού και της Εκκλησίας τότε, θα συντριβούν. Ας μη τα βάλουν με τον Θεό και την Εκκλησία Του. Όταν ο λύκος πάει γυρεύοντας να φάει τα πρόβατα, δεν φταίει ο τσομπάνης να του σπάσει το κεφάλι με τη μαγκούρα! Τώρα βέβαια αν το κεφάλι του είναι κούφιο σαν «σκεύος κεραμέως», και ο Θεός το κοπανήσει με «σιδερένια ράβδο», καταλαβαίνετε…

Αν τώρα τους ξενίζει τους Παγανιστές το: «δουλεύσατε τω Κυρίω εν Φόβω και αγαλλιάσθε αυτώ εν Τρόμω», τους λέμε αρχικά ότι είναι ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ, δηλαδή πρόκειται για τρόπο έκφρασης των Εβραίων, που χρησιμοποιούν δύο σχεδόν όμοιες λέξεις στην ίδια φράση, για να αποδώσουν ποιητικά κάποιο νόημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θέλουν να εκφράσουν ΤΟ ΔΕΟΣ που πρέπει να αισθάνεται κάποιος όταν αναλογίζεται τη μεγαλειότητα και τη δύναμη του Θεού.

Ένα δέος, που οι Παγανιστές δεν έχουν νιώσει ακόμα, κάτι που θα στραφεί κάποτε εις βάρος τους. Είπαμε! Ο λύκος, η μαγκούρα…

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Κι όλη αυτή η ιδιαίτερη αγάπη του Θεού για τους Εβραίους επειδή....

¨ότι λαός άγιος εί Κυρίω τω Θεώ σου και σε προείλετο Κύριος ο Θεός σου είναι αυτώ λαόν περιούσιον παρά πάντα τα έθνη όσα επί προσώπου γης¨ (Δευτ.Ζ΄6)

είναι λοιπόν οι Εβραίοι ο ¨εκλεκτός¨ λαός του Γιαχβέ από όλα τα έθνη της γης...λαός άγιος(!!!)

Απάντηση:

Όχι «είναι»! Η σωστή λέξη είναι: «ήταν»! Και αυτό θα το δούμε από την ίδια την Αγία Γραφή. Εκεί λέει ο Θεός προς τους Ισραηλίτες:

Έξοδος 19/ιθ΄ 5,6: «Τώρα λοιπόν, εάν πράγματι υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είσαστε σε εμένα, ο εκλεκτός από όλους τους λαούς. Επειδή δική μου είναι όλη η γη. Και εσείς θα είσαστε σε εμένα, βασίλειο ιεράτευμα, και έθνος άγιο».

Πότε θα ήταν οι Ισραηλίτες «εκλεκτός λαός»; Μόνο αν παρέμεναν πιστοί στη διαθήκη που έκαναν με τον Θεό. Ας δούμε όμως ακριβέστερα, τι εννοούσε ο Θεός με τα λόγια του αυτά, όπως μας γράφει ο απόστολος Πέτρος στην Καινή Διαθήκη, στο Α΄ Πέτρου 2/β΄ 9 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΟΥΣ:

«Υμείς δε γένος εκλεκτόν, βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον, λαός εις περιποίησιν, όπως τας αρετάς εξαγγείλητε, του εκ σκότους υμάς καλέσαντος εις το θαυμαστόν αυτού φως».

Τελικά δηλαδή, βλέπουμε ότι το εκλεκτό αυτό έθνος, είναι πλέον ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και όχι οι Ισραηλίτες. Γιατί οι Ισραηλίτες παρέβησαν τη Διαθήκη, και σταύρωσαν τον ίδιο τον Γιαχβέ όταν ενανθρώπισε. Και εδώ είναι η απάντηση:

Οι Ισραηλίτες, ήταν ξεχωρισμένοι από τους άλλους λαούς, επειδή ήταν ο προηγούμενος λαός που εισήλθε στην Εκκλησία του Θεού. Και είναι επίσης, ένας από τους λίγους λαούς που βρίσκεται σήμερα έξω από την Εκκλησία, και στερείται αυτής της αγιότητας για την οποία μίλησε ο Θεός. Ο Θεός το είχε ξεκαθαρίσει, ότι οι Ισραηλίτες θα ήταν «εκλεκτοί», μόνο όσο θα παρέμεναν στην Εκκλησία του Θεού. Δεν τους ξεχώριζε λοιπόν κάποια ρατσιστική επιλογή σε βάρος άλλων λαών, αλλά το ότι ανήκαν στην Εκκλησία του Θεού. Ομοίως, σήμερα, μήπως είναι ρατσιστικό, το ότι οι Ισραηλίτες ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Εκκλησία του Θεού, δεν ανήκουν δηλαδή στον «εκλεκτό λαό», αλλά ανήκουν τα άλλα έθνη;

Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης. Εμείς επιλέγουμε αν θα είμαστε «εκλεκτό έθνος», ή όχι. Μόνο εμείς. Ο Θεός και οι Χριστιανοί δέχονται ανθρώπους από κάθε έθνος. Δεν είναι ρατσιστές όπως οι Νεοειδωλολάτρες, που δέχονται (υποτίθεται) μόνο όσα είναι Ελληνικά!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ-ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ

Είναι ο Γιαχβέ παντογνώστης;

¨και εκάλεσε Κύριος ο Θεός τον Αδάμ και είπεν αυτώ.Αδάμ πού εί;¨ (Γεν.Γ΄9)

ο «παντογνώστης» Θεός ρωτά τον κρυμμένο,μέσα στην βλάστησι του παραδείσου,Αδάμ πού είναι(!!!!)

Μετά την δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ υποτίθεται Γιαχβέ κάνει την απίστευτη ερώτησι στον Κάιν....

¨Πού έστιν Άβελ ο αδελφός σου;¨ (Γεν.Δ΄9)

Απάντηση:

Αυτό που δεν θέλουν εδώ να καταλάβουν οι Παγανιστές, είναι ότι για να γίνει μια συζήτηση με τον Παντογνώστη Θεό, πρέπει ο Θεός να συγκατανεύσει στις δικές μας ασθένειες. Πώς θα έκανε ο Θεός τον Αδάμ να εκφρασθεί, και να τον βοηθήσει να προβεί σε εξομολόγηση, αν δεν τον ρωτούσε; Πώς θα ωθούσε τον Κάιν σε εξομολόγηση, αν δεν τον ρωτούσε;

«Μα, αφού ήξερε τι θα του πουν!» ίσως πει κάποιος. «Γιατί τους ρώτησε; Γιατί να εξομολογηθούν;». Η απάντηση είναι, ότι ενώ Αυτός ήξερε, οι ίδιοι δεν ήξεραν! Τους έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουν, και να δουν οι ίδιοι τι υπήρχε στην καρδιά τους.

Το ότι ο Θεός γνώριζε για παράδειγμα τι συνέβαινε, φαίνεται από τη συνέχεια της διήγησης, όπου ο ίδιος ο Θεός λέει και στους δύο τι έκαναν, αφού οι ίδιοι με κουτοπονηριά αποφεύγουν να το πουν.

Έτσι και οι νεοειδωλολάτρες, με κουτοπονηριά, νομίζουν ότι θα αφήσουμε ασχολίαστες τις διαβολές τους σε αυτό το κείμενο, και δεν θα εκθέσουμε τη δολιότητά τους, που αποκόπτουν φράσεις από το συμφραζόμενο, για να τις διαστρεβλώσουν και να βρουν απελπισμένα, κάτι να κατηγορήσουν τον Θεό!

Από την πλευρά μας, θα θυμίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, τον δικό τους «θεό» τον Δία, που επειδή στον Τρωϊκό πόλεμο ήταν ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και υποστήριζε τους Τρώες, για να βοηθήσει η Ήρα τους Έλληνες να νικήσουν, τον ξεγέλασε! Ντύθηκε προκλητικά, και τον έριξε στο κρεβάτι, ώστε μπόρεσαν οι Έλληνες ανενόχλητοι να νικήσουν, χωρίς τις επεμβάσεις του Δία κατά των Ελλήνων!

Ωραίος «θεός»! Πανέξυπνος! Πάνσοφος! Αλλά αυτά δεν τα βλέπουν οι Νεοειδωλολάτρες. Μόνο ψάχνουν να βρουν ψεγάδια στον αληθινό Θεό, διαστρέφοντας τα κείμενα. Τι να πει κανείς για το νοητικό τους επίπεδο!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

το φαιδρότερο όμως όλων είναι η παρακάτω εντολή του Γιαχβέ ...

¨απόστειλον σεαυτώ άνδρας και κατασκεψάσθωσαν την γην των Χαναναίων¨ (Αρ.ΙΓ΄3)

Τι ανάγκη έχει ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ Θεός από ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ για να πληροφορηθή την κατάστασι στην Χαναάν;Αν είναι ποτέ δυνατόν....

Απάντηση:

Ας δούμε και το «φαιδρότερο». Ποιος είπε ότι την ανάγκη την είχε ο Γιαχβέ; Μα φυσικά οι Παγανιστές. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα αναιρούνε. Την ανάγκη την είχαν οι ίδιοι οι Ισραηλίτες. Αυτοί έπρεπε να ξέρουν τι συμβαίνει στην αντίπαλη πόλη.

«Μα γιατί δεν τους το έλεγε ο Γιαχβέ;» ίσως ρωτήσει κάποιος Παγανιστής, πονηρός ων. Και ρωτάμε κι εμείς: «Και γιατί να τους το πει ο Γιαχβέ, αφού μπορούσαν να το μάθουν μόνοι τους;» Ο Θεός κάνει μόνο όσα δεν μπορούμε εμείς. Δεν μας ωθεί στην τεμπελιά. Ας κάνουμε εμείς όσα μπορούμε, και Εκείνος θα φροντίσει και για τα όσα δεν μπορούμε.

Όμως, μια και μιλάμε για παντογνωσία, θα το αναπτύξουμε περισσότερο. Στη συνέχεια της αφήγησης, όταν οι Ισραηλίτες έστειλαν κατασκόπους, και είδαν πόσο μεγαλόσωμοι και ισχυροί ήταν οι εχθροί τους, φοβήθηκαν! Και δεν ήθελαν να τους πολεμήσουν. Αυτό όμως ήταν κάτι που ο Θεός το ήξερε. Φρόντισε λοιπόν από πριν να τους δουν μόνοι τους, ώστε να πάρουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους πριν προβούν σε κάποια μάχη και δειλιάσουν εκεί. Όμως πώς να τα εννοήσουν αυτά, άνθρωποι που πιστεύουν στον… Δία;;;

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨και ΕΝΕΘΥΜΗΘΗ ο Θεός ότι εποίησε τον άνθρωπον επί της γης και διενοήθη¨ (Γεν. ΣΤ΄6)

ο Θεός θυμήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο....γιατί το είχε ξεχάσει;;;

Απάντηση:

Τι να πει κανείς; Φοβερή οξυδέρκεια έχουν οι Νεοειδωλολάτρες! Όλο αυτό το σκέφτηκαν μόνοι τους; Αλλά άνθρωποι ατάλαντοι, που δεν γνωρίζουν ούτε στοιχειώδη Ελληνική ορθογραφία, είναι δυνατόν να γνωρίζουν σχήματα λόγου και Εβραϊκούς ιδιωματισμούς;

Αν και για κάποιον λογικό αναγνώστη, δεν είναι ανάγκη να πούμε το παραμικρό, εδώ έχουμε να κάνουμε με Παγανιστές, (από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Δίας γέννησε την Αθηνά από το κεφάλι, αφού τον κοπάνησε στο κεφάλι ο Ήφαιστος με ένα σφυρί). Οπότε, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να τους τα αναλύσουμε, (και πάλι, ίσως καταλάβουν).

Όταν λέει: «ενεθυμήθει», σημαίνει, ότι «ασχολήθηκε μαζί του». Γιατί στην πραγματικότητα, ο Θεός ούτε «θυμάται», ούτε «ξεχνάει», ούτε «διανοείται», (αλλά αυτή τη λέξη δεν την έπιασαν οι παγανιστές, γι αυτό δεν την ανέφεραν). Ο Θεός είναι παντογνώστης. Κάποιος που τα γνωρίζει όλα, δεν χρειάζεται καν να σκεφθεί. Ούτε καν αισθήσεις δεν χρειάζεται, γιατί τι να αισθανθεί αφού τα ξέρει όλα; Όμως, η ανθρώπινη γλώσσα είναι φτιαγμένη για πεπερασμένα όντα όπως εμείς. Και επειδή με αυτή τη γλώσσα μιλάμε για τον Θεό, (και ιδιαίτερα σε μια εποχή τόσο μακρινή όπως αυτή που γράφτηκαν τα λόγια αυτά, πριν από 3.500 χρόνια, που δεν υπήρχαν καν θεολογικοί όροι), κάπως έπρεπε να εκφράσουν κάποια πράγματα για τον Θεό. Τα εξέφρασαν λοιπόν ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΘΩΣ, μια και ακόμα και τσομπάνηδες κατανοούν τι εννοείται από τα λόγια αυτά. Παρ όλα αυτά, τα όσα κατανοούσαν οι τσομπάνηδες του Ισραήλ πριν από 3.500 χρόνια, δεν τα κατανοούν οι Έλληνες Νεοειδωλολάτρες του 21ου αιώνα!!! Τρομάρα τους!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Είναι ο Ιησούς μονογενής Υιός του Πατρός;

¨ιδόντες δε οι ΥΙΟΙ του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλοί εισίν έλαβον εαυτούς γυναίκας από πασών ων εξελέξαντο¨ (Γεν.ΣΤ΄2)

Απάντηση:

Εντάξει! Εδώ δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε τους Νεοειδωλολάτρες. Φυσικό είναι να έχουν απορία. Εδώ απλώς ρωτάνε. Δεν κατηγορούνε. Και κυρίως, είναι φυσικό, επειδή δεν γνωρίζουν Εβραϊκά, που είναι η γλώσσα στην οποία γράφτηκαν αυτά τα λόγια.

Στα Εβραϊκά λοιπόν, το «γιοί του Θεού» είναι: «Μπενέ Ελοχίμ». Αυτή η φράση μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα: Σημαίνει: «γιοί του Θεού», ή «γιοί των θεών», ή «γιοί των ισχυρών». Στη συγκεκριμένη μετάφραση από το Εβραϊκό, επιλέχθηκε το: «γιοί του Θεού», που είναι λάθος επιλογή των μεταφραστών, και αυτό το ξέρουμε επειδή δημιουργεί άλλα προβλήματα στο κείμενο, που δεν είναι του παρόντος να τα αναλύσουμε. Ομοίως, και η φράση του εδαφίου: «θυγατέρας των ανθρώπων», είναι κακή μετάφραση. Έπρεπε να μεταφρασθεί: «θυγατέρες Αδάμ». Αν λοιπόν διορθωθούν τα δύο αυτά μεταφραστικά λάθη, το κείμενο είναι πλέον το εξής: «ιδόντες δε οι υιοί των ισχυρών τας θυγατέρας του Αδάμ ότι καλοί εισίν, έλαβον εαυτοίς γυναίκας από πασών ων εξελέξαντο». Και μιλάει για την επιμειξία του λαού με το όνομα «Αδάμ», με τους γύρω ισχυρούς λαούς.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨και επεσκέψατο Κύριος την Άνναν,και έτεκεν έτι τρεις υιούς και δύο κόρες¨ (Βασιλ.Α.Β΄21)

Μπράβο αποτελεσματικότητα..Πολύ καρπερός ο ¨Κύριος¨.Πέντε παιδιά με μία επίσκεψι(!!!)....και ομιλούν για μονογενή Χριστό...

Απάντηση:

Τι να πει κανείς; Η Νεοπαγανιστική βλακεία σε όλο της το μεγαλείο! Το ότι ο Θεός «επισκέφθηκε» τη γυναίκα αυτή, ώστε να την κάνει γόνιμη για τον άνδρα της, οι Νεοειδωλολάτρες, το καταλαβαίνουν ότι ο ίδιος ο Θεός συνουσιάσθηκε δήθεν μαζί της! Και μάλιστα λένε «με μία επίσκεψη», ενώ το κείμενο είναι σαφές ότι η γυναίκα αυτή, έκανε κανονικά με τον άνδρα της όλα αυτά τα παιδιά σε βάθος χρόνου.

Είναι προφανές ότι εδώ έχουν μπερδέψει τον αληθινό Θεό με τον δικό τους τον Δία, που δεν είχε αφήσει ούτε γάτα θηλυκιά, και είχε κάνει την Ήρα τη γυναίκα του ελάφι στη μοιχεία!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο

¨και είπεν ο Θεός.απαλείψω τον άνθρωπον όν εποίησα από προσώπου της γής ότι ΜΕΤΕΜΕΛΗΘΗΝ (!!!) ότι εποίησα αυτούς¨ (Γεν.ΣΤ΄7)

ο Θεός λες κι είναι κανένα ανώριμο παιδάκι ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ που έφτιαξε τον άνθρωπο!!.

Απάντηση:

Κατ αρχήν, εδώ δεν μιλάει για όλη την ανθρωπότητα, αλλά για τον συγκεκριμένο λαό Αδάμ που υπήρξε προκάτοχος του λαού Ισραήλ. Το Εβραϊκό κείμενο εδώ λέει: «απαλείψω τον Αδάμ». Άρα η «μεταμέλεια» αναφέρεται σε συγκεκριμένο λαό, και όχι στην ανθρωπότητα. Όσο για τη φράση: «μετεμελήθην», πρόκειται και πάλι εδώ για ανθρωπομορφισμό, που δείχνει ότι έπαψε πια να είναι ευνοϊκός απέναντι στον λαό αυτό, και ήταν καιρός να τον εγκαταλείψει από την προστασία του. Γι αυτό από όλον τον λαό αυτόν, διατήρησε μόνο τον Νώε, σώζοντάς τον από τον κατακλυσμό.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨και Κύριος ΜΕΤΕΜΕΛΗΘΗ ότι εβασίλευσε τον Σαούλ επί Ισραήλ¨ (Βασ.Α.ΙΕ΄35)

εδώ μετανιώνει που έκανε τον Σαούλ βασιλέα των Εβραίων...μα ως παντογνώστης υποτίθεται Θεός θα ‘πρεπε να γνωρίζη εκ των προτέρων ότι η επιλογή του αυτή θα είναι άστοχη...μα τι είναι ο Θεός να κάνη λάθη;...και να μετανιώνη μετά...δεν είναι αλάνθαστος;;;.

Απάντηση:

Όπως είπαμε και πριν, πρόκειται για ανθρωπομορφική μεταφορική έκφραση, που θέλει να δείξει, ότι ο Θεός άλλαξε τη στάση Του απέναντι στον Σαούλ. Γιατί ενώ ο Σαούλ ξεκίνησε σωστά και πιστός και ταπεινός, έγινε στην πορεία υπερήφανος, και μάλιστα καταλήφθηκε από δαιμόνιο.

Σχετικά με το ερώτημα αν ο Θεός γνώριζε από πριν ότι ο Σαούλ θα γινόταν πονηρός, απαντάμε ότι βεβαίως το γνώριζε! Όμως η επιλογή του δεν ήταν «άστοχη» όπως ισχυρίζονται οι παγανιστές. Ο Θεός επέλεξε εκείνον που επιθυμούσε ο λαός. Έναν άνθρωπο πανύψηλο και όμορφο, που θα ενέπνεε τον λαό Ισραήλ και θα τον συσπείρωνε γύρω του. Οποιονδήποτε άλλον επέλεγε ο Θεός, θα αντιδρούσε ο λαός Ισραήλ, επειδή έβλεπαν το φαινόμενο. Τους άφησε λοιπόν με τον βασιλιά του είδους που ήθελαν, αφού όμως ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΑΘΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Παρ όλα αυτά, ο Θεός σεβάστηκε την επιθυμία τους, και τους έδωσε αυτό που ζητούσαν. Και όταν αυτά που τους είχε προειδοποιήσει έγιναν, τότε ήταν ο καιρός να αλλάξει τη στάση του προς τον Σαούλ, «να μεταμεληθεί» που τον έκανε βασιλιά, και να βάλει στη θέση του τον Δαυίδ. Δεν έκανε λοιπόν λάθος ο Θεός. Ο λαός έκανε λάθος. Και ο Θεός ακολούθησε την επιθυμία τους, ώστε να διδαχθούν από το αποτέλεσμα.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο

ο Θεός συμπεριφέρεται σα να είναι άνθρωπος....

¨και εγώ καταβήσομαι μετά σου εις Αίγυπτον¨ (Γεν.ΜΣΤ΄4)

Ο Θεός-«δημιουργός» του σύμπαντος κατεβαίνει στην Αίγυπτο με τον Ιακώβ...είπε να επισκεφθή τις πυραμίδες...;;;

Απάντηση:

Λάθος. Δεν συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Μιλάει ανθρωποπαθώς, γιατί μιλάει σε ανθρώπους. Πού να καταλάβουν όμως οι Νεοειδωλολάτρες απλά πράγματα! Αυτοί πιστεύουν μόνο σε Κενταύρους και… Εκατόγχειρες

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨εγώ είμαι Κύριος κατασκηνών εν μέσω των υιών Ισραήλ¨ (Αρ.ΛΕ΄34)

ο Θεός κατασκηνώνει με τους Εβραίους....λάτρης του κάμπινγκ...

Απάντηση:

Και πάλι ανθρωπομορφική έκφραση. Που σημαίνει, ότι όπως ένας άνθρωπος μένει σε σκηνή ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, έτσι και ο Θεός, δεν χάνει την πανταχού παρουσία Του, με το να παραμένει εμφανώς η Χάρις Του μεταξύ του Ισραηλιτικού στρατοπέδου. Ψιλά γράμματα για τους Ειδωλολάτρες!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨ότι αρώ εις τον ουρανόν την χείρα μου¨ (Δευτ.ΛΒ΄40)

Ο Θεός σηκώνει στον ουρανό το χέρι του (!!!)...και καλά ας «δεχθούμε» ότι έχει χέρι...δεν βρίσκεται όμως ήδη στον ουρανό ως Θεός που είναι.;;;;;πως το σηκώνει στον ουρανό τότε;;;...ή μήπως βρίσκεται στην γή;;;.....εντελώς φαιδρό εδάφιο.

Απάντηση:

Οι κουτοπόνηροι Νεοειδωλολάτρες είναι για γέλια! Νομίζουνε ότι και οι Χριστιανοί είναι ανόητοι σαν τα θύματά τους, και θα ξενιστούν από αυτή τη φράση! Και γιατί δεν βάζουν και τα επόμενα λόγια, για να δούμε, γιατί το λέει αυτό ο Θεός; Τα επόμενα λόγια είναι τα εξής: «και ομούμαι τη δεξιά μου», δηλαδή (και ορκίζομαι με το δεξί χέρι).

Να γιατί ο Θεός «σηκώνει στον ουρανό το χέρι Του». Είναι μια κίνηση ορκωμοσίας, που έκαναν (και κάνουν ακόμα σήμερα) οι άνθρωποι. Τι έχουμε λοιπόν; Έχουμε μια μεταφορική ανθρωπομορφική ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΤΑΤΗ έκφραση από τον Θεό, που δείχνει επίσημο όρκο από μέρους του.

Κατόπιν αυτού, όπως μπορεί κάθε λογικός αναγνώστης, δεν τίθεται θέμα, ούτε για το πού είναι ο Θεός, ούτε για το αν έχει χέρια, ούτε για το πού σηκώνει τα χέρια του. Πρόκειται απλώς για μεταφορική έκφραση, που όμως πρέπει να έχεις στοιχειώδη λογική για να το εννοήσεις. Γι αυτό δεν παρεξηγούμε τους Νεοειδωλολάτρες που δεν το κατανοούν…

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Ο Αρχισέφ των ουρανών Γιαχβέ καί τα «πιάτα» που προτείνει...

¨και ιδού χειρ εκτεταμένη προς με και εν αυτή κεφαλίς βιβλίου...και είπε προς με υιέ ανθρώπου κατάφαγε την κεφαλίδα ταύτην και λάλησον τοις υιοίς Ισραήλ...και διήνοιξε το στόμα μου και εψώμισε με την κεφαλίδα....και εγένετο εν τω στόματί μου ως μέλι γλυκάζον.(Ιεζεκιήλ Γ΄1-3)

ο Γιαχβέ ετάισε τον Ιεζεκιήλ ολόκληρο τόμο βιβλίου.....ο προφήτης παραδόξως κατάφερε να το καταπιή!....το δε βιβλίο ήταν γλυκό σαν μέλι...!!!!

Απάντηση:

Και εδώ, οι κουτοπόνηροι Νεοειδωλολάτρες, αποφεύγουν να πουν ότι πρόκειται για ΟΡΑΜΑ, και όχι για πραγματική βρώση βιβλίου. Στο όνειρό του κάποιος, πολλά μπορεί να δει. Πού είναι το παράξενο; Ο Θεός δίνει συμβολικό όραμα στον Ιεζεκιήλ. Όμως εδώ οι κακοήθεις αυτοί άνθρωποι της Νεοειδωλολατρείας, πάλι διαστρεβλώνουν το κείμενο, για να βρουν κάτι να κατηγορήσουν. Σπουδαίο αρχαιοελληνικό ήθος!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨και σύ λάβε σεαυτώ πυρούς και κρίθας και κύαμον και φακόν και κέγχρον και όλυραν και εμβαλείς αυτά εις άγγος οστράκινον και ποιήσεις αυτά σεαυτώ εις άρτους...και εγκρυφίαν κρίθινον φάγεσαι αυτά εν βολβίτοις ΚΟΠΡΟΥ ανθρωπίνης εγκρύψεις αυτά...και είπα μηδαμώς,Κύριε Θεέ του Ισραήλ...και είπε προς με ιδού δέδωκα σοι βόλβιτα ΒΟΩΝ αντί των βολβίτων των ανθρώπων,και ποιήσεις τους άρτους σου επ΄αυτών¨ (Ιεζ.Δ΄9-15)

Εδώ ξεπεράσθηκε κάθε όριο!!!...Ο Θεός υποχρεώνει τον Ιεζεκιήλ να φάη ανθρώπινα ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ....!!!...Ο προφήτης διαμαρτύρεται....και ο Γιαχβέ κάνει την παραχώρησι... του ΔΙΝΕΙ βοδινά κόπρανα!!! Τι καλός Θεός... !!!... Θαυμάστε θεόπνευστο κείμενο... Τους χαρίζουμε αυτόν τον Θεό όπως και την...συνταγή του!

Απάντηση:

Επειδή οι Νεοειδωλολάτρες προφανώς δεν κατανοούν αρχαία Ελληνικά, ακολουθεί ένα κείμενο, από τη μετάφραση της Ελληνικής Βιβλική Εταιρίας (Εμμ. Μπενάκη 50 Αθήνα) «Η Αγία Γραφή Παλαιά και Καινή Διαθήκη» Μετάφραση από τα πρωτότυπα κείμενα. Εκεί το σχετικό χωρίο λέει τα εξής, για όσους δεν γνωρίζουν αρχαία Ελληνικά:

9: Ο Κύριος συνέχισε: «Πάρε σιτάρι, κριθάρι, κουκιά, φακή, κεχρί και βρίζα. Βάλε τα όλα σε μια χύτρα και φτιάξε μ’ αυτά ψωμί… 12: Την τροφή σου θα την τρως σε σχήμα κριθαρένιας πίττας, που θα την ψήνεις πάνω σε ανθρώπινα περιττώματα, μπροστά σε όλο τον κόσμο» 13. Έπειτα είπε ο Κύριος: «Έτσι θα φάνε οι Ισραηλίτες ακάθαρτη τροφή ανάμεσα στα έθνη που θα τους διασκορπίσω». 14. Τότε είπα: «Μα Κύριε Θεέ, εγώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν μολύνθηκα. Από τα νιάτα μου δεν έφαγα ποτέ ζώο που ψόφησε ή ξεσκίστηκε από θηρία, ούτε έβαλα στο στόμα μου ακάθαρτο κρέας». Κι εκείνος μου είπε: «Καλά, σε αφήνω να χρησιμοποιήσεις αντί για ανθρώπινα περιττώματα, κοπριά αγελάδας, για να ψήνεις πάνω σε αυτήν το ψωμί σου». (Ιεζεκιήλ 4/δ΄ 9-15).

Λοιπόν; Πού είδαν οι ψευδοκατήγοροι τον Ιεζεκιήλ να τρώει κόπρανα; Ας μας πουν! Εκεί λέει σαφώς, ότι τα (αποξηραμένα) κόπρανα τα χρησιμοποίησε για καύσιμη ύλη. Και μάλιστα επειδή ήταν κατά το Μωσαϊκό νόμο ακάθαρτο να μένουν άταφα ανθρώπινα κόπρανα, ο Ιεζεκιήλ το θεώρησε αυτό «ακαθαρσία», και ο Θεός τον άφησε να το κάνει με βοδινά κόπρανα, που δεν απαγορευόταν η έκθεσή τους.

Με κάτι τέτοια, μαρτυρούν όχι μόνο την κακοήθειά τους, αλλά και την παντελή άγνοιά τους για την Αγία Γραφή και την Ελληνική γλώσσα

Συνεχίζεται

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε