Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

GLAM – Ένα μίνι λεξικό της γκλαμουριάς!


Mε την ευκαιρία του πριγκηπικού γάμου στη Βρετανία το Vlavo Undertainment (vlavo.org) καταθέτει ένα μίνι λεξικό της γκλαμοσύνης, ώστε να είμαστε όλοι μέσα στο κλίμα! Πάμε λοιπόν:

Γκλαμουριά Αειθαλές δενδρύλλιο που φύεται, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, κάτω όμως από συγκεκριμένες συνθήκες. Αναπτύσσεται ιδιαίτερα σε... μοναρχικά καθεστώτα, βασίλεια, πριγκιπάτα κλπ, ωστόσο, με τη δημιουργία προσομοίωσης των συνθηκών, μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Καρποί του τα γνωστά γκλάμουρα, που σερβίρονται με καπνιστό πρωτόκολλο και αρκετό, παλαιωμένο σαβουάρ βιβρ.

Γκλαμαρίνα Τα χρυσά κοσμήματα κάτω των 24 καρατίων. Υποτιμητικός όρος, γενικότερα, για όποιο πολυτελές αντικείμενο δεν τηρεί τις υψηλότερες των προδιαγραφών.

Καραγκλάμ Θόρυβος που κάνει επίχρυσο καζανάκι με χρυσελεφάντινο button, σε πολυτελή έπαυλη, την ώρα της εκκένωσής του.

Γκλάμισέ τα, ή Γκλάμα τα Παράδειγμα: «Η χθεσινή δεξίωση ήτανε γκλάμισέ τα!» ή «η γυναίκα του πρέσβη, χθες το βράδυ ήτανε γκλάμα τα!». Σημαίνει δηλαδή ότι μία δραστηριότητα ή ένα πρόσωπο σε δημόσια εμφάνιση ξεπερνούν σαφώς τα όρια που καθορίζουν κάτι ως γκλάμ και φτάνουν σε υπερθετικό βαθμό.

Γκλάμιες Κυρίες, αρκετά περασμένης ηλικίας, που παρόλο που ανήκουν – από παλιά – στους κύκλους των glam, αρνούνται κατηγορηματικά να σιδερώσουν το πρόσωπό τους, είτε από άποψη είτε από φοβίες. Εμφανίζονται δημόσια, φορώντας υπερβολικές στολές (ντύσιμο – αξεσουάρ) για να αποσπάσουν την προσοχή από το effect των ρυτίδων. Αποτέλεσμα να τρομάζουν τους ανυποψίαστους παρευρισκόμενους.

Αγκλάμητος Είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειται γι αυτόν που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ του σε γκλαμ δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται βέβαια και για όποιον απέχει καιρό.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε