Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Λύκειο Σαντορίνης - κατάληψης συνέχεια..


Γράφει η Δέσποινα
Για δεύτερη μέρα σήμερα (20.1) απείχαν απο τα μαθήματά τους λόγο κατάληψης του σχολικού τους κτηρίου οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Σαντορίνης που στεγάζεται πίσω απο το πρώην Επαρχείο. Τα αιτήματά τους, τα δυό βασικά τουλάχιστο, αφορούν την ολοκλήρωση του γηπέδου μπάσκετ (σ.σ. οι μαθητές ζητούν την τοποθέτηση του ειδικού τάπητα, πλήν όμως ο εργολάβος είχε διαφορετική ... αντίληψη μιας κι έδωσε προτεραιότητα στις αποπεράτωση των εργασιών στις τουαλέτες..) καθώς και την κατασκευή νέων αιθουσών. Τριών (3) για την ακρίβεια που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργεία του σχολείου και προκειμένου οι μαθητές να μην κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ των οποίων οι προδιαγραφές του χρόνου λειτουργίας έχουν λήξει.
Για το θέμα αξίζει να αναφέρουμε οτι σε προ ημερών (πριν απο έναν περίπου μήνα) σύσκεψη που έγινε στον Δήμο της Σαντορίνης συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής των αιθουσών μιας και η χρηματοδότηση απο τον αρμόδιο κρατικό φορέα (τον ΟΣΚ) συναντά δυσκολίες εξ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων στην κατασκευή του εν λόγο σχολείου.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε οτι στο Γενικό Λύκειο Θήρας οι ανάγκες σε αίθουσες καλύπτονται με τις προκάτ (φοβερά νόμιμο γεγονός για ενα νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλους σαν και του λόγου της Σαντορίνης..) μιας και οι ανάγκες σε αίθουσες είναι αυξημένες (απαιτούνται συνολικά 17) μιας και οι 3 βασικές κατευθύνσεις χωρίζονται σε 17 μαθήματα ειδικότητας.



Σ@_Από το παρασκήνιο της κατάληψης
Πραγματική στοιχομιθεία μεταξύ καθηγητή του Λυκείου Φηρών και μαθητή.

Καθηγητής :Καλά δεν σοβαρεύεστε λιγάκι με την επιπολαιότητα σας; Με το παραμικρό να κάνετε καταλήψεις ενώ θα έπρεπε να ενδιαφέρεστε για την μάθηση και τα πραγματικά σας προβλήματα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει τελικά είναι να μην κάνετε μάθημα!

Μαθητής: κ…. εάν κάποιοι σαν και σας που ενώ είστε καθηγητής μας ,παραπέμπετε και εξασκείτε την παραπαιδεία ως λύση για καλύτερη μόρφωση πως περιμένετε να πάει καλύτερα η παιδεία μας ..;;;

Κάγκελο ο κ. Καθηγητής!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε