Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

στο 6,5 τελικά ο ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα


Γράφει η Δέσποινα

Πιο πολλοί τουρίστες, με «όπλο» τον ΦΠΑ


Να κλείσει τον κύκλο των αρνητικών αποτελεσμάτων της τελευταίας διετίας, κατά την οποία έχασε έσοδα περίπου 1,9 δισ. ευρώ, φιλοδοξεί ο ελληνικός τουρισμός το 2011. Βασικό όπλο του, η
μετάταξη του ΦΠΑ στη διαμονή των τουριστικών καταλυμάτων από το 11% στο 6,5%,
Οι αρμόδιοι φορείς αισιοδοξούν βάσει των σημερινών δεδομένων ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών, οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα και οι τουριστικές εισπράξεις θα ανακάμψουν.
Το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ κοστολογήθηκε σε 200 εκατ., ενώ βάσει εκτιμήσεων του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων θα προκαλέσει από μόνος του επιπλέον τουριστικά έσοδα ύψους 630 εκατ. το 2011.
δηλαδή στα ίδια περίπου επίπεδα με τον ΦΠΑ που ισχύει και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε