Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Αυστραλία- Ταξιδιωτικά αφιερώματα σε ελληνικά νησιά


Ταξιδιωτικά αφιερώματα στα νησιά Σαντορίνη, Κρήτη και Αμοργό παρουσίασε χθες η εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή Getaway του ιδιωτικού σταθμού Channel 9 στο πλαίσιο γενικότερου αφιερώματος σε ελληνικά νησιά, το οποίο θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πρώτος σταθμός του αφιερώματος ήταν η Σαντορίνη, «το νησί της αγάπης», «ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά στη γη» και μεταξύ των πέντε πιο επιθυμητών προορισμών για ταξίδια του μέλιτος. Το ρεπορτάζ, διάρκειας εφτά λεπτών, με τίτλο «Ρομαντική Σαντορίνη» προέβαλε εικόνες από τα γραφικά χωριά, τα σοκάκια, τις εκκλησίες, τους απόκρημνους βράχους, την μοναδικά θέα, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και τις παραλίες του νησιού. Ο παρουσιαστής Jason Dundas συνομίλησε με ζευγάρια που επισκέπτονται το νησί, παρουσίασε ένα από τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Σαντορίνης και νοίκιασε ιδιωτικό σκάφος, για να κάνει το γύρο του νησιού.

Δεύτερος σταθμός του αφιερώματος ήταν η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το οποίο προσφέρεται, σύμφωνα με την εκπομπή, για εξερεύνηση με αυτοκίνητο. Το ρεπορτάζ με τίτλο «Οδική διαδρομή στην Κρήτη» είναι διάρκειας εξήμισι λεπτών και ξεκινά με την επίσκεψη στα Χανιά, μια πόλη διάσημη για την αρχιτεκτονική της, που συνδυάζει ποικίλες πολιτισμικές επιρροές. Ο παρουσιαστής επισκέπτεται την τοπική αγορά και δοκιμάζει τοπικά προϊόντα, φέτα, μέλι και κρασί. Επόμενη στάση του ταξιδιού είναι το Ρέθυμνο, διάσημο για το ενετικό κάστρο και τις παραλίες του, ενώ προτείνεται και η επίσκεψη στις λιγότερο πολυσύχναστες νότιες παραλίες της Κρήτης. Τέλος ο παρουσιαστής επισκέπτεται την Κνωσό, το μέρος «από όπου ξεκίνησαν όλοι οι ευρωπαϊκοί πολιτισμοί» και μιλά για την ελληνική μυθολογία και ιδίως για το μύθο του Μινώταυρου.

Το τρίτο μέρος του αφιερώματος με τίτλο «Άθικτη Αμοργός» και διάρκεια έξι λεπτών παρουσιάζει την Αμοργό ως ένα «ανεξερεύνητο», «αυθεντικό ελληνικό νησί», όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει, μακριά από την πολυκοσμία, να κολυμπήσει σε ερημικές παραλίες και να περιηγηθεί στα σοκάκια και τα παραδοσιακά καφενεία της χώρας. Κεντρικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το Μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη βυζαντινή παράδοση και από όπου μπορεί να απολαύσει υπέροχη θέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε