Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ο «Γεράκι» της Καλντέρας


Η γαλλικής καταγωγής φίλη μου Ανεμόν έβγαλε τα ολοστρόγγυλα μαύρα γυαλιά της που πρώτη λανσάρισε η Lady Gaga. «Είμαι ενθουσιασμένη! Η θέα από εδώ είναι καταπληκτική!» φώναξε, τεντώνοντας τις μακριές καλλίγραμμες γάμπες της στη δερμάτινη chaise longue του Φράνκο Αλμπίνι.

Συμφώνησα μαζί της. «Πραγματικά η θέα από αυτό εδώ το σημείο της Σαντορίνης είναι εκπληκτική!» χαμογέλασα ικανοποιημένη. Ο μεγαλοεφοπλιστήςμεγαλογαιοκτήμων Ντίντι Ευπαλίδης, ιδιοκτήτης της πολυτελούς έπαυλης «Σουλπικία» η οποία μάς φιλοξένησε στο Ημεροβίγλι, κοίταξε απέναντι στα καταγάλανα νερά! «Ω! Μα η σκηνή αυτή μού θυμίζει έντονα τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές των sixties και seventies» είπε συνεπαρμένος από την απόκοσμη γοητεία και τα μοναδικά χρώματα της καλντέρας.

«Το “Μaltese Falcon” (ελληνιστί “Γεράκι της Μάλτας”)

της Ελενας Αμβροσιάδου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα sailing yachts του πλανήτη» σημείωσε. «Εφθασε στο νησί πριν από λίγες ώρες, χαρίζοντας στους κατοίκους και επισκέπτες του εξαιρετικό θέαμα» συνέχισε. «Συνήθως το σκάφος το οποίο κατασκευάστηκε στα περίφημα ναυπηγεία Ρerini Νavi ανοίγει πανιά για θάλασσες μακρινές... Τις Μπαχάμες, τα Μπαρμπέιντος, τα St. Βarths» υποστήριξε. Τώρα η, κυπριακής καταγωγής, δυναμική ιδιοκτήτριά του, η οποία όμως μεγάλωσε και σπούδασε χημικός στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να το «κατεβάσει» στα νερά της Μεσογείου. Μια κρουαζιέρα στις Κυκλάδες για την ίδια και τους φίλους της. Ηταν άλλωστε η μεγάλη επιθυμία της, τόνισε. «Η θαλαμηγός αγοράστηκε από την κυρία Αμβροσιάδου έναν σχεδόν χρόνο πριν. Η επιχειρηματίας, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, κατέβαλε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της κ. Τομ Πέρκινς (αμερικανό επιχειρηματία) το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 90 εκατ. ευρώ» έκανε έναν μορφασμό. «Οπως όμως μπορείτε να δείτε και εσείς αξίζει τα λεφτά του» τράβηξε μια ρουφηξιά από το πούρο του. «Πρόκειται για πλωτό ανάκτορο 88 μέτρων. Τα κατάρτια του κατασκευασμένα από ανθρακονήματα μπορούν να στραφούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση με το πάτημα ενός κουμπιού» συνέχισε. «Οι καμπίνες του είναι υπερπολυτελείς όπως και τα σαλόνια, τα μπαρ, οι τραπεζαρίες του. Σε πολλά μάλιστα σημεία του σκάφους υπάρχουν έργα τέχνης με την υπογραφή διάσημων ζωγράφων και γλυπτών. Αισθάνομαι πανευτυχής για την απόφαση της αγαπητής Ελεναςκάπου εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η περιουσία της ξεπερνά τα 200 εκατ.

στερλίνες- να το “ταξιδέψει” στις ελληνικές θάλασσες» αναστέναξε. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου οι προσκεκλημένοι στο σπίτι του Γιάννη Βαλαμπούς μπορούσαν να θαυμάσουν το «Μaltese Falcon» φωταγωγημένο με εντυπωσιακό τρόπο να σκορπίζει χρυσές ανταύγειες στα σκοτεινά νερά. Ο γιος του μεγάλου κολεξιονέρ Βασίλη Βαλαμπούς (η συλλογή του περιελάμβανε τα σημαντικότερα έργα του Μπουζιάνη) γιόρτασε με ένα private party στην κατοικία του στο Ημεροβίγλι τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του. Ενα πάρτι με πολλή νεολαία, dance μουσική και διασκέδαση ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αρκετοί φίλοι του νεαρού κ. Βαλαμπούς είχαν φθάσει από την Παρασκευή, αφού προηγήθηκε ένα ακόμη πάρτι στο day bar «Wet stories» στην περιοχή του Περίβολα.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Αδαμάντιος Πολέμης

Wet! Αισθάνομαι την ανάγκη να δροσιστώ...

Ο Ντίντι ακολουθώντας το παράδειγμα διάσημου πλέον επιτελικού στελέχους μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, ο οποίος φωτογραφήθηκε για εβδομαδιαίο περιοδικό, κρατώντας παιδικό σωσίβιο-«κροκοδειλάκι», ετοιμάζεται να πέσει στην πισίνα της εκθαμβωτικής κιτς βίλας του. «Είναι ξέρεις το τελευταίο trend!» με πληροφορεί με ύφος μπλαζέ. «Οι επώνυμοι κύριοι κυκλοφορούν πλέον σε κοσμικές παραλίες, beach bars και τα decks των θαλαμηγών τους με σωσίβια σε σχήματα διαφόρων ζώων» χαχάνισε. «Στη Μύκονο μάλιστα γίνεται χαμός! Τις προηγούμενες ημέρες “έπαιζε” πολύ το σωσίβιο σε design καρχαρία και... ελικόπτερα» σημείωσε. Τα υπερσύγχρονα αυτά ασημένια πουλιά ανεβοκατέβαιναν συνέχεια στο «νησί των ανέμων» τα τελευταία 24ωρα, μεταφέροντας τους ιδιοκτήτες επαύλεων και τους φίλους του σε κοντινούς προορισμούς» τόνισε. «Ηταν τόσο πολλά τα helicopters που πήγαιναν και έρχονταν στο νησί, ώστε ακόμη και αυτές οι “εκπαιδευμένες” γιαγιάδες οι οποίες γνέθουν με τη ρόκα στα Ματογιάννια έπαθαν κάτι σαν... υστερία!» γέλασε δυνατά. «Οι γηραιές Μυκονιάτισσες ζουν πλέον σκηνές από CSΙ Μiami και ομάδα ΝCΙS! Quelle glamour!» κατέληξε.

Διόρθωσα τον μεγάλο κοκάλινο κρίκο από το λευκό μπικίνι μου, το ίδιο ακριβώς που επέλεξε από μπουτίκ στο Μιλάνο και η δημοφιλής αοιδός κυρία Δέσποινα Βανδή, στερώντας μου έτσι την ευτυχία της αποκλειστικότητας.

Αφησα τη σκέψη μου να ταξιδεύει στην πανέμορφη Σχοινούσα και στο private party του γνωστού εφοπλιστή κ. Αδαμάντιου Πολέμη.

Ο πλοιοκτήτης, ο οποίος ανήκει σε μία από τις παλαιότερες και πλέον low profile ανδριώτικες οικογένειες, «ερωτεύτηκε» τη μικρή Σχοινούσα όταν την επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Απέκτησε μια όμορφη έκταση και κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζει να προσκαλεί εκεί φίλους και συγγενείς σε ένα κάλεσμα που θεωρείται το ωραιότερο του καλοκαιριού. Οι καλεσμένοι του κ. Πολέμη έφθαναν εκεί με τα yachts ή τα ελικόπτερά τους, πετώντας από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάτμο και την Ιο. Αρκετοί μετά το κάλεσμα και με το πρώτο φως της αυγής γύρισαν πίσω στα νησιά που προανέφερα για να δώσουν το «παρών» σε άλλα κοσμοπολίτικα και περισσότερο θορυβώδη parties. Αυτό κρατήθηκε, όπως πάντα,, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Special guest στο νησί η μία και μοναδική Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία τραγούδησεσυνοδευόταν από τον Στέφανο Κορκολή- σε έναν ανοιχτό χώρο, όχι μόνο για τους προσκεκλημένους του κ. Πολέμη αλλά κυρίως για τους απλούς κατοίκους οι οποίοι περιβάλλουν με ιδιαίτερη αγάπη τον low profile ship owner. Μαγεμένοι από το ειδυλλιακό περιβάλλον και τα τραγούδια της εκρηκτικής Αλκηστης, κάποιοι μεγάλοι επίσης εφοπλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο κ. Πολέμης. Σκέφτονται να διαθέσουν χρήματα ώστε σε μικρά νησιά (στις Οινούσσες διοργανώνονται ήδη αξιόλογες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του εφοπλιστή Γιάννη Λαιμού), τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ελληνική ναυτοσύνη, να καλούνται για συναυλίες σημαντικοί, ποιοτικοί καλλιτέχνες. Επιστρέφοντας όμως στην οικία Πολέμη...

η ξανθιά, νεαρή σύζυγος του γοητευτικού Γιώργου Β. Βαρδινογιάννη, Αριέττα Λιβανού, συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα θαυμασμού για τις λιτές αλλά πάντοτε εντυπωσιακές ενδυματολογικές επιλογές της.

Ηταν εκεί επίσης ο Νίκος και η Νινέτα Βαφειά και πολλά από τα μέλη της οικογένειας Μαρτίνου, τα οποία έχουν «εντρυφήσει» όπως και ο οικοδεσπότης σε έναν primitive τρόπο ζωής. Ετσι ακριβώς όπως ταιριάζει στη Σχοινούσα. Εγώ πάλι δεν μπορώ να συνηθίσω σε αυτόν τον... κάπως «ακατέργαστο» τρόπο ζωής. Σε αυτό το cool lifestyle κοντά στη φύση, έχοντας πάντοτε όμως τις ανέσεις μιας σύγχρονης, πολυτελούς κατοικίας. Εχω συνηθίσει τις βλαχομπαρόκ επαύλεις, τους νεόπλουτους, τα wannabe supermodels και τις ροζ σαμπάνιες στα trendy beach bars και εστιατόρια της Μυκόνου. Το ομολογώ... Είμαι εθισμένη σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, που λέει και το λαϊκό άσμα... Εχει άλλωστε τόσο fun!

Θαλαμηγοί και private dinner
Ρίχνω μια ματιά στις θαλαμηγούς οι οποίες έχουν αγκυροβολήσει στο κεντρικό λιμάνι της Μυκόνου. Το ωραιότερο yacht όλων το «Sunday» του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου έκλεψε και πάλι την παράσταση του περασμένου weekend. Δίπλα του το «Rio Rita» της Μαργαρίτας Λάτση-Κατσιάπη και το «Ρaris» της Μαριάννας Λάτση. Κινούμαι προς την παραλία του Ορνού... Εκεί έχει ρίξει άγκυρα το «Ιpanema» του Νίκου Τσάκου ενώ στην Ψαρού βρίσκεται το «Christiana» του Γιώργου και της Χριστιάννας Γουλανδρή.

Ακουσα ότι κάποια στιγμή έκανε την εμφάνισή του και το νέο, υπερπολυτελές σκάφος του Ανδρέα Μαρτίνου, δημιούργημα και αυτό των ναυπηγείων Ρerini Νavi... Εφυγε όμως σύντομα για άλλες παραλίες... Το yacht «Βux» του Σωκράτη Κόκκαλη μετακινήθηκε προς τον Πάνορμο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να απολαμβάνει πάντα τις διακοπές του στα πιο ήσυχα σημεία του νησιού.

Ναι, ναι και πάλι ναι! Το παραδέχομαι...

πάντα, όταν επιλέγω 12ποντα στη Μύκονο... γκρεμοτσακίζομαι! Παρ΄ όλα αυτά οι κροκό γόβες από τη νέα χειμερινή συλλογή Βalenciaga by Νicolas Ghesquiere με έβγαλαν ασπροπρόσωπη. Ετσι ανηφόρισα χωρίς ατυχήματα αυτήν τη φορά στον Τούρλο και στην οικία του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Ο κ. Μαρινόπουλος με τη σύζυγό του Ιωάννα παρέθεσαν dinner για τους στενούς φίλους τους. Ανάμεσά τους ο Διαμαντής και η Μπέσυ Λαιμού, ο Σπύρος και η Κιμ Μεταξά, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη.

Στο σκοτάδι, μποτοξούχες αδελφές μου! Στο σκοτάδι!

Η διακοπή ρεύματος στο κοσμοπολίτικο νησί το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε πολλούς να ανησυχήσουν. Οι Φιλιππινέζες, οι οποίες έχουν γίνει ένα με τα πόμολα και τις καρέκλες by Fendi, στις τεράστιες επαύλεις στον Ορνό, στα Χουλάκια, στον Αγιο Στέφανο, στον Αγιο Λάζαρο ένιωσαν έντονα τα τσιμπήματα ανησυχίας... Οι μπάτλερ κούμπωναν και ξεκούμπωναν τα σατέν, ριγέ γιλέκα τους. Ο πάγος στις σαμπανιέρες έλιωνε σιγά σιγά. Ο γαλλικός συλλεκτικός καμπανίτης και τα κοκτέιλ έμοιαζαν με νεροζούμι. Οι σεφ στις μινιμαλιστικού ύφους, ιταλικού design, κουζίνες κοιτούσαν τα φιλέτα au poivre και τους αστακούς με το ρυζότο μυρωδικών απελπισμένοι! Το υπηρετικό προσωπικό άρχισε να ανάβει τα αρωματικά κεριά γύρω από τις πισίνες. Η Εσθήρ μού έκλεισε πονηρά το μάτι. Η σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία αισθανόταν πανευτυχής καθισμένη στο κεντρικό σαλόνι της βίλας της... Το ημίφως χάριζε μια κάποια γλυκύτητα στο πρόσωπό της, με το σκληρό, ανέκφραστο βλέμμα. Ενα βλέμμα που έμοιαζε με αυτό του... άντρα των ονείρων μου, διάσημου προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο, την ώρα που ο Ραούλ Γκονζάλες έλεγε το παντοτινό αντίο στη «βασίλισσα».

Ιn the moonlight
Η Εσθήρ έσκυψε προς το μέρος μου. «Η φίλη μας μόλις έκανε μια ακόμη θεραπεία botox» μου ψιθύρισε. «Μα τι είναι αυτό το πράγμα που αντικρίζουμε στη Μύκονο το εφετινό καλοκαίρι» συνέχισε. «Ολες έχουν δοκιμάσει τις... θαυματουργές, κατά τη γνώμη τους, βελόνες του botox! Οι περισσότερες βέβαια έχουν παραμορφωθεί» γέλασε ειρωνικά. «Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι κατεβαίνουν στη παραλία μόλις... σουρουπώσει! Η εικόνα τους στο δυνατό φως του ήλιου δεν είναι διόλου κολακευτική» είπε και ρούφηξε μια γουλιά από τον χυμό της.

Κούνησα το κεφάλι μου σκεπτική.

Φίλος μου επιχειρηματίας ο οποίος διακρίνεται για το χιούμορ του υποστηρίζει ότι σε λίγο καιρό πάρα πολλές επώνυμες κυρίες θα δίνουν την εικόνα όχι των κέρινων ομοιωμάτων του Μουσείου «Μαντάμ Τυσό» αλλά της «παιχνιδιάρας» φώκιας των ελληνικών θαλασσών! Αυτό το γλυκούλικο ζωάκι το οποίο αποτελεί πλέον το...

μήλον της Εριδος μεταξύ των υπουργών κκ. Μπιρμπίλη και Μπατζελή! Προτείνω τα νέα stress tests να γίνουν στη Μύκονο! Με επίκεντρο αυτή τη φορά τα πρόσωπα- «τσικλόφουσκες» των rich & famous κυριών. Οι τράπεζες έτσι κι αλλιώς αποδείχθηκε ότι αντέχουν. Το botox; Από τις Σπέτσες στη Γαλλική Ριβιέρα
Ο Ζήνων μού τηλεφωνεί από τις Σπέτσες για να με πληροφορήσει ότι ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Θοδωρής Παπαλουκάς διασκεδάζει στο καινούργιο club «Guzel» παρέα με την καλλίγραμμη σύντροφό του Βασιλική Τσεκούρα. Σε μια άλλη περιοχή του νησιού και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Ντάπια πολλοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες καταφθάνουν με τα ταχύπλοα σκάφη τους από το κοντινό Πόρτο Χέλι. Τα νέα εστιατόρια «Αneton on the verandah» και το «Freud Οriental» του ωραίου Μανώλη Κονιωτάκη, που μετακόμισε για το καλοκαίρι από την Αθήνα, συγκεντρώνουν πολύ και καλό κόσμο. Ο παιδικός μου φίλος μού λεει γελώντας πως άκουγε παρέα shipowners να σχολιάζει ότι η... οικονομική κρίση και το γενικότερα άσχημο κλίμα που επικρατούν στη χώρα δημιουργούν «προβλήματα» στον γάμο του δευτερότοκου γιου τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικολάου, με την αμερικανικής καταγωγής Τατιάνα Μπλάτνικ, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου. Προβλήματα έλλειψης διεθνοκοσμοπολίτικου glamour! Τελικά, λέει, μόνο τρία πουλμανάκια ενοικιάστηκαν για να μεταφέρουν τους προσκεκλημένους στη γαμήλια τελετή και δεξίωση. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάποιοι δεν θα έρθουν... Ισως μόνο η λάμψη των βαρύτιμων ασημικών στις βίλες του Πόρτο-Μπέβερλι Χέλι να θυμίζει royal weddings.

Σχολιάζω ότι ακόμη και σε τέτοιες δύσκολες εποχές πολλοί ασχολούνται με τα φουρό, τις άμαξες και τις κορόνες... Ο φίλος μου γελάει δυνατά. «Και με τι θέλεις να ασχοληθούν, darling;» με ρωτάει. «Με τις... επικουρικές συντάξεις; Αυτές τις έχουν αφήσει στην...

καλή διάθεση των αυστηρών κυρίων του ΔΝΤ!» καταλήγει.

Εχει απόλυτο δίκιο. Υπάρχει μια τάξη ανθρώπων που δεν καταλαβαίνει από οικονομική κρίση. Τα yachts, τα ελικόπτερα, οι επαύλεις και τα ταξίδια, αξίας χιλιάδων ευρώ, για λίγες μόνο ώρες στη Γαλλική Ριβιέρα το αποδεικνύουν περίτρανα. Ο pop star Ελτον Τζον τούς περιμένει αύριο Δευτέρα λίγο μετά τις 9 το βράδυ για ένα super glamorous party. Ηδη αρκετά ισχυρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής βρίσκονται στο St.

Τropez...

Μπουμπούκοι in Μykonos
Το επόμενο βράδυ πέρασα από το «Νobu Μatsuhisha» μέσα στο ξενοδοχείο Βelvedere. Οι... συνήθεις ύποπτοι ήταν εκεί να απολαμβάνουν τα αγαπημένα μου Μatsuhisha και California rolls. Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, νεαρά κορίτσια και αγόρια, γόνοι γνωστών οικογενειών. Κάπου εκεί ανάμεσα, εκείνο το καυτό «τρελό» βράδυ, είχαν... φυτρώσει και οι Μπουμπούκοι! Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης και η πολύ χαριτωμένη babyface και πάντα σε style «νιάου-νιάου, βρε γατούλα» σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου. Η comme il faux μαέστρος, χορεύτρια, παρουσιάστρια Εugenie έπιανε όντως με «αριστοκρατικό τρόπο» τα ξυλάκια του sushi.

Μια άλλη Ευγενία περισσότερο low profile προτιμούσε να απολαμβάνει την ηρεμία του σπιτιού της και τα γέλια των τριών παιδιών της σε μια έκταση που έχει αγοράσει πάνω από το Super Ρaradise. Η Ευγενία Χανδρή κάνει μόνο «επιλεκτικές» και πάντα low profile εμφανίσεις στο «νησί των ανέμων»...

πηγή:Βήμα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε