Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αν θα μπορούσαν, τον κόσμο θα άλλαζαν...

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

«Κρουαζιέρα δεν θα πάω γιατί δεν θα 'χω πού να κολυμπάω, Μύκονος και Σαντορίνη καθαρή αμμουδιά δεν έχει μείνει» τραγουδούσαν προχθές, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα οι μαθητές της Ε' τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 8ου Δημοτικού Βύρωνα στο πάνελ. Οι  μικροί άφησαν άναυδους τους μεγάλους με τις γνώσεις τους για το  περιβάλλον Οι μαθητές της Ε' τάξης του 8ου Δημοτικού Βύρωνα στο πάνελ. Οι μικροί άφησαν άναυδους τους μεγάλους με τις γνώσεις τους για το περιβάλλον Σε μια καλοσχεδιασμένη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα παιδιά κατέθεσαν τη δική τους αγωνία για το μέλλον του πλανήτη μας.

Εκεί, σε μια κατάμεστη αίθουσα στη σκιά των βράχων του Βύρωνα, ακούσαμε τους μικρούς μαθητές να μας εξηγούν για τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και τις παγίδες που κρύβουν η ανάπτυξη και η «πράσινη» ενέργεια.

Μ' έναν εξαιρετικό συνδυασμό βίντεο, τραγουδιών, λόγου και δρώμενων, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Βαγγέλη Μώκου, Μάκη Σημίτη, Ελένης Πλιάτσικα, Ιωάννας Πλιάτσικα και Ματίνας Μαυρίδου, οι μικροί άφησαν άναυδους τους μεγάλους με τις γνώσεις τους για το Big Bang, τον Γαλιλαίο, τις διαστημικές παρατηρήσεις αλλά και τα φωτοβολταϊκά, τη βιομάζα, τη γεωθερμία και το «σπίτι τού αύριο».

Μια πραγματικά αξιέπαινη και συγκινητική προσπάθεια που έγινε ακόμα πιο συγκινητική όταν στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές τραγούδησαν εν χορώ «αν θα μπορούσα τον κόσμο θα άλλαζα».

Με τέτοιε ευαισθησίες, γνώσεις και προσπάθειες είναι σίγουρο ότι μπορούν. Και πρέπει.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=170116
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε