Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ!



Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε στο βυθό των ελληνικών θαλασσών τα πρώτα είδη πολυκύτταρων οργανισμών που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς οξυγόνο. Τα τρία μικροσκοπικά ζώα ανήκουν στην κατηγορία των θωρακιοφόρων, πλασμάτων με μήκος γύρω στο ένα χιλιοστό που ζουν κυρίως στην άβυσσο. Βρέθηκαν σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων στη λεγόμενη «ανοξική λεκάνη της Αταλάντης», η οποία βρίσκεται έξω από τις νότιες ακτές της Ελλάδας (και δεν έχει σχέση με την ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας). Η ανακάλυψη μεταζώων, δηλαδή πολυκύτταρων ζώων, τα οποία περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σε συνθήκες ανοξίας, δείχνει ότι η ζωή στη Γη, ή ακόμα και σε άλλους πλανήτες, μπορεί να προσαρμόζεται σε συνθήκες που μέχρι σήμερα θεωρούνταν απαγορευτικές. Η ανακάλυψη «ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο για τα μετάζωα ο οποίος νομίζαμε ότι βρισκόταν εκτός ορίων» δήλωσε η Λίσα Λέβιν, βιολόγος του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps στην Καλιφόρνια. «Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε τη δημοσίευση και η Ανγκέλικα Μπαντ, ειδική στη βιολογία της αβύσσου στο Ζωολογικό Μουσείο του Αμβούργου. Επόμενο βήμα των Ιταλών και Δανών ερευνητών είναι να δώσουν επίσημες επιστημονικές ονομασίες στα τρία μοναδικά είδη.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε