Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο της Κύμης - Φεύγουν τα καλώδια και οι κολώνες της ΔΕΗ

Πόσο ζηλεύουμε πραγματικά τέτοιες πρωτοβουλίες...που δεν γίνονται στην όμορφή μας Σαντορίνη … μια γκλαντέρα τίγκα στα καλώδια και τις κολώνες της ΔΕΗ



Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογείωσης των καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ στο κεντρικό τμήμα της Κύμης. Ένα έργο που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του δήμου σε συνεργασία με την ΔΕΗ, με συνολικό προϋπολογισμό 353.304 €, από τα οποία τα 176.652 € διατίθενται από το δήμο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα έτος.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα απαλλαγούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, από τις κολώνες (ξύλινες και τσιμεντένιες), τα εναέρια δίκτυα, τους μετασχηματιστές και τις άλλες εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., που καταλαμβάνουν ...«ζωτικό χώρο» στα πεζοδρόμια και καταπνίγουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομορφιά της Κύμης.
Σημαντικό περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της υπόγειας λύσης είναι η ελαχιστοποίηση των επιδράσεων στους κατοίκους των μαγνητικών και ηλεκτρικών πεδίων, ενώ θα εκλείψουν μειονεκτήματα, όπως κίνδυνος ατυχημάτων από βραχυκυκλώματα, και μικρότερο κόστος συντήρησης λόγω της προστασίας του δικτύου από βλάβες εξ αιτίας φυσικών φαινόμενων, όπως αστραπές, αέρας, πάγος, χιονοθύελλες και εναπόθεση αλάτων από την υγρασία της θάλασσας.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση καλαίσθητου δικτύου φωτισμού και η ανακατασκευή των δρόμων και των πεζοδρομίων, που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Κύμης.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε