Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Πιο άνετη και πιο χαρούμενη απο κάθε προηγούμενη ήταν η γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεγαλοχωριανών Σαντορίνης




Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η αναβίωση του εθίμου του "κλείδωνα" (οχι όχι δεν κλείδωσα τίποτε!) όπου νεαρά κορίτσια έκαναν μαντεψιές για να δούν ποιόν θα παντρευτούν, ρίχνοντας χαρτάκια με το όνομα του αγαπημένου τους σε μια κανάτα και διαλέγοντας στη συνέχεια χαρτάκι (κάτι σαν κλήρωση δηλαδή) για να δουν ποιος θα είναι ο… τυχερός της καρδιάς τους.

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου, διοργάνωσαν και τα γενέθλια του κυρ- Μανώλη που έκλεισε τα … 100 πρώτα χρόνια της ζωής του! Μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν στον εκατονταετή κυρ Μανώλη ευχετήρια τραγούδια κι εκείνος με την σειρά του, τραγουδιστά πάντα, τους ευχαρίστησε.
Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να δείτε την ανταλλαγή των ευχών αλλά και τον Κυρ - Μανώλη να σβήνει το ένα και μοναδικό κεράκι του! σε μια τούρτα με σχήμα την Σαντορίνη!
Σε γενικές γραμμές πάντως η γιορτή ήταν πιο χαρούμενη και πιο άνετη παρά ποτέ, βρίσκοντας το αληθινό της νόημα, μακριά από παρερμηνείες του παρελθόντος, που είναι να περάσει καλά ο κόσμος της, να δοκιμάσει τα νόστιμα φαγητά, να χορέψει νησιώτικα τραγούδια, να συναντήσει ο καθένας τους γνωστούς του και να κουβεντιάσει μαζί τους και γενικά να περάσει καλά (χωρίς να πολυψάχνει τα βαθυστόχαστα μηνύματα και νοήματα και την πολιτιστική προσφορά των τοπικών γιορτών....)

πηγηhttp://exoumekaileme.blogspot.com/

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε