Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Γράφει ο Δημήτρης Πράσσος.
 Δεν θα έπρεπε να φύθγουν τα αποκαΐδια, προτού ξεκινήσουν τα παράσημα;

  Μεγάλη μέρα για τη Σαντορίνη, η σημερινή. Πότε άλλωστε θα έβλεπε δύο Υπουργούς, το Διοικητή της μεγαλύτερης εταιρείας των Βαλκανίων και τόσα σημαίνοντα στελέχη μαζεμένα. Βέβαια το πρόγραμμα ήταν λίγο σφιχτό για να μπορέσει να σταλεί το υλικό για τα δελτία των καναλιών,  αλλά ofcamera, το Santonews.com κατάφερε να κάνει δύο ερωτήσεις που βέβαια δεν θα παίξουν πουθενά, διότι η Σαντορίνη, ήταν απλώς το σκηνικό για να ξεδιπλωθεί η κυβερνητική εγρήγορση και υπευθυνότητα. Το έκανε άλλωστε σαφές από την αρχή ο πρώην –καλός- δημοσιογράφος και νυν υπουργός όταν επιμείναμε να χαλάσουμε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, κάνοντας ερωτήσεις. « Δεν ακούσατε… αφήστε με να ολοκληρώσω, θέλουν οι άνθρωποι για να προλάβουν τα δελτία, να δώσουν το υλικό. Εσείς, μπορείτε να κάνετε όσες ερωτήσεις θέλετε. Δεν υπάρχει πρόβλημα».
  Έτσι λοιπόν αρθρώσαμε σε δύο μικρές ερωτησούλες, οι οποίες παρά ταύτα, επιβεβαίωσαν κάμποσα πραγματάκια. Για παράδειγμα ότι το αρματαγωγό στάλθηκε σε λάθος μέρος, ότι όταν μετά από ώρες έφτασε στον Αθηνιό, δεν άνοιγε ο καταπέλτης του, ότι δύο -ΜΟΝΟ- από τα 14 φορτηγά έπαθαν βλάβη, ότι εφεδρεία σημαίνει χρήση πρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που βρίσκονται έξω από το εργορστάσιο κι ότι το Αιγαίο είχε 8 μποφόρ που εμπόδισαν το πλοίο να έρθει έγκαιρα από τη Ρόδο. Κυρίως όμως ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι από την  υποδειγματική αντίδραση του κράτους.
 Τα πάντα λειτούργησαν σωστά, σύμφωνα με τους Υπουργούς

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ)
Santonews.  Κύριε Υπουργέ και Κυρία Υπουργέ, ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στις αρχές Αυγούστου, έδωσε την εντολή, όλη η κυβέρνηση , να είναι σε εγρήγορση. Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, αν η έλευσή σας εδώ, 96 ώρες αφ’ ότου το κορυφαίο νησί της Ελλάδας, που στα 78 τετραγωνική του χιλιόμετρα θα φιλοξενήσει 1,7 εκατομμύρια  επισκέπτες, αποτελεί επακριβή τήρηση του όρου «εγρήγορση» του πρωθυπουργού.
Μιχελάκης: « Την εγρήγορση θα τη δείτε στο πως αντέδρασε η κυβέρνηση και θα μιλήσουμε με γεγονότα. Με το που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά αμέσως ξεκίνησαν δύο καράβια. Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας 14 φορτηγά με υλικό για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού. Τα δεύτερο πλοίο ξεκίνησε από τη Ρόδο, μεταφέροντας αντίστοιχο υλικό το οποίο θα βοηθούσε επίσης στην αποκατάσταση της ζημιάς. Σας θυμίζω επίσης ότι έφτασαν αμέσως: τεχνικοί της ΔΕΗ οι οποίοι συνέδραμαν το έργο των εργαζομένων εδώ στην εταιρεία και οι οποίοι άμεσα ξεκίνησαν την αποκατάσταση του δικτύου. Για μια τέτοιας έκτασης ζημιά… έτσι… για μια τέτοιας έκτασης ζημιά η αντίδραση ήταν και άμεση και αν θέλετε τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται αμέσως.   Θέλω να σας πω ότι όλα αυτά, έγιναν σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Παπαγεωργίου και ο κ. Μανιάτης ήταν συνεχώς στα Υπουργεία όπου συντόνιζαν αυτήν την εργασία με τη ΔΕΗ και με τον κ. Ζερβό, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, άμεσα αντέδρασε στην βοήθεια που έπρεπε να δώσει   και συν τα υπόλοιπα τμήματα της κρατικής μηχανής, ώστε να μπορέσουμε τώρα να μιλάμε για άμεση αποκατάσταση παρά τις αντιξοότητες.
« Την εγρήγορση θα τη δείτε στο πως αντέδρασε η κυβέρνηση και θα μιλήσουμε με γεγονότα.", είπε ο Υπουργός.
« Την εγρήγορση θα τη δείτε στο πως αντέδρασε η κυβέρνηση και θα μιλήσουμε με γεγονότα.», είπε ο Υπουργός.
  Να σας θυμίσω: Πρώτον το δεύτερο πλοίο που ερχόταν από τη Ρόδο συνάντησε 8 μποφώρ στην περιοχή της Αστυπάλαιας με αποτέλεσμα να καθυστερήσει. Το ατύχημα με το βραχυκύκλωμα στον πυκνωτή. Δηλαδή ήταν μια σειρά από αντιξοότητες οι οποίες, η κινητοποίηση της κυβέρνησης και βέβαια πάνω απ’ όλα του Δήμου, των τοπικών αρχών, των εθελοντών των επαγγελματιών του νησιού που άμεσα φρόντισαν και ζήτησαν και οι ίδιοι γεννήτριες  και μάλιστα αυτό είχε και διπλή αξία: πρώτα απ’ όλα παρείχαν τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχουν στους επισκέπτες του νησιού   και να μην φορτώνουν το δίκτυο, είναι περίπου 2MW, η βοήθεια που συνεισέφεραν οι ιδιώτες με τις γεννήτριες που εγκατέστησαν στις επιχειρήσεις τους για να μη φορτωθεί περισσότερο το δίκτυο , για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Άρα αυτό το οποίο είπε ο πρωθυπουργός, για εγρήγορση, υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Τώρα οι 96 ώρες που μετρήσατε που ήρθαμε εδώ, είναι για να μπορέσουμε να κάνουμε μια καταγραφή, να συζητήσουμε με τους επαγγελματίες του νησιού, με τις αρχές και κατ’ αρχήν με τον κ. Δήμαρχο που τον ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια που μας έχει δώσει και βέβαια με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ , για να δούμε την επόμενη μέρα».
Santonews. Μάλιστα. Αφού ευχαριστήσατε τον κ. Δήμαρχο, σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και απεγνωσμένα χτες καλούσε υπουργό για να συντονίσει το  έργο. Άρα αφού είστε ευχαριστημένοι, θα είναι και οι κάτοικοι της Σαντορίνης και οι επιχειρηματίες.
Μιχελάκης. «Φαντάζομαι ότι ο κ. δήμαρχος με τον οποίο είχα επικοινωνήσει κι εγώ και είχε επικοινωνήσει και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, εδώ είναι για να σας το επιβεβαιώσει, είχε επικοινωνήσει με όλους και στη βοήθεια την οποία ζητούσε, άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της κρατικής μηχανής. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω : Τέτοιας έκτασης καταστροφή την οποία θα τη δούμε, τώρα που θα πάμε στο εργοστάσιο για να δούμε ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής. Αν θεωρείτε ότι υπήρξε ολιγωρία, αυτό είναι μια κρίση δικιά σας, τη σέβομαι αλλά δεν τη αποδέχομαι».
Santonews. Να μιλήσω και με τον κ. Διοικητή. Κ. Διοικητά εκτός από όσα μας είπε ο κ. Υπουργός και βεβαίως έχουμε κι εμείς πληροφορίες: το πλοίο εστάλη στο Μονόλιθο, μετά του δόθηκε εντολή να πάει στον Αθηνιό, μετά δεν άνοιγε ο καταπέλτης, μετά χάλαγαν οι νταλίκες, μετά δεν μπορούσε να ξεφορτώσει και τα λοιπά. Θέλω να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό: έστω ότι ήταν μείζον ατύχημα… ότι υπήρχε
«Εφεδρεία είχε και εφεδρεία ήταν αυτή που λειτούργησε έξι ώρες μετά τη φωτιά.", σύμφωνα με το Διοικητή της ΔΕΗ.
«Εφεδρεία είχε και εφεδρεία ήταν αυτή που λειτούργησε έξι ώρες μετά τη φωτιά.», σύμφωνα με το Διοικητή της ΔΕΗ.
Α. Ζερβός. Ήταν μείζον.
Santonews. Ήταν, ήταν, το δέχομαι. Είναι δυνατόν ένα νησί, που θα φιλοξενήσει 1,8, 1.9, 2 εκατομμύρια επισκέπτες να μην έχει εφεδρεία, να μην έχει πρόβλεψη, πρόνοια για το τι θα κάνει σε ένα τέτοιο ατύχημα;.
Α. Ζερβός.  «Εφεδρεία είχε και εφεδρεία ήταν αυτή που λειτούργησε έξι ώρες μετά τη φωτιά. Αν δεν υπήρχε εφεδρεία… στις 8 το βράδυ την Τρίτη, αυτό που μπήκε, ήταν εφεδρεία. Άρα αυτό δεν ξέρω από πού το συνάγετε».
Santonews.  Από  τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών.
Α. Ζερβός  «( ακατάληπτη λόγω θορύβου  φράση) ήταν εκτός εργοστασίου  (ακατάληπτο) δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα στο εργοστάσιο  χρησιμοποιήσαμε (πάλι ακατάληπτο) των εκτός εργοστασίου για να κάνουμε τη σύνδεση το βράδυ το ίδιο στις 8 η ώρα ακριβώς που δόθηκε το πρώτο ρεύμα και μάλιστα σε συνθήκες οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί υπό αυτές τις συνθήκες. Διότι η εφεδρεία τι είναι; . Είναι εφεδρεία των μηχανών οι οποίες λειτουργούν μέσα, έχοντας τις άλλες απ’ έξω να λειτουργήσουν εφεδρικά, όχι να λειτουργήσουν αυτές ως βάση για να μπούμε στο δίκτυο. Έπρεπε να εφαρμόσουμε τεχνικές άλλου τύπου για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη σύνδεση. Κι αυτή η σύνδεση έγινε από τους τεχνικούς μας, έξι ώρες μετά που σβήσαμε τη φωτιά».
Μιχελάκης. «Αν μου επιτρέπετε κύριε Πρόεδρε , γιατί αναφερθήκατε σε δύο περιστατικά: Πρώτο στο θέμα του αρματαγωγού. Το αρματαγωγό, όταν πήγε στο πρώτο σημείο για να βγάλει τις νταλίκες έξω υπήρχαν αβαθή, το εκτόπισμα που είχε το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο δεν επέτρεπε να μπορέσει πλησιάσει περισσότερο γι αυτό άλλαξε μέρος. Έτσι;. Για να πάει στην άλλη μεριά. Εκεί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι είναι δύσβατη η περιοχή και από τα 14 φορτηγά, παρουσιάστηκε πρόβλημα μόνο στα δύο, διότι υπήρχε και μια ιδιαίτερη μορφολογική δυσκολία στην περιοχή, την οποία γνωρίζετε πολύ καλά. Άρα λοιπόν να μείνουμε και να κάνουμε κριτική, αλλά να κοιτάξουμε και τη συνολική εικόνα   γιατί ξέρετε;. Εδώ είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου, ο τουρισμός και πρέπει όλοι μαζί να τον προστατεύσουμε και όλοι να δίνουμε στα γεγονότα τις πραγματικές διαστάσεις. Ευχαριστώ πολύ, να είσαστε καλά.

πηγή:santornews.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε