Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΣΙΜΗΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Γράφει ο Δημήτρης Πράσσος
Ο Χριστόφορος Ασιμής, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους. Γόνος παλιάς και ισχυρής οικογένειας της Σαντορίνης, που από τα κλαδιά της βγήκαν πολιτικοί και επιστήμονες, αυτός γοητεύτηκε από τη ζωγραφική. Και μάλιστα από τα δύσκολα. Σπουδαίος αγιογράφος κατ’ αρχήν, με χαρακτηριστικότερο δείγμα της τέχνης του, το τιτάνιο έργο της φιλοτέχνησης του Μητροπολιτικού Ναού Θήρας.
Στην “κοσμική” ζωγραφική, πάλι, διάλεξε τους πιο δύστροπους συμμάχους. Το παράξενο λευκό της Σαντορίνης και το σκληρά διαυγές φως του Αιγαίου. Τα έργα του κοσμούν πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πριν λίγα χρόνια, βρήκαν το κατάλληλο “σπίτι” στο νησί. Την καταπληκτική γκαλερί ΑΚ, όπου ανασαίνουν και αποδεικνύουν, πως ένα από τα πλέον φωτογραφημένα και ζωγραφισμένα τοπία του κόσμου, παίρνει μια άλλη διάσταση όταν αποτυπώνεται από τη ματιά και το χρωστήρα, ενός μεγάλου δασκάλου της ζωγραφικής, όπως ο Ασιμής.
Ο ίδιος μιλά στην κάμερα, για τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική, για την οικογένεια, τα παιδικά του χρόνια και τους δασκάλους του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Περιτριγυρισμένος από καμβάδες, χρώματα και ημιτελείς πίνακες, που τα αγγίζει με μοναδικό τρόπο, όταν φτάνει η στιγμή, όπου μια πινελιά, τους δίνει ζωή και τα κάνει έργα που κάθε συλλέκτης ή φιλότεχνος θα ήθελε να έχει στον προσωπικό του χώρο.


πηγή:santonews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε