Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς οξυγόνο... χωρίς φως: Δείτε το κρασί που έμεινε πέντε χρόνια στον βυθό της Σαντορίνης

Χωρίς οξυγόνο... χωρίς φως: Δείτε το κρασί που έμεινε πέντε χρόνια στον βυθό της Σαντορίνης

Η GAIA Wines άνοιξε, μετά από πέντε χρόνια, το υποβρύχιο κελάρι της αποκαλύπτοντας τον Βυθισμένο Θαλασσίτη 2011 στους λάτρεις του κρασιού

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 της GAIA Wines προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία Ασύρτικο της Σαντορίνης, και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πεντακόσιες φιάλες του παρέμειναν στο βυθό της Σαντορίνης και ωρίμασαν σε βάθος 25 μέτρων για πέντε χρόνια, και πρόσφατα ανασύρθηκαν για να παρουσιαστούν στους λάτρεις του κρασιού. Το αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας διαδικασίας ωρίμανσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθηκαν στην ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017 στον Πολυχώρο Pirée.
Η συγκεκριμένη μέθοδος κατατάσσει τη GAIA Wines ανάμεσα στα 10 οινοποιεία του κόσμου που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Η ιστορία του Βυθισμένου Θαλασσίτη ξεκινά το 2009 όταν η εταιρεία αποφάσισε να επιχειρήσει ένα νέο τρόπο παλαίωσης χωρίς την παρουσία οξυγόνου. Με συνεχείς δοκιμές και συγκρίσεις, οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η διαδικασία εξελίχθηκε και η θάλασσα της Σαντορίνης αποδείχθηκε ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξη ενός ήδη επιτυχημένου λευκού κρασιού, του Θαλασσίτη, σε ένα παλαιωμένο κρασί με ώριμη και μεστή γεύση.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς κανένα ίχνος οξείδωσης, γεγονός που οφείλεται στην υποθαλάσσια παλαίωσή του. Επιβεβαιώνει δε την προσήλωση της GAIA Wines στην υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με μια διαρκή επιθυμία για πειραματισμό. Από το 2003 έως σήμερα η εταιρεία έχει διακριθεί 7 φορές μεταξύ των 100 πιο σημαντικών οινοποιείων του κόσμου από το έγκυρο αμερικανικό Wines & Spirits Magazine.

Από τις περίπου 500 φιάλες που ήρθαν και πάλι στο φως πριν λίγους μήνες, 211 αριθμημένες φιάλες διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

πηγή:protothema.Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε