Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Η Δονούσα ζητάει τζιτζίκια!

Μια ομάδα κατοίκων που συνειδητοποίησε την απουσία αυτού του χαρακτηριστικού καλοκαιρινού ήχου αποφάσισε να «στρατολογήσει» κάθε πιθανό επισκέπτη στην προσπάθειά της.
Ενας από τους εμπνευστές της δράσης, ο συνταξιούχος φαρμακοποιός και γλύπτης Δημήτρης Κουκλάκης, που ζει στη Δονούσα από τη δεκαετία του '70, εξηγεί στην «Espresso» πώς η ομάδα κατέληξε στην ιδέα: «Καθαρίζαμε μία από τις παραλίες του νησιού και μας έλειψε το τραγούδι των τζιτζικιών, οπότε αποφασίσαμε να τα φέρουμε ξανά στη Δονούσα».
Στα social media Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει ακόμη και οδηγίες για την ασφαλή «αιχμαλωσία» και μεταφορά των εντόμων στο μικρό κυκλαδίτικο νησί. Μάλιστα ο κ. Κουκλάκης τονίζει πως η διαδικασία είναι εύκολη: «Μπορείτε να πιάσετε τα τζιτζίκια με μια απόχη, να τα κλείσετε προσεκτικά σε ένα κουτί και να μας τα στείλετε ταχυδρομικά. Η δράση θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει σε επίσημους δημότες όσους βοηθήσουν. Μέσω κλήρωσης ένας τυχερός θα κερδίσει τετραήμερη φιλοξενία!
Πηγή: Espresso
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε