Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Που βρίσκεται το πιο μαγικό καταφύγιο πολιτισμού στην Ευρώπη;


Το Πρώτο βραβείο το πήρε μια μαγευτική βίλα στην άκρη ενός γκρεμού στη μυστηριώδη νήσο της Κέας των Κυκλάδων.
Είναι το «Θάλαττα-θάλαττα» ένας αρχιτεκτονικός θρίαμβος δίπλα σε μια μαγευτική φύση στο Καστρί της Κέας ,μόλις 10 χιλιόμετρα απ το λιμάνι του νησιού. Πήρε το Α’ βραβείο από τον πολιτιστικό Οργανισμό «ARCADIA» σαν το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που συνυπάρχει ο πολιτισμός με το άπειρο κάλλος. Η περιοχή βρίσκεται στο πρόγραμμα NATURA κι έχει χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια ως απείρου κάλλους.
Δεν διαθέτει πισίνες – από σεβασμό στο άνυδρο του Κυκλαδονησιού- κι ούτε στοιχεία νεοπλουτίστικου ξιπασμού, παρά μονάχα ένα πέτρινο αλώνι, δεμάτια σανό που χρησιμοποιούνται ως τραπεζάκια μπροστά στο απέραντο γαλάζιο κι ένα μικρό θεατράκι που με αυτό μαγεύτηκαν οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Οργανισμού. Και έδωσαν τη διάκριση ως το πιο μαγικό καταφύγιο πολιτισμού στην Ευρώπη.

Το «Θάλαττα-Θάλαττα» (απ τη γνωστή φράση των Μυρίων του Ξενοφώντα) έχει δώσει στο ένα δωμάτιο το όνομα του κορυφαίου ταξιδιωτικού συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ, στο άλλο το όνομα του διάσημου Αργεντινού συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες και το άλλο στον ξεχωριστό Έλληνα ζωγράφο Γιώργο Σταθόπουλο. Και στα τρία υπάρχουν φωτογραφίες τους και προσωπικά αντικείμενα.
Στον εναέριο χώρο της βίλλας, μόλις 2 χλμ από το φημισμένο μοναστήρι της Καστριανής- πετούν σπάνιοι σπιταετοί (είδος αετών των Κυκλάδων) ενδεικτικό της άγριας ομορφιάς και του μαγευτικού προορισμού.


πηγή:olympia



Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε