Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!

Τα ηφαίστεια δεν είναι μόνο κόκκινη καυτή λάβα και καπνοί! Ακόμα και οι ηφαιστειολόγοι θα εντυπωσιαστούν από τις ακόλουθες τοποθεσίες.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Το 1973, το ηφαίστειο της Ισλανδίας Eldfell αντέδρασε με τέτοιο μένος που ολόκληρος ο πληθυσμός των νησιών Vestmannaeyjar εγκατέλειψε για την ενδοχώρα, αφήνοντας πίσω τους προσωπικά αντικείμενα και έπιπλα. Αυτό το μήνα, κάποια από τα σπίτια που θάφτηκαν κάτω από τα σύννεφα της στάχτης θα ανοίξουν στο κοινό για πρώτη φορά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος καθαρισμού των βουνών από τις στάχτες και απομάκρυνσης των προσωπικών αντικειμένων από τα σπίτια.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Μέρος της ταινίας του Τζέιμς Μποντ ‘Moonraker’ είχε γυριστεί σε αυτό τον εντυπωσιακό κρατήρα. Συνολικά υπάρχουν πέντε κρατήρες και ένα μονοπάτι οδηγεί στον μεγαλύτερο, το ‘Στέφανο’. Θα χρειαστείτε ειδικό παπούτσι για να περπατήσετε εκεί καθώς η επιφάνεια του είναι πολύ καυτή. Αλλά η θέα και η ατμόσφαιρα θα σας αποζημιώσει!
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη ηφαιστειακή καλντέρα, γι’ αυτό είναι γεμάτη με ξεχωριστά γεωλογικά φαινόμενα. Παρόλο που η πλειοψηφία των επισκεπτών κατευθύνεται στα πιο δημοφιλή μέρη, όπως είναι το Ολντ Φέιθφουλ ή η Μεγάλη Πρισματική Άνοιξη (φωτογραφία), τα πιο άγνωστα σημεία του πάρκου είναι και τα πιο εντυπωσιακά. Αυτά περιλαμβάνουν τις βεράντες της Αθηνάς, μια σειρά από ορυκτα κοιτάσματα κατάλοιπα των πλούσιων σε ασβέστιο ζεστών νερών που οδηγήθηκαν στην επιφάνεια λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται ηφαίστεια έχουν στο μυαλό τους την Αίτνα ή το Κρακατοα, αλλά ξεχνούν ότι υπάρχουν πολλά και στην Καραϊβική. Το ηφαίστειο Soufriere στη Γουαδελούπη είναι στην πιο ψηλή κορυφή στις Μικρές Αντίλλες και είναι η περιοχή όπου καταγράφηκε η πρώτη έκρηξη γύρω στα 1660. Ο επισκέπτης μπορεί να περπάτησει μέχρι την κορυφή του ηφαιστείου, αν και είναι αρκετά δύσκολη η ανάβαση, αλλά αξίζει τον κόπο. Το καταπράσινο τοπίο είναι γεμάτο με θερμικές σχισμές, ενώ η θέα από την κορυφή θα σας κόψει την ανάσα!
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Χιλιάδες χρόνια πριν, οι κάτοικοι που ζούσαν στην περιοχή αυτή πίστευαν ότι αυτή η ηφαιστειακή τοποθεσία είναι η πύλη προς τον κάτω κόσμο. Σύμφωνα με την ρωμαϊκή μυθολογία εκεί ήταν η κατοικία του θεού της φωτιάς Βούλκαν, γι’ αυτό της δόθηκε και η ονομασία Φλεγραία που προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ‘φλέγομαι’. Σε μικρή απόσταση από τη Νάπολη, τα Φλεγραία Πεδία είναι μια ηφαιστειογενή καλντέρα η οποία αποτελείται από κρατήρες και ηφαιστειακά οικοδομήματα και μπορεί να δει ο επισκέπτης μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Οι εκατοντάδες αιχμηρές κορυφές της Καππαδοκίας είναι ουσιαστικά ορυκτά κοιτάσματα που δημιουργήθηκαν 6 εκατομμύρια χρόνια πριν κατά την διάρκεια μιας σειράς ηφαιστειακών εκρήξεων. Παρά την έντονο δραστηριότητα του ηφαιστείου, οι κάτοικοι δεν μετακινήθηκαν από την περιοχή. Αντιθέτως, στην περιοχή θα δείτε πολλά μοναστήρια, σπίτια και εκκλησίες που έχουν φτιαχτεί μέσα στις ηφαιστειακές πέτρες. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών κινηματογραφιστών που έχουν κάνει γυρίσματα εδώ. Ανάμεσα στις ταινίες που έχουν γυριστεί σε αυτό το σημείο είναι η επιστημονικής φαντασίας ταινία Slipstream το 1989 και η Ghost Rider: Spirit of Vengeance το 2011.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Ούτε το πιο δυνατό τζιπ για ανώμαλους δρόμους δεν θα σας βοηθήσει να κατευνθείτε σε αυτό τον δρόμο, καθώς μεγάλα τμήματα έχουν καλυφθεί με λάβα από το ηφαίστειο Kilauea. Μονοπάτια και δρόμοι δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά τους αναρίθμητους κρατήρες, τα λοφία με τους ατμούς, και σημεία με λάβα που ρέει, αλλά οι αρχές προειδοποιούν η περιήγηση να γίνεται με μεγάλη προσοχή.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Αυτό το υπόγειο συγκρότημα, η Σπηλιά του Ανέμου είναι το σπίτι της μεγαλύτερας σήραγγας με λάβα στη Τενερίφη. Περιέχει αναρίθμητους λάκκους με λάβα και άλλα γεωλογικά χαρακτηριστικά που ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει στο υπόγειο τοπίο, αν βέβαια είστε κλειστοφοβικοί καλύτερα να το αποφύγετε.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Το ηφαίστειο Cerro Negro στη Νικαράγουα είναι το νεότερο σε ηλικία στη Κεντρική Αμερική και θεωρείται ως η γενέτειρα του περίεργου αθλήματος της κατάβασης της πλαγιάς του ηφαιστείου πάνω σε σανίδα. Με τη βοήθεια των ξεναγών μπορείτε να το δοκιμάσετε. Το Cerro Negro ανήκει στα πιο ενεργά ηφαίστεια της χώρας, με την τελευταία έκρηξη να καταγράφεται το 1999.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Ο Άγιος Δομήνικος μπορεί να περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά αλλά σίγουρα εδώ δεν θέλετε να βουτήξετε. Αυτή η γεμάτη ατμούς και φυσαλίδες λίμνη βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκου του Morne Trois Pitons, το οποίο είναι και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, και είναι στην πραγματικότητα φουμαρόλη. Το 2007, ο ριψοκίνδυνος παρουσιαστής Γιώργος Κουρούνης έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε την λίμνη με σχοινιά πάνω από τα ζεστά νερά.
Perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί προορισμοί!
Το πιο εντυπωσιακό θέαμα με αυτό το ηφαίστειο είναι οι τρεις λίμνες που είναι μέσα σε αυτό.Τα χρώματα των νερών ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες και την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Σε μια από τις λίμνες το νερό παίρνει κόκκινο χρώμα. Το ηφαίστειο βρίσκεται κοντά σε μια πόλη τη Μόνι, στο Εθνικό Πάρκο του Kelimutu, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει 19 ενδημικά και υπο εξεφάνιση ζώα. 

πηγή:περιεργα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε