Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


Ένα επιτραπέζιο (αλλά και διαδικτυακό) παιχνίδι με τον τίτλο, αλλά και τα χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, κυκλοφόρησε η καναδική εταιρεία Gordon Hamilton. Σύμφωνα με την περιγραφή περιέχει 75 λευκά πλακίδια, 10 θόλους και τέσσερις φιγούρες, όλα ξύλινα. Πρόκειται για παιχνίδι στρατηγικής, όπου 2-3 παίχτες (απευθύνεται σε ηλικίες 12 ετών), προσπαθούν να φτιάξουν ένα κτίριο που να προέχει από αυτά των ανταγωνιστών. Κάπου επίσης εμπλέκονται και οι αρχαίοι θεοί ή ήρωες της Μυθολογίας που δίνουν πλεονεκτήματα στον παίχτη που τους χρησιμοποιεί, καθυστερώντας ή καθηλώνοντας τον αντίπαλο. «Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα από τα τρία κορυφαία μου παιχνίδια», δήλωσε στη «York Town This Week», ο σχεδιαστής που είναι διακεκριμένος μαθηματικός. «Αν πέθαινα αύριο μαζί με το «Calculus» και το «Tiananmen», και επίσης με το, MathPickle.com θα μπορούσαν να είναι τα επαγγελματικά μου κληροδοτήματα», πρόσθεσε.

Ο σχεδιαστής το δημιούργησε από το 1986, αλλά πέρασαν πολλά χρόνια για να βγει στην αγορά. Η πρώτη απόπειρα έγινε το 2004 όπου βγήκε σε μια πολύ περιορισμένη έκδοση, ενώ το 2009 τα πνευματικά δικαιώματα πουλήθηκαν για πέντε χρόνια στην Family Games America, η οποία δεν το έβγαλε στην αγορά. Φέτος ο Hamilton ξαναπήρε τα δικαιώματα και το κυκλοφόρησε, με αποτέλεσμα τώρα να θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια καθαρής στρατηγικής (pure strategy) που κυκλοφορούν 
πηγή:santonews
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.yorktonthisweek.com/article/20140716/YORKTON0501/140719882/-1/YORKTON05/canadian-game-brings-lots-of-challenges
http://mathpickle.com/K-12/me.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Santorini_(game)
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε