Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Έφοδος εφορίας στους πελάτες των ακριβών ξενοδοχείων

Βέλγικη μέθοδος για σύγκριση δαπανών πολυτελείας με φορολογικές δηλώσεις
Έφοδος εφορίας στους πελάτες των ακριβών ξενοδοχείωνΓράφει ο  Κωστής Πλάντζος
«Check-in» και στην Εφορία θα κάνουν όσοι κλείσουν φέτος πολυτελείς σουίτες και κότερα για τις διακοπές τους. Πρόκειται για έναν από τους νέου τύπου ελέγχους που σχεδιάζονται στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ομάδα Ράιχενμπαχ.
Στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, όπου οι πολίτες έχουν κόψει και τις διακοπές, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός έχει βάλει στο μάτι όσους Ελληνες επιλέγουν να πληρώσουν 500, 1.000, ακόμη και 2.000 ευρώ τη βραδιά για να διαμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο, Σαντορίνη και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι να ελέγξουν όσους πληρώνουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του ξενοδοχείου ή με την πιστωτική κάρτα τους όσα χρήματα βγάζει για να ζήσει όλο τον χρόνο ένα ζευγάρι νέων στη χώρα μας.
 
Με εντολή Ράιχενμπαχ
«Βρείτε τον πλούτο και φορολογήστε τον για να σώσετε τη χώρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ, που προφανώς γνωρίζει όσα αποκαλύπτουν οι μυστικές εκθέσεις για τους… υπερβολικά πλούσιους που ευημερούν στη χώρα μας. Για τον εντοπισμό τους, από τον Μάρτιο και μέχρι τις αρχές Ιουνίου, έχουν έρθει στην Αθήνα τρεις νέοι εμπειρογνώμονες, που έχουν προσληφθεί με σύμβαση μεταξύ της Κομισιόν και της BTC (Βελγικός Οργανισμός Τεχνικής Συνεργασίας). Αυτοί ήδη παρέχουν στήριξη στις διωκτικές υπηρεσίες και θέτουν νέους στόχους και μεθόδους στους τομείς του ελέγχου των πλούσιων φορολογουμένων, στις υπηρεσίες πληροφοριών και στην έρευνα των διωκτικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται να βρουν τρόπους και να αποκαλύψουν αν τελικά «λεφτά υπάρχουν» και πού κρύβονται.

 
Ηλεκτρονικός ρουφιάνος
«Ποιος είναι αυτός ο πελάτης από Ελλάδα που έκανε κράτηση πριν από 33 λεπτά για δωμάτιο με τζακούζι στο μπαλκόνι, με θέα στην Καλντέρα, και θα πληρώσει 1.500 ευρώ τη βραδιά για να βλέπει το ηλιοβασίλεμα τον Δεκαπενταύγουστο;» είναι η απορία των ξένων ειδικών που είδαν την κίνηση σε ιστοσελίδα κράτησης δωματίων.
Βλέποντας την πληρότητα των ξενοδοχείων να αγγίζει το 90% για τέτοια καταλύματα, ξενίζει στους φοροελεγκτές το γεγονός ότι οι πελάτες δεν είναι μόνο Ρώσοι, Κινέζοι και Αραβες, αλλά και πολλοί Ελληνες. Αυτούς, λοιπόν, πρόκειται να τους ελέγξουν κεντρικά από το υπουργείο με βάση τα στοιχεία των τραπεζών, τις κινήσεις πληρωμών στους λογαριασμούς των ξενοδοχείων (χωρίς να απαιτείται πια το βιβλίο πελατών, αφού καταργήθηκε), ενώ σειρά παίρνουν και όσοι νοικιάζουν κότερο. Ζητούμενο δεν είναι, πάντως, αν κόπηκαν αποδείξεις, αλλά αν ο πελάτης δικαιολογεί το πού βρήκε τα λεφτά για τις πληρωμές που έγιναν μέσω τράπεζας - όπως, άλλωστε, είναι πλέον υποχρεωτικό για δαπάνες αξίας άνω των 1.500 ευρώ.

Πηγή: newmoney.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε