Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αυγουστίνα Νομικού. Μια Παλιά και Κρυσταλλένια φωνή της Σαντορίνης!

Ξεκινώντας από την έξω πλατεία του Πύργου της Σαντορίνης, περάσαμε από αρκετές και όμορφες εκκλησίες όπως τον Άγιο Σπυρίδωνα,  τον Άγιο Ιερόθεο, την Αγία Θεοδοσία και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και οδηγηθήκαμε στο Καστέλι της περιοχής, με τα πανέμορφα και γραφικά του σοκάκια, απολαμβάνοντας ένα φανταστικό οδοιπορικό από την εξαίρετη τοπική αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.
Μετέπειτα οδηγηθήκαμε στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εικόνες που παραμένουν ανεξίτηλες στο νου του κάθε επισκέπτη. 
Στο τέλος συναντήσαμε μια σπουδαία μορφή της περιοχής αλλά και του νησιού γενικότερα.
Είναι  σ΄όλους γνωστή η Αυγουστίνα από τον Πύργο, η οποία έχασε την όρασή της από τα τέσσερά της χρόνια. 
Ο Θεός όμως την προίκισε με άλλα χαρίσματα όπως την απέραντη αγάπη της προς τον συνάνθρωπό της, την μεγάλη της υπομονή, τη βαθιά της πίστη στο Θεό, αλλά και τη μελωδική φωνή της, μια φωνή που παραμένει ακόμη νεανική, και σαν ένα απλό και ελεύθερο αηδόνι, σκορπίζει τη μελωδία της στη γύρω περιοχή. 
Ακούγοντας κανείς το γλυκολάλισμά της, παραδίνεται πλέον σ΄ αυτούς τους μελωδικούς ρυθμούς και συγκινείται παράλληλα από τα φωνητικά της χαρίσματα.
Μεγάλη της είναι η πίστη και η αγάπη, αλλά και η ελπίδα της στο Θεό, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στα θρησκευτικά της καθήκοντα.
Ιδιαίτερη όμως είναι η αγάπη της στον Άγιο Σαμψών της περιοχής, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις της, εκεί βαπτίστηκε αλλά και μεγάλωσε στη περιοχή αυτή. 
Ως εκ τούτου η καθημερινή της φροντίδα και η επιμέλεια του ναού αυτού είναι αρκετά μεγάλη!




 
Πηγή: Γιάννης Αργυρός 
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε