Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Στο βυθό της θάλασσας για 31 ημέρες ο εγγονός του Κουστώ

Ο Φαμπιάν Κουστώ, εγγονός του διάσημου Ζακ Υβ Κουστώ, σκοπεύει να μείναι κάτω από την επιφάνεια του νερού για 31 ημέρες καταρρίπτοντας το ρεκόρ του παππού του 50 χρόνια αργότερα. Σκοπός του είναι να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τη θάλασσα. Ο Φαμπιάν Κουστώ μαζί με συνεργάτες του θα ζήσει για ένα μήνα στο υποβρύχιο καταφύγιο Aquarius, σε βάθος περίπου 18 μέτρων. «Είμαστε έξι άνθρωποι στριμωγμένοι για 31 ημέρες σε ένα σωλήνα, στο μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου», σημείωσε ο ίδιος περιγράφοντας την αποστολή που φέρει την ονομασία «Mission 31».
 Στόχος της αποστολής είναι η ερεύνα σχετικά με τις αλλαγές στους ωκεανούς και τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης. Τρία θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί η αποστολή, είναι η οξίνιση των ωκεανών που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, η μόλυνση και η μείωση της βιοποικιλότητας εξαιτίας της υπεραλίευσης. Η περιπέτεια των ερευνητών θα μεταδίδεται ζωντανά, με τον Φαμπιάν Κουστώ να κάνει λόγο για ένα «υποβρύχιο Truman Show».
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε