Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο Μιχάλης Μπελάς και το βουλόχωμά του!

Γράφει ο Γιάννης Αργυρός 

 Η καλλιέργεια της μικρόκαρπης και άνυδρης Σαντορινιάς ντομάτας, έχει μια ιδιαιτερότητα εν σχέση με τη συνηθισμένη καλλιέργεια της κλασικής ντομάτας.
Μιλάμε ότι η παραδοσιακή καλλιέργεια της ντομάτας αυτής είναι εντελώς άνυδρη, με απέραντες εκτάσεις και τα προϊόντα αυτής γινόταν σε διάφορα για την εποχή εκείνη οργανωμένα εργοστάσια τοματοπολτού, ή και στα σπίτια των αγροτών μας.
Στις μέρες μας σήμερα υπάρχει το μοναδικό εργοστάσιο της Ενώσεως Θηραϊκών Προϊόντων, αλλά και οργανωμένοι παραγωγοί για την προώθηση του προϊόντος.
Η γη στην οποία καλλιεργείται είναι καυτή από τις θερινές
ακτίνες του ήλιου, όπου είναι αδύνατον να την περπατήσεις χωρίς υποδήματα και όμως αυτή είναι καταπράσινη και στολισμένη από τον ανθό και τον κατακόκκινο καρπό της.

Ανάλογες άνυδρες καλλιέργειες έχουμε το κατσούνι, το κολοκύθι, τα αμπελοφάσολα, καρπούζι, ο ήλιος, και άλλα άνυδρα προϊόντα....



Άριωμα βουλόχωμα Σαντορινιάς ντομάτας. Μετά το φύτεμα της σαντορινιάς μικρόκαρπης και νόστιμης ντομάτας, ακολουθεί το αραίωμα της φυτιάς, ή όπως το λένε.


Πηγή: Γιάννης Αργυρός
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε