Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Έδωσε στο Παπά να μνημονεύσει ψηφοδέλτιο

Γράφει ο Νίκος Βαρβαρήγος
Μιας και έχουν καταλαγιάσει πλέον τα πνεύματα και είστε έτοιμοι να πάτε να ψηφίσετε με καθαρό μυαλό, είπα να σας διηγηθώ ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβει προ 30 ετών περίπου στην Οία.
 
Κυριακή πρωί, ημέρα εκλογών ξεκίνησε η κυρα Α... (80 ετών περίπου) να πάει στην εκκλησία όπως συνήθιζε. Περνώντας έξω από το σχολείο είδε ότι δεν είχε κόσμο και είπε: 
- Δεν πάω να ψηφίσω πρώτα να ξεμπερδεύω;;;
 
 Πράγματι πήγε, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα και συνέχισε για τον Άι Γιώργη. Άναψε το κερί της, προσκύνησε άφησε το πρόσφορο τον παπά-Γιάννη και κάθισε στο στασίδι της να λειτουργηθεί.
Όταν άνοιξε ο παπά-Γιάννης το χαρτί για να διαβάσει τα ονόματα, διαπιστώνει ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο. Πάει και βρίσκει τη γιαγιά στο στασίδι της και της λέει:
- Κυρα Α...  τους βουλευτές θα μνημονέψω σήμερα;;;
Άρχισε εναγωνίως να ψάχνει την τσάντα της η γιαγιά και αφού δε βρήκε το χαρτί με τα ονόματα λέει στον παπά-Γιάννη:
- Κα ω αφεντη παπά ίντα 'παθα ηπήα κι ηψήφισα και ήριξα στην κάρπη τα ονόματα.........
 
Προσέχετε λοιπόν Παπούδες και Γιαγιάδες να τους στέλνετε να ψηφίσουν μετά τη λειτουργία...

 πηγή:Νεα της Σαντορινης

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε